Şimdi Ara

İnternet Bağlantısındaki Muamma ! ? :S

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
388
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  •  İnternet Bağlantısındaki Muamma ! ? :S

Paint yazılımı ile evimdeki internet bağlantısını göstermeye çalıştım. Biraz karışık oldu,farkındayım :P

Resimde de görüldüğü gibi ana hat kablosu bir noktadan sonra içindeki ince kablolar ayrık vaziyette. Bu şekilde olmasının nedeni eve gelen bağlantıyı kuracak görevlinin haltı. O şekilde bir ayrım yaptı ve kabloyu kutucuğa o şekilde bağladı.

Aynı noktadan bir çift ince kablo çıkıyor ve o kablolarda resimde soru işareti olan kısımdaki kutucuğa bağlandı. Bunu zaten hiç kavrıyamadım. Ne mantıkla öyle yapıldığı konusunda ...

Bu yazdıklarımı birisi açıklayabilir mi? Bu şekilde bir bağlantı ne kadar doğru? Neden bu şekilde bir bağlantı kuruldu? Normallerinin dışında sizcede dimi Bu işin mantığını anlayan,kavrayan varsa burada iletisiyle paylaşsın.

Bu dandik ,acayip bağlantı nedeninden dolayı olsa gerek şu şekilde bir sorun var. Ev telefonu her çaldığında veya biz arama yapmak istediğimizde internet bağlantısını kaybediyoruz. İnternet gidiyor geliyor vs....

DipNot: Bu haltı yiyen görevliye niye bu şekilde bir bağlantı yaptınız diye sorduğumda cevabı şuydu: " Evinizde bir sabit telefon bir de telsiz telefon var da ondan."

Ne alaka?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi araynia -- 26 Eylül 2008; 17:23:59 >

• oLması gereken $u, teLekomdan geLen hat spLitterdaki Line giri$ine, spLitterdaki modem yada ADSL çıkı$ından modeme, Phone çıkı$ındanda teLefonLara hat çekiLmesi gerekLi. TeLefonLarı paraLeL yapmanız gerekLi burada. bu kadar...
  • Olması gerekeni biliyorum fakat bu bağlantı nedir onu bilmiyorum. Yani yanlış bağlantıda değil işin garibi. Çünkü internete bağlanabiliyorum.

Bana bu bendeki bağlantıyı yani resimde gösterdiğim bağlantıyı izah edebilecek var mı?
  • adam teLekomdan geLen hatta teLsiz teLefonu bağLamı$, burda yanLı$ oLan bu. hakkaten i$i biLmiyomu$, teLefon çaLdığında hattan dü$ersin bu $ekiLde, bağLantı doğru fakar teLsiz teLefonun yeri yanLı$, ana hattan çıkart, diğer tLfona paraLeL bağLa.
  • Yanlışın var. Telekomdan gelen hatta telsiz telefonu değil normal ev telefonu bağlı. Resimde de görebilirsin. O telefondan bir kablo ile telsiz bağlı.

Ana hatta değil yani telsiz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.