Şimdi Ara

İnternet hızındaki 30 yıllık hızlı büyüme yakında duracak: Peki ama neden? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
123
Cevap
2
Favori
10.796
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
64 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Şu an elimizden gelen bu hocam zaten. Upload hızından bahsetmiyorum bile. 😅

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bill Gatesin Kimsenin 1 kb dan fazla depolamaya ihtiyaç yok demesine benzettim

• AfyonumuFünyeylePatlattm kullanıcısına yanıt

charles duell vardı bir de 1899'da icat edilebilecek her şey icat edildi diyen babayiğit İnternet hızındaki 30 yıllık hızlı büyüme yakında duracak: Peki ama neden? 

• LGR9 kullanıcısına yanıt

ne yazikki tek problem artik internet hizlari degil. O yogunluktaki verileri isleyecek bir islemciye de ihtiyac var ya da allah gibi bir CODEC.

• TürkNet ile FTTH üzerinden 125-300 arası indirme, 10-120 arası yükleme hızım var. Bana kalsa 300MBPS'de yetmez, 1GBPS'de yetmez.
    Örneğin bir oyunu 30 dakikada indirmek varken neden 4 saat bekliyeyim?
    Sonuçta modemim ve bilgisayarım rahatlıkla 120MB/S hızların altından kalkabilecek güçte bu da 1.2GBPS yapıyor.
    Bu açıklamaları okuduktan sonra aklıma Binali Yıldırım'ın Bulut teknolojiler üzerine yaptığı konuşma aklıma geldi :D

• çok saçma bir yorun. bu yorumun bir uzmandan çıkmasına anlam veremedim.

şu an evde 100mbit internet var.

2 tane 4k tv var. ikisinden de 4k film açılınca diğer cihazlar cortluyor. ki bunun akıllı ev sistemleri var telefonlarımız var. bilgisayar var.

yani ben hem film izleyip hem download yapamaz mıyım?

100-300 arası yetermiş.

SAÇMALIK.

• 7-8 sene önce 16 mbps hızında internet kullanıyodum şuan 10 mbpslik kullanıyorum dünya ılerı gıdıyo bızım ulke gerı gıdıyor

• Bizde 200 yıl falan gerekli o noktaya gelebilmek için. Durmak yok büyümeye devam deriz yılda 0.1mbps hız artışı ile.

• Biz daha göremedik

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AfyonumuFünyeylePatlattm

"Uzmanlar, önümüzdeki yıllarda kullanıcıların çoğunun 100-300 Mb/sn'nin üzerindeki internet hızlarına ihtiyaç duymayacağına inanıyorlar."

Bakın bu cümle 100 küsur sene önce henry ford'a atlı araba bitmez diyerek motorlu araba imalatına kredi vermeyen bankacıların lafı gibi ileride dalga konusu olacak Aha buraya yazdım

2028'e kadar tahmin araştırması diyor. Bende 300mbit bir hızın bireysel kişi için en azından 2028e kadar yeterli olacağını düşünyorum. 100mbit ile 4k video izlenebiliyor rahatça.

• Bizim muhiti saymıyor 50 geçemedik daha işim kötüsü 8 alamayanlar var yazık

• Bizim için güzel haber. 2028 de büyüme durursa bizde dünya ile aramızdaki uçurum farkına %20 yaklaşmış oluruz inşallah.

• Hızla hızlanmalı internetimiz.

• Benim açımdan geçerli bir mesele, 100mbps yetiyor.(Oyun, film, dosya vs indirme de)

• Dursun da biz de yetişebilelim.

• İnternet hızındaki 30 yıllık hızlı büyüme yakında duracak: Peki ama neden?

biz hala bu hızda sürünelim...

• ugah6aiw kullanıcısına yanıt
    Keşke bende böyle sürünebilsem

• Bir oyun 1 terabayt olursa görürüm

• Bu dedikleri 8k video film, akıllı evlerin kullandığı internetler, online sanal gerçeklik gibi teknolojiler için belki ileride hızları arttırmaya zorlayabilir. Şuanda zaten 100-300 mbit/s hızları toplumun %99 una yetecek hızlar. Geri kalan %1 lik kesim de yayıncılar veya internet kullanıp dünyanın diğer ucundaki ülkelerdeki sunuculara yüzlerce gigabayt veri yükleyenler veya indirenler yani şirket çalışanları ve meslek olarak yapanlardır. Tekrardan söylüyorum türkiyede en giriş seviyesi hızların artık 50 hatta 100 mbit/s olması ve fiyatının da makul düzeyde olması gerekmektedir. Burada konuda denilen kalite ise çok önemli kesintilerin olmaması veya ping girmemesi için, hızlardan daha öncelikli olan altyapının kalitesinin artmasıdır. Yoksa isterse 500mbit alalım sık sık drop yiyorsak, sık sık kesinti oluyorsa kopmalar oluyorsa veya gecikme sürelerimiz 30 40 ms lerde kaldığı sürece 500mbit hızın hiç bir espirisi kalmaz. Önemli olan kaliteli istikrarlı bir hızdır ve bunu son tüketicinin ekonomik uygun almasıdır.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.