Şimdi Ara

internet hızını % 100 kullanmak için

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
22.709
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Normalde internet hızımız yüzde 80 le çalışır.

Windows bu bağlantının %20sini varsayılan kendi işlemleri için ayırır ve bunu
    %100 yapma yolunu anlatıyorum.

Evet internet hızını yüzde 20 arttıran bi olaya tanık olmak isterseniz şu adımları izleyin ve görün.

Ama windows xp professional kullanıcılarına.

Başlat >çalıştır >gpedit.msc >bilgisayar yapılandırıcısı >yönetim şablonları >ağ >Qus paket zamanlayıcısı >ayarlanabilen bant genişliğini sınırla >etkin >bant genişlik sınırı = 0 >uygula >tamam

• Yav vista çıktı siz hala bundan bahsediyorsunuz. Amerikayı tekrar tekrar tekrar tekrar keşfedip duruyorsunuz. Yeni birşey değilki heralda bunu bilmeyen yoktur artık.
    Verdiğiniz taptaze bilgi için teşekkür ederiz. Bulduğunuz tüm bilgiler için lütfen ayrı ayrı başlık açalımki burası zaten boş başlıklarla dolu iyice çöplüğe dönsün olurmu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cicey2 -- 17 Ocak 2007; 22:45:38 >
  • Arkadaşım ben onu bilmeyenler için yazdım
    eğerki biliyorsan otur oturduğun yerde
    senin bu rahatsızlığın nerden geliyor çok merak ediyorum????

• quote:

Orijinalden alıntı: dax

Arkadaşım ben onu bilmeyenler için yazdım
    eğerki biliyorsan otur oturduğun yerde
    senin bu rahatsızlığın nerden geliyor çok merak ediyorum????
    Teşekkür ederiz.

• quote:

Orijinalden alıntı: istinaden

Teşekkür ederiz.

Alıntıları Göster
    ben bilmiyodum mesela! Bilgi için sağol..bi deneyelim bakalım , bişi değişcekmi..
  • quote:

Orijinalden alıntı: istinaden

Teşekkür ederiz.

Alıntıları Göster
    dax teşekkürler dostum..
    polemiğe girme bence ..değmez..
  • quote:

Orijinalden alıntı: maktan1

dax teşekkürler dostum..
    polemiğe girme bence ..değmez..

Alıntıları Göster
    dax bende bilmiyordum çok teşekkür ediyorim... çok bilmiş arkadaşada....
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    sadece internet için hat
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: shadow006

dax bende bilmiyordum çok teşekkür ediyorim... çok bilmiş arkadaşada....

Alıntıları Göster
    Bende bilmiyordum teşekkürler..

• quote:

Orijinalden alıntı: aTTra

Bende bilmiyordum teşekkürler..

Alıntıları Göster
    bende bilmiyodum çok saol.hemen düzeltiyorum

edit:yaw şimdi yaptım ama hiç bi fark olmadı acaba restart mı yapmak lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ::x-men:: -- 18 Ocak 2007; 1:29:04 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ::x-men::

bende bilmiyodum çok saol.hemen düzeltiyorum

edit:yaw şimdi yaptım ama hiç bi fark olmadı acaba restart mı yapmak lazım

Alıntıları Göster
    fazla bir farkı olmuyor.. yani gözle görülür bir fark hissetmiyorsunuz

ben eskiden yapmıştım rapid de premium ile çekerken max 52kb gördüm.. yukardaki olayı yapınca da sonuç

aynı çıktı..

• quote:

Orijinalden alıntı: Ciudad de México

fazla bir farkı olmuyor.. yani gözle görülür bir fark hissetmiyorsunuz

ben eskiden yapmıştım rapid de premium ile çekerken max 52kb gördüm.. yukardaki olayı yapınca da sonuç

aynı çıktı..

Alıntıları Göster
    tesekkurler
  • quote:

Orijinalden alıntı: therebeder

tesekkurler

Alıntıları Göster
    Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ssbrc

Teşekkürler.

