Şimdi Ara

internet bağlantsısı anlık kopma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
552
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar internette bağlı iken bağlantım sürekli kopupuyor ve yeniden bağlanıyor bu kopma ise yaklaşık dakika başı oluyor ve üç beş saniye sonra yeniden bağlanıyor.aşağıdaki resimdeki gibi

sorun modemden değil çünkü bu üçüncü modem oluyor değiştirdiğim ethernet kablosuda değil.Sistemde de bi sorun yok format attım yine aynı ethernet kartı driverını tekrardan yüklüyorum yine düzelmiyor

modem ayarlarım ise aşağıdaki gibi

ve interten dosya indirirken hiçbir sorun olmuyor 500 mb lık dosyayı saatlerce sorunsuz indiriyorum ama kısa kopma anında msn de iletiler gelip gitmiyor ve lan oyunlarda oyuna girdikten yaklaşık yarım dakika sonra oyundan atıyor

acaba sorun ttnettemi yoksa modemin ayarlarındamı veya windowsdan bi zamanlayıcımı var çünkü aynı sürelerde kopuyor bağlantı
    kafdayı yiyecem valla iki üç aydır aynı sorun devam ediyor

• Merhaba

Modemin markas ve modeli nedir ?
  • arkadasım aynı sorun bendede vardı telekomdan hallettiler şimdi hiç kopma yok istersen sende bi ara sorununu söyle
  • modemin markası aztech model ise dsl3100r

xxercix; yukarıda ki sorunların aynısımı idi sorunun öyleyse yarın arayım bi sorayım telekomu.
    bu sorun bende yaz başında da vardı daha sonra kendiliğinden düzelmişti iki ay sonra yine başladı aynı sorun
  • bende de aynı sorun wardı. voltaj dalgalanmalarından da olabilir kesilmelerin nedeni. eger telekom da halledemesse sorununu, sana tavsiyem saglam bi güç kaynagı (ups) alman. böylece sorunu halletmiş olursun..
  • eğer kopma olduğunda adsl link lambası sönmürsa telekomluk bir durum yoktur.
    http://forum.donanimhaber.com/m_12324928/tm.htm bu linkte yazdıklarıma ek olarak modem ayarlarına bak portlarla ilgi problem olabilir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: alg444

eğer kopma olduğunda adsl link lambası sönmürsa telekomluk bir durum yoktur.
    http://forum.donanimhaber.com/m_12324928/tm.htm bu linkte yazdıklarıma ek olarak modem ayarlarına bak portlarla ilgi problem olabilir.

modemki dsl ve ppp lambaları sönmüyor ayrıca modem ayarlarından test ettiğimde resimde ki ppovc bilinmiyort diyor

ve benim bu sotunum bilgisayarı normal kullanıken meydane geldi yani hiçbir ayarını oynamamıştım neyse ben bi telekomu arayım ne diyecekler

teşekkürler

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • telekomu aradım az önce sorun bizden değil diyolar herşey normalmiş
  • Fikir olarak modemine reset at üstat, ayarlar sıfırlanabilir. o yusden elinde kullanıc adın ve şifrelerin bulunsun.

Düzeleceğini peksanmıyorum ama denemekte fayda var. Bu tip problemlerin resetlenerek duseldigini gormustum
  • hacım modemi resetlemeyi boşver üç kere değiştirdim adamlarda bıktı valla:D

telekomdan adamda yaklaşık üç saattir aynı ıpden bağlanıyosunuz diyor onlardanda değil sorun yani tek çözüm kaldı xp yi başka bi cd den kurmak
  • quote:

Orjinalden alıntı: combata

hacım modemi resetlemeyi boşver üç kere değiştirdim adamlarda bıktı valla:D

telekomdan adamda yaklaşık üç saattir aynı ıpden bağlanıyosunuz diyor onlardanda değil sorun yani tek çözüm kaldı xp yi başka bi cd den kurmak

o çözüm olabilir bende msn de iken kopuyor internet aras1ra bende bilmiyorum nedenini..
  • dostum bakarmısın kopunca adsl link ışığı yanıkmı değilmi elektrik dalgalanması mı var modemler hassas biraz bu konuda anında net gidiyor ne yaparke ne işlem yaparken gidiyo sorun modemden değil diyosun modemin yeni bir firmware yazdırmayı denedinmi

ha bunlar yok diyosan

ethernet kartını değiştir o/b olanı disable et tak bi PCI dene bakalım sorun bundan mı değilmi öğrenirsin
  • Aynı sorun bendede var.Ama arka planda interneti sürekli kullanan bir program açık olursa örneğin msn bağlantı kopmuyor.Ama internet kullanılmıyorsa bağlantı gidiyor.Modem ışıkları yanıyor.Sanırım bendeki sorun iş yerindeki P.O.S cihazlarından kaynaklanıyor.Bu cihazlar arasıra banka ile iletişime geçiyr bu arada sanırım modem devre dışı kalıyor.
  • modemde ki bütün ışıklar normal yanıyor dsl ve ppp ışıkları sürekli yanıyor diğer ethernet kablosu ise normal bi şekilde yanıp yanıp sönüyor benim anlamadığım tek nokta var oda hiçbir ayarı değiştirmeden bu sorun meydana geldi ve sıfır modem getirdim onda da aynısorunu yaptı ama yeni modemde aynı marka idi ve ayarlarınıda aynı yapmıştım en iyisi ben modemi aldığım yere gidip ayarları onlara yaptırayım.

hatta dünden beri modemi hiç kapa aç yapmadım ve iki gündür aynı IP üzerinden bağlanıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi combata -- 15 Şubat 2007; 17:20:21 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.