Şimdi Ara

İnternet hızına sınır nasıl koyulur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.393
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • evde 1 mb bağlantı var, arkadaş pc'den limewire download başlayınca laptoptan internet sayfalarını açamıyoruz. Airtes modem var. Pc'ye bir programla hız sınırı koyma şansımız var mı? Yani bızı sömürmesin.

• qos paketleyici kısmından ayarlayabilirsin, pc ye ve laptopa sabit ip verirsin... ondan sonra qos paketleri olarak pc ye x byte limit koyarsın, sonra o qos paketlemesini pcye yönlendirirsin diyelim 700 kb indirme ayarlarsan pc 700 kb den yukarı çıkmaz... bunu upload içinde ayarlarsın bu şekilde ayarlayabilirsin...

İyi günler, Orhan.
  • Qos paket derken modem'in ayarlarından bahsediyoruz sanırım.
  • evet o sırada zamanım yoktu anlatamadım şimdi ayrıntılı birşekilde anlatacağım.... Başka arkadaşlarda faydalansın diye ana sayfaya açacağım konuyu şimdi
  • quote:

Orjinalden alıntı: Mc_GayveR80

evet o sırada zamanım yoktu anlatamadım şimdi ayrıntılı birşekilde anlatacağım.... Başka arkadaşlarda faydalansın diye ana sayfaya açacağım konuyu şimdi

• Mikrotikle yap bunu trafik düzenleyici de yaparsın fıstık gibi olur.
  • Arkadaşım hazırladığım yazı burada umarım yardımcı olabilmişimdir...
    ThisisNightmare nickli arkadaşın dediği araştırdığım kadarıyla bir linüx sürümü... Aslında güzel birşeye de benziyor ama guccam adlı arkadaş anladığım kadarıyla, fazla uğraşmadan, kısa ve rahat yoldan işini halletmeyi düşünüyor, ki bende mikrotik üzerinde de olan QoS olayını anlattım, mikrotik bile kullansa yine yapacağı şeyler aynı olacak..Ve modem üzerinden yaptığı içinde linux'u boot etmek için yada sanal makine şeklinde açmakla uğraşacağını sanmıyorum... Ama güzel birşey sınırsız bağlantıya geçebilirsen bu programı denemek isterim...
    bu arada yazdığım konu bu linkte==>

http://forum.donanimhaber.com/m_28804583/mpage_1/key_//tm.htm#28804583

İyi akşamlar, Orhan..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: Mc_GayveR80

Arkadaşım hazırladığım yazı burada umarım yardımcı olabilmişimdir...
    ThisisNightmare nickli arkadaşın dediği araştırdığım kadarıyla bir linüx sürümü... Aslında güzel birşeye de benziyor ama guccam adlı arkadaş anladığım kadarıyla, fazla uğraşmadan, kısa ve rahat yoldan işini halletmeyi düşünüyor, ki bende mikrotik üzerinde de olan QoS olayını anlattım, mikrotik bile kullansa yine yapacağı şeyler aynı olacak..Ve modem üzerinden yaptığı içinde linux'u boot etmek için yada sanal makine şeklinde açmakla uğraşacağını sanmıyorum... Ama güzel birşey sınırsız bağlantıya geçebilirsen bu programı denemek isterim...
    bu arada yazdığım konu bu linkte==>

http://forum.donanimhaber.com/m_28804583/mpage_1/key_//tm.htm#28804583

İyi akşamlar, Orhan..

Traffic shaping olayı yok.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.