Şimdi Ara

İNTERNET BAĞLANTISI YAPILMIYOR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
372
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ARKADAŞLAR İNTERNET CAFECİYİM PC LERİN BİR TANESİN DE DEEP FREEZE OLDUĞU HALDE ŞU SORUN VAR . İNTERNET E BAĞLANMIYOR VE IP ADRESİ ALAMIYOR ALT TAKİ GÖREV ÇUBUĞUNDA İSE BAĞLANTISINIRLI VEYA BAĞLANTI YOK DİYOR . EKRAN GÖRÜNTÜSÜ EKTE Kİ DOSYADA MEVCUT . LÜTFEN NE YAPMALIYIZ BİR CEVAP VERİRSENİZ ÇOK MEMNUN OLURUZ. ŞİMDİDEN ÇOK TŞK . EDERİM. msn = irmak_60@hotmail.com

KARDEŞ RESİM EKLEYEMİYORUM VEYA BECERENEDİMM :)))

• Diğer bilgisayardan veriyi alamıyordur. Sanırım tahminimce Yerel Ağ ile bağlamışsındır onları. Şunları yaptığından emin ol.

Şimdi 1. ve 2. bilgisayarı ilk önce ağ oluşturacaksın. Bunu için;

1) İki bilgisayarda da bilgisayar isimleri(ağ adı) aynı olması lazım.
    2) Sonra her iki bilgisayarda da aynı işlemi yapmak mecburiyeti ile Yerel Ağ ayarlarından Internet Protocol den şu ayarları yapacaksınız

2a) İp Adresi: 192.168.0.2 (İsteğinize kalmış rakamlar)
    Ağ Maskesi: 255.255.255.0
    Geçerli Adres : 10.2.2.2 (İsteğinize kalmış rakamlar)

Buradan İp adresi her iki bilgisayarda da farklı olmalı. Birinci bilgisayarda 192.168.0.2 ise diğerinde 192.168.0.6 olmalıdır.
    Yine Ağ maskeleri ikisinde de aynı olmalıdır.
    Geçerli Adres ise ikisinde de aynı olmalıdır.

3)Bu ayarları yapınca ve bilgisyara reset attığımız zaman ayarlar aktif olmuş olacaktır. Şu anlık iki bilgisayarda birbirini görmesi gerekmekte Bundan sonra asıl işimiz bir bilgisayardan interneti yaymak. Bunun için Ağ Ayarlarından girip internet sağlayıcınızın özelliklerie giriniz. Buradan Gelişmiş sekmesinde bulunan İnternetinizi Paylaşın bölümünden daha önce kurduğunuz Yerel Ağınızı seçin.

Yeniden reset atmanızdan sonra işlemlerin bitmesi gerekmekte. Firewall vb. etkenler bazen internetin paylaşımını etkileyebilir.

Bunları bütün bilgisayarlara uygulamalısın

İyi Forumlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Şirinler Ülkesi -- 1 Ocak 2006 20:00:38 >

• Kardeş bilgilerin için çok sağ ol usanmamış yazmışsın. Yanlız bu pc dha önceden bağlanıyordu sölediğim gibi deep freeze kurulu kimse değiştiremez ve ben otomatik ıp al kullanıyorum. Ayrıca ben ama makina dan interneti yaymıyorum . BAĞLANTIM ŞU ŞEKİLDE TELEFON HATTI ADSL MODEME BAĞLI MODEMDEN DE SWİÇE DAĞITIM YAPILIYOR TÜM MAKİNALAR SİWİÇTEN BAĞLANTI KURUP MODEME ULAŞIYOR. Bu konuda biraz daha yorum yazarsanızz çok sevinirim . dediğim gibi resim ekleyemiyorum ALT GÖREV ÇUBUĞUNDA DİYORKİ BİLGİSAYAR AĞI SINIRLI VEYA BAĞLANTI YOK. AMA AYNI BAĞLANTI KABLOSUNU BAŞKA BİLGİSAYARA BAAĞLIYORUM ORDA ÇALIŞIYORR... TŞKK
  • gusel yazmışsın kardesm
  • SENDE GÜZEL YAZMIŞSIN GARDAŞŞ PEK ANLAMADIM AMAM NE DEMEK İSTEDİĞİNİ :)))
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.