şirketimizde 4 tane makina var ve ben bunlardan ikisinin internete girmesini istemiyorum ancak dosya paylaşımını yapmasını istiyorum bunu hangi program ile başarabiliriz ilgilenen arkadaşlar varmı aramızda yardımcı olursanız cok sevinirim şimdiden sağolun kolay gelsin program isimlerini belirtir iseler
Program ile nasil olur bilmem ama internete eger bir adsl modem ile baglaniyorsaniz. Modemden o bilgisayarlarin internete cikislarini engelleyebilirsiniz.
siz eğer ip atamadan bilgisayarlar birbirine ve internete baglanıyorsa baglanmamasını istediğiniz makinalara ip atayın bilgisayarlar birbirini gorur ama ip olan makinalar internete girmez
modem ayarlarından yapabilirsin yada firewall kururak girmesini istemedin pc için firewall a şifre koy ve programı block all a ayarla kullanıcı firewalla girirek ayarlarıda değişemez şifre koyduğun için.Sygate personal firewall ile yapabilirsin.kolay gelsin.
iki makineninde dns numaralarını kaldır, genel olarak otomatik dns vede ip alıyorlardır, sen elle ip ver vede dns kısmına bişey yazma.... ya da varsayılan ağ geçidini kaldır...
DNS'den de olur fakat en sağlamı sen elle ip ver ve gateway kısmını boş bırak o zmn network'den iletişim olcak gateway siz(ağ geçidi) pc ler nete çıkamıycak.
Çeşitli yöntemlerle olur;
- kullanıcılara "lütfen internete girmeyin" dersin. - o makinaların DNS ayarlarını bozarsın; makina aradığını bulamaz. - o makinaların gateway/ağ geçidi ayarını bozarsın makina dışarı çıkamaz. - ADSL modem kullanıyorsan hizmet ettiği IP leri sınırlarsın, o makinalar hizmet dışı kalır (en sağlam yöntem bu)
ilk üç yöntem bilgi ve niyet durumuna bağlı olarak aşılır. Son yöntem modem şifresini vermedikçe kesin çözümdür.
Daha ileri bir yöntem, interneti proxy üzerinden kullanarak olur. Çok komplex olur gerek yok.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme