Şimdi Ara

internet cafe açacagım lütfen yardım...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.032
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • slm arkadaşlar ben antalyada oturuyoruum işden ayrıldım barmanlık yapıyordum ve tekrar bu işi yapmak istemedigimden dolayı yeni arayışlarına girdim ve abimle birlikte 3 sene yapmış oldugumuz internet işine geri dönmeye karar verdim halen abim bu işle ugraşıyor ama ben kendim bişeyler yapmak istiyorum kendi başıma bi internet cafe açmak istiyorum...

bu konuyla ilgili bana sistem tavsiyesinden dekarosyona ne biliyim her konuda tavsiyelerinizi bekliyorum ilk etapta 10 bilgisayar almayı planlıyorum bana uygun bi internet cafe sistemi önerisinde bulunursanız sevinirim şimdiden tşklr...

• Sistem icin bütcenizi belirtirseniz ona göre sistem önerebiliriz.Monitör ,dvd rw ve klavye mouse falan da dahilmi de belirtn ltfen.
  • ewet monitör klavye faresine kadar herşey dahil yaklaşık 10 bil. için 9000-10000 tl arası düşünüyorum...
  • BIOSTAR A760G M2+ AMD760G/DDR2
    AMD Phenom II 545 X2 (3.0 GHz) 7MB
    HI-LEVEL 2 GB 800 MHz DDR2 RAM (Tek Modül-Soğutuculu)
    PALIT GTS 250 GREEN 512 MB 256Bit GDDR3 HDMI
    SAMSUNG 320GB 7200 RPM 16MB SATA II
    COOLER MASTER SE-335-KWN1 side window (PSU YOK)
    GIGABYTE Odin 470W Güç Kaynağı
    +
    LG W1934S-BN 19" LCD Monitör 5ms
    ASUS KM-63 Kablolu Klayve(USB)&Mouse(USB)Set-Siyah
    A4 Tech PK 636MA 350K Web Kamera Mic (1.3MP)

1.050 lira kdv dahil.

Exa Bilgisayar.

Toplu alımlarda iskonto oranı yüksek olur konuşup pazarlık yapabilirsiniz.

Bütçe yazmadığınız için ben ortalama oalrak bir sistem çıkardım işinizi kesinlikle görecektir.

Kasaya harici bir power yazdım verimliliğinin yüksek olması elektrik faturasına da katkı da bulunur.

Bütçenize göre de ayarlanabilir tabi sistem.

• AMD Athlon II X2 245 AM3 2.9 GHz------115 TL
    GIGABYTE M720-US3----------------------125 TL
    HI-LEVEL 2 GB 800 MHz Soğutuculu-----55 TL
    SAMSUNG 320 GB 16 MB ------------------75 TL
    Palit GTS 250 GREEN 512 MB 256Bit-----200 TL
    BENQ G2220HDA 21.5' 5 ms, Full HD ---255 TL
    COOLER MASTER ELITE RC-332 460W ---155 TL
    MICROSOFT CA9 Q PS/2 SİYAH SET------25 TL
    Microsoft Lifecam VX-1000 Web Kamera --30 TL

TOPLAM=1035 TL

HDD 750GB yapmak istersen fiyatı 120 TL

İşlemciyi istersen Phenom 2 720 yap (3 çekirdek ) 210 TL Kullanım ömrü açısından 3 çekirdek daha iyi olur.

Monitör mutlaka 22' olsun çünkü herkes bunu dikkate alarak geliyor sistemde bayağı iyi oldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali277 -- 3 Eylül 2009; 17:56:31 >
  • Biostar A760G M2+ AMD760G/DDR2 S+V+GL+RAI+16X 940p -- 97tl
    AMD - PHENOM II X4 810 QUAD CORE 2.6 GHZ -- 247tl
    COOLER MASTER ELITE RC-332 460W ---155 TL
    Samsung 320GB HDD SATA II NCQ 16 MB 7200 rpm -- 76tl
    LG W1934S-BN 19" 5ms WIDE SCREEN LCD MONİTÖR --- 200tl
    OEM 4 GB (2 x 2GB) DDR2 800 Mhz RAM --95tl
    HIS HD4850 ATI Radeon --- 184tl

Toplam : 954tl , dvd rw + klavye mouse fiyat artar biraz daha.

www.teknofiyat.com a parcaları yazıp en ucuz nerde olduğunu qörebilirsin.

Kasa+psu olarak Gigabyte 420w önermistim biraz arastırdım 12v değerleri 350w a tekabül ediyormus,420w peak miş.Coolermaster daha iyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiqhWoltage -- 3 Eylül 2009; 18:19:15 >
  • sistem yazan arkadaşlara çok teşekkürler internet kafede sonuç da oyun oynamak isteyen insanlarda bi hayli fazla olacak bu sistemlerde oyun performansı sizce hangisinde daha yüksek olur...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bildiğin üzere ekran kartı ve işlemci oyunlardaki performansı etkileyen temel faktörler. GTS250 ve HD4850 önerilmiş genel olarak, bu ikisi 1-2fps ile bazen birbirlerinin önüne gecen kartlar hangisini alsan farketmez pek performans olarak.
    İşlemcilerde gta4 gibi 4 cekirdekli işlemciye ihtiyac duyan oyunlarda Quad core işlemciler daha üstün.Bu yüzden benm önerdiğim oyunlarda performans olarak en yükseği.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugur200249

sistem yazan arkadaşlara çok teşekkürler internet kafede sonuç da oyun oynamak isteyen insanlarda bi hayli fazla olacak bu sistemlerde oyun performansı sizce hangisinde daha yüksek olur...

Dostum sistemde İşlemci hızı ekran kartı ve monitöre dikkat ediceksin.

