Şimdi Ara

internet hızımı alamıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.925
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • iyi günler ben superonline' nın 50mb/s hızlı akk'sı 150gb olan tarifesini kullanıyorum. size bir sorum var. bu 50 mb/s olan hız download hızı mı yani veri indirirken ki hızımı yoksa upload hızımı. bunu sormamın nedeni ben mesela steamden bir oyun indirirken en fazla 3.5 mb/s gördüm. bu normalmi? değilse superonline'ı arayacağım.

ve önceden yaptığım speedtestlerde 42mbs görüyordum kablosuz. şimdi 20 zor geliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: watch_and_learn

iyi günler ben superonline' nın 50mb/s hızlı akk'sı 150gb olan tarifesini kullanıyorum. size bir sorum var. bu 50 mb/s olan hız download hızı mı yani veri indirirken ki hızımı yoksa upload hızımı. bunu sormamın nedeni ben mesela steamden bir oyun indirirken en fazla 3.5 mb/s gördüm. bu normalmi? değilse superonline'ı arayacağım.

ve önceden yaptığım speedtestlerde 42mbs görüyordum kablosuz. şimdi 20 zor geliyor.

50 mbps download hızınız . eğer şuanda 50 mbps'den aşağı bir değer görüyorsanız süperonlıne'ı arayın
  • Tarifeniz büyük ihtimal 50Mb/s ye kadardır.Testlerde 42mb/s gözükmesi gayet normal o tamamen altyapınız ile ilgili. Ben 35 mbs ye kadar olan tarifeden speedtest de 33 mbs çekiyorum.Fiber altyapısı tam binanın altında olduğu için. Kablosuz ağda 20 mbs alması da normaldir size yardım edeceklerini sanmıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kablolu deneyin. Superonline fiberde paket ne ise tam hız almanız lazım. Kablosuz olarak da alabilmeniz lazım o hızı ama kanal numarasından etraftaki cihazlara kadar birçok etken var bağlantıyı etkileyen. O yüzden kablo ile deneyin. Kabloda 50mbit alıyorsanız sorun yoktur hattınızda.

Ben de 50mbit abonesiyim, kablosuz olarak da ulaşıyorum o hıza. Hatta hız testi esnasında birkaç saniye 100mbit'e ulaşıyor, sonra 50'ye iniyor...
  • Kablosuz 40-45 mbps download goruyorum. Ethernetle sorun yok 50 mbps. Kablolu test yapin, kablosuzu dikkate almazlar.

• sorun wifi kanalından olmalı kanalı değiştir...
  • Bende Asus rt-ac87u router var bilgisayarim 980 mbitte baglaniyor 5ghz den 25 mbit lik tarifeden 18-19mbit aliyorum.musteri hizmetlerini aradim kadin diyor ki siz nasil kablosuz dan 1gbit aliyordusunuz mumkun degil diyor.ben anlatmaya calisiyorum ama sizin wifi niz kapali goruluyor diyor.evet diyorum cunku arada router var diyorum anlayamiyor.kablosuz baglanirsaniz hiziniz duser diyor bir turlu sebekede problem var anlamak istemiyor.sonra bir guncelleme yaptim diyor benim hiz oluyor 25mbit.bu nasil internet sirketi??????

• gunhan G kullanıcısına yanıt
    ip atanmasından olabilir sen lan kısmından bak temel'de lan kısmından sabit ip atayıp ip ayarlaman mümkün... o zaman hız düzeliyor... wifi kanalınıda değiştir wifianalizi için uygulama kullan... kanal çakışmasıda hızı düşürüyor... modemde bi garip ip çakışmasınıda bildirmiyor...
  • Normalde 6Mb olmasi lazim indirme hizi. Yari yariya sizdeki deger ama bu karsi tarafin da cikis hizina gore degisir. Daha guvenli kaynaklar ile test edin bence once.

• Simdi 5ghz de 14 tane overlap siz kanal var.ben 112. Kanal 5560mhz den 802.11ac kablosuz standardinda bazen 980mbit ile 1170 mbit arasi kablosuz baglanti kuruyorum.burada interference yok.kaldiki 2.4ghz de en yakin kullanimda olan kanaldan en uzak kanali kullaniyorum.bunu yaparken overlaptan kurtulmak icin 20mhz bant genisligi kullaniyorum.vatandas 11.kanaldaysa birak 6yi 1.kanala gidiyorum.zaten elimdeki router auto modu nda wifi interference i surekli izleyen congestion sensing radyo su var.co-channel interference girmiyorum.co-channel interference girersemde bunda en -25db fark birakiyorum komsu routerdan.overlap olacaksada %20 overlapin uzerine cikmiyorum.simdi bu sartta ben Nas surucume 5ghz den 980mbit ten baglaniyor iken.statik ip ve qos da media streaming i ön plana alip kullaniyor iken ve dns sunucularini superonline olarak kendim giriyorken.rip 2 seviye dinamik routing ve dmz acik kullaniyor iken nasil oluyorda bu internet hizi 18 mbiti gecemiyor ve ben youtube gibi bir kanalda media streaming tarzi bir videoyu izlerken takilma oluyor,download hizi asiri dusuyor bunu aciklasin bu firma!!!!!(herseyi wifi kanalina baglamis adamlar)Birde bana demez mi turkcell tv yi ayarladiktan sonra siz superonline mi kullaniyorsunuz diye??????

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gunhan -- 8 Kasım 2015; 22:31:31 >

• Bi arkadasta girdigin siteye bagli degisir demis.cevaben hiz testini speedtestten yapiyorum ki su an altin standart.youtube da izlenen videolarinda internetin %50 trafigini kapladigi dusunursek yani superonline nin dandik 1500 gbit lik internet cikisinin kac kati vardir tahmin edin.superonline googlefiber gibi 1500 kisiye internet verse isp nin internet cikisi bloke olurdu.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.