Şimdi Ara

İnternet Erişimi Yok Hatası ( Kablolu İnternet)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
565
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir gün önce yol çalışması yüzünden 14 saat internet kullanamadım. Sonrasında da internet geldi, Wi-Fi ile telefondan kullanabiliyordum ama masaüstü bilgisayarım internet erişimi yok hatası veriyordu. Birkaç kez modemi ve bilgisayarı aşıp kapatma girişiminden sonra ISS aradım, modeme reset attılar, yeni IP tanımladılar yine sonuç değişmedi. En son teknik servis geldi inceledi farklı kablolar denedi çözüm bulamayınca da problem bilgisayarınla alakalı dedi ve gitti.

İnternette ne kadar bulabildiğim eski ve yeni çözüm varsa hepsini tek tek denemeye karar verdim. Windows sorun algılayıcısı DNS Sunucusu yanıt vermiyor, Birincil DNS Sunucusu yanıt vermiyor gibi hatalar veriyordu ama tabi bilgisayarda internet bağlı olmadığı için sorun giderici bir işime yaramadı. Bir düzine cmd komutu, ağ bağdaştırcı ayarları, hizmetlerden ağ ile ilgili olanları otomatiğe alma, aygıt yöneticisinden ilgili aygıtları silip tekrar tanımlama, el ile DNS ayarları girme gibi çözümleri deneyip sonuç alamadım ve üstüne bunları bilgisayara format atarak taçlandırdım. Harcanmış yeni bir günün ardından hala internetimi kullanamıyorum.

Hayatımda ilk defa bir foruma yazı yazıyorum. Şuanda evden çalıştığım için bu sorunu çözmem gerekiyor. İnternette gördüğüm kadarıyla bu sorunu yaşayan bir çok insan var. Hem bana hem onlara da emsal olabilecek çözüm önerilerinizi bekliyorum. Lütfen yardımcı olun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

İnternet Erişimi Yok Hatası (Kablolu İnternet)

Kablolu İnternet bağlantınla "İnternet Erişimi Yok" hatası mı alıyorsun? Bu sinir bozucu bir sorun olabilir, ancak çözmesi genellikle kolaydır. İşte nedenlerini ve bu sorunu giderme adımlarını keşfedelim:

Nedenleri:

• Bozuk kablolar veya bağlantılar
    • Arızalı modem veya yönlendirici
    • Ağ ayarları sorunları
    • İnternet servis sağlayıcısındaki (ISS) kesintiler

Giderme Adımları:

1. Kablolarını Kontrol Et: Tüm kabloların (Ethernet, güç, koaksiyel) sıkıca takılmış ve hasar görmemiş olduğundan emin ol.
    2. Modem ve Yönlendiriciyi Yeniden Başlat: Modemi ve yönlendiriciyi kapatıp birkaç dakika sonra tekrar aç. Bu, geçici hataları gidermeye yardımcı olabilir.
    3. Ağ Ayarlarını Kontrol Et: Bilgisayarın ağ ayarlarını kontrol et ve doğru IP adresi ve DNS sunucularının kullanıldığından emin ol.
    4. ISS'ni Ara: Kesintiler veya bakım çalışmaları olup olmadığını kontrol etmek için ISS'ni ara.
    5. Donanımı Değiştir: Yukarıdaki adımlar sorunu çözmediyse, modem veya yönlendiricinin arızalı olup olmadığını kontrol et. Gerekirse onları değiştirmeyi dene.

İpuçları:

• Sorunun kaynağını belirlemek için farklı bir cihazla İnternet'e bağlanmayı dene.
    • ISS'nin web sitesini ziyaret ederek veya sosyal medya hesaplarını kontrol ederek kesintileri takip et.
    • Kabloların düzenli olarak değiştirilmesi, bağlantı sorunlarını önlemeye yardımcı olabilir.

"İnternet Erişimi Yok" hatasıyla karşılaşıyorsan, bu adımları izleyerek genellikle sorunu çözebilirsin. Sorun devam ederse, daha fazla yardım için ISS'ni aramaktan çekinme.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Öncelikle kablonun sağlamlığından emin olun. Kabloyu taktığınızda ledlerin yanıp yanmadığına bakın.

Kabloyu modemin farklı bir portuna takmayı deneyin.

Manuel IP adresi ve manuel DNS verin.

Bu arada hangi işletim sistemini kullanıyorsunuz? Sisteminiz nedir yazar mısınız?

• Nygaard kullanıcısına yanıt
    Kablonun sağlamlığını Türksat’tan gönderilen yetkili test etti. Farklı kablolar denedi ama sonuç maalesef aynı. Diğer önerilerinizi de emin olmak için birkaç defa bile denedim. Format attım tekrar denedim ama değişen olmadı.

Windows 10 kullanıyorum.

Yalnız 2. bir format atıp hata bulucuyu kullandım. Hata yine DNS bulunamadı oldu. Komut sistemi vasıtasıyla DNS ayarlarıma reset attıktan sonra DNS yanıt vermiyor hatası çözüldü ve yeni hatamız görseldeki oldu.(Görsel bana ait değil.)

İnternet Erişimi Yok Hatası ( Kablolu İnternet)

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• emrbircan E kullanıcısına yanıt
    Sorun çözüldü. DNS ile ilgili hatayı cmd komutlarını kullanarak DNS ve IP reset atarak aştım. İkinci ve en sonki “ Genişbant modeminiz bağlantı sorunlarıyla karşılaştı ” hatasını ise netmaster modem arayüzüne (192.168.0.1) girdikten sonra modeme attığım resetle hallettim. Meğer iss bana söylediği gibi uzaktan reset atmamış.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.