Yukarda yazdığım sistem bence en ideali oldu dediğim gibi cafeye müşteri çekebilmek için biraz gösteriş olması lazım ben bile arkadaşlarla cafeye gidiyoruz sonuçta

19' monitör olan yeri tercih etmiyoruz 22' monitör bulunan bir yeri tercih ediyoruz.

Cafelerde zaten Hep Ati X1XXX serisi var GTS 250,HD4850,HD4830,HD4770 gibi ekran kartları çok çok performans farkı yaratacaktır

• HiqhWoltage ve ali 277 ikinizede ilginizden dolayı çok teşekkür ederim ikinizinde sistemi gayet makul ve şık duruyo sanırım son ana kadar ikisi arasında bikarar veremeyecegim ama ikisinden biri olacagı şimdilik kafama yattı yaklaşık ayın 8 gibi ürünleri almaya başlıyacagım bu zamana kadar fıkırleriniz degişirse buradan bana bilgi verirseniz sevinirim iyi formlar tekrar teşekkürler...
  • quote:

HiqhWoltage ve ali 277 ikinizede ilginizden dolayı çok teşekkür ederim ikinizinde sistemi gayet makul ve şık duruyo sanırım son ana kadar ikisi arasında bikarar veremeyecegim ama ikisinden biri olacagı şimdilik kafama yattı yaklaşık ayın 8 gibi ürünleri almaya başlıyacagım bu zamana kadar fıkırleriniz degişirse buradan bana bilgi verirseniz sevinirim iyi formlar tekrar teşekkürler...

HiqhWoltage hocamın yazdığı sistemdeki işlemci daha iyi ama 4 çekirdek destekli oyun çok az olduğu için diğer oyunlarda fark çok az olur.

Bütçe yeterse İşlemci Phenom II 720 yada 810 da olabilir kullanım ömrü açısından ama çift çekirdek rahatlıkla yeterli.

Monitör ayrıntısını unutma dostum

• Monitör konusunda Ali cok güldüm abi cok cakalsın Harbi akıllıca . Monitör cok iyi durur harbi.Ama Quad core qercekten uzun ömürlü olur,4 cekirdekli işlemcisi var falan desende iyi müşteri kazanırsın
  • sanırım bütce iyi olsa ortak yol 22'' ve 4 çekirdek olacaktı ama malesef ikisi aynı anda çok külfetli olacagından birine karar vermeliyiz

• Dostum öle yani 22'' oldummu herkes oraya gidiyor Performansta iyi olursa 1 yıl sonra yeni makineleri eklemeye başlarsın

Kendimden örnek vereyim arkadaşlar ile takıldığımız cafe 2 katlı üst katta 19' lcd alt katta ise 22' lcd var o adamda uyanık aşağıya 22' koyuyor

Üst kata 1 yada 2 kere çıkmışımdır oda zorunlu olarak büyük ekran=gösteriş + müşteri

Eğer sistemi alırken bütçeyi hesapla amd phenom II 720 yada 810 alabiliyorsan al dostum yok alamazsanda sorun olmaz bu Çift çekirdek işlemci çok rahat gider oyun için en önemli faktör ekran kartı zaten kaldıki HD4850 GTS 250 gayet iyi kartlar

• bende antalyada kafeciyim hangi firmadan alıcaksın pc leri
  • Parcaları en ucuz olan yerlerden almanızı öneririm ayrı ayrı...www.teknofiyat.com a parcaları yazıp en ucuz nerde öğrenebilirsiniz.
  • hangi firmadan alacagıma karar vermedim daha henüz ancak HiqhWoltage hocanın dedigi gibi en ucuz yerlerden parça parça alıp kendim yapmam daha mantıklı olur sanırım...
  • ilginiz için tşklr sizin söylediklerinizde dogru ama ucuz ve kaliteli olmalı bu yüzden şimdilik kafamda amd var son anda bi fikir degişikligi olmazsa amd olaacak...

tabiki oyun oynama zevki play station da ancak pc de oyun oynamanında kendine özgü bi zevki var unutmamak lazım...
  • quote:

ilginiz için tşklr sizin söylediklerinizde dogru ama ucuz ve kaliteli olmalı bu yüzden şimdilik kafamda amd var son anda bi fikir degişikligi olmazsa amd olaacak...

tabiki oyun oynama zevki play station da ancak pc de oyun oynamanında kendine özgü bi zevki var unutmamak lazım...

Tabi dostum internetten ver siparişi daha ucuz olur.

Bu core i7 920 mesela internette 480 lira civarında bizim burada bir bilgisayarcı 550 liraya satıyor farka bak üstelik 10 tane sistem aldığını düşün ohoo

Umarım işlerin iyi gider dostum

• quote:

Orijinalden alıntı: ali277

Dostum öle yani 22'' oldummu herkes oraya gidiyor Performansta iyi olursa 1 yıl sonra yeni makineleri eklemeye başlarsın

Kendimden örnek vereyim arkadaşlar ile takıldığımız cafe 2 katlı üst katta 19' lcd alt katta ise 22' lcd var o adamda uyanık aşağıya 22' koyuyor

Üst kata 1 yada 2 kere çıkmışımdır oda zorunlu olarak büyük ekran=gösteriş + müşteri

Eğer sistemi alırken bütçeyi hesapla amd phenom II 720 yada 810 alabiliyorsan al dostum yok alamazsanda sorun olmaz bu Çift çekirdek işlemci çok rahat gider oyun için en önemli faktör ekran kartı zaten kaldıki HD4850 GTS 250 gayet iyi kartlar

22" ekran bayağı büyük ama, iyi gösteriş var. Şahsen 20" kullanıyorum ama 19" 'de gayet yeterli bence.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.