Alıntıları Göster
    Ben teşekkür ederim arkadaşlar
    yardımcı olabildiysem
  • quote:

Orijinalden alıntı: cicey2

Yav vista çıktı siz hala bundan bahsediyorsunuz. Amerikayı tekrar tekrar tekrar tekrar keşfedip duruyorsunuz. Yeni birşey değilki heralda bunu bilmeyen yoktur artık.
    Verdiğiniz taptaze bilgi için teşekkür ederiz. Bulduğunuz tüm bilgiler için lütfen ayrı ayrı başlık açalımki burası zaten boş başlıklarla dolu iyice çöplüğe dönsün olurmu.
    quote:

Orjinalden alıntı: cicey2

Yav vista çıktı siz hala bundan bahsediyorsunuz. Amerikayı tekrar tekrar tekrar tekrar keşfedip duruyorsunuz. Yeni birşey değilki heralda bunu bilmeyen yoktur artık.

Bu konunun uzun zamandır düzenli olarak açıldığını ve hep aynı tartışmaların ve ardından aynı açıklamaların yapıldığını doğrudur, haklısınız fakat herhalde arkadaş iyi niyetiyle foruma katkıda bulunmaya çalışmış. Çok da üzerine gitmeye gerek yok bence...

%80 meselesine gelince, bu tamamen farklı bir konudur, vaktizamanında birileri böyle yanlış yorumlayıp yazmış, olay bundan ibaret. Hızınızda hiçbir değişme olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi netdev -- 18 Ocak 2007; 2:49:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: netdev

quote:

Orjinalden alıntı: cicey2

Bu konunun uzun zamandır düzenli olarak açıldığını ve hep aynı tartışmaların ve ardından aynı açıklamaların yapıldığını doğrudur, haklısınız fakat herhalde arkadaş iyi niyetiyle foruma katkıda bulunmaya çalışmış. Çok da üzerine gitmeye gerek yok bence...

%80 meselesine gelince, bu tamamen farklı bir konudur, vaktizamanında birileri böyle yanlış yorumlayıp yazmış, olay bundan ibaret. Hızınızda hiçbir değişme olmaz.

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar burada bahsedilen olayın internet üzerinde hiçbir etkisi yoktur.Eğer ağ üzerinden bir dosya gönderiyorsanız etki eder, çünkü zaten en fazla adsl hızı 2mbit olduğuna göre 100 mbitlik ethernet hızının %20 sini windows kullansa geriye yine 80 mbit lik bir hız kalır. Arkadaşın dediği şekilde yaparak bu hızı tam olarak 100 mbit e çıkarabiliriz.Ağ üzerinden başka bir bilgisayara dosya gönderiyorsanız bu ayarı mutlaka yapın. Ama internet için bunu yaparsanız birşey değişmez..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bykanca -- 18 Ocak 2007; 3:16:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: bykanca

Arkadaşlar burada bahsedilen olayın internet üzerinde hiçbir etkisi yoktur.Eğer ağ üzerinden bir dosya gönderiyorsanız etki eder, çünkü zaten en fazla adsl hızı 2mbit olduğuna göre 100 mbitlik ethernet hızının %20 sini windows kullansa geriye yine 80 mbit lik bir hız kalır. Arkadaşın dediği şekilde yaparak bu hızı tam olarak 100 mbit e çıkarabiliriz.Ağ üzerinden başka bir bilgisayara dosya gönderiyorsanız bu ayarı mutlaka yapın. Ama internet için bunu yaparsanız birşey değişmez..

Alıntıları Göster
    Evet internet hızı üzerinde hiç bir etkisi yok.

Zaten o ayrılan %20 kısım Windows güncelleştirmeleri için. Windows güncelleştirmeleri için netin %20 lik kısmını kullanıp size %80 lik bir kıısım ayırıyor.
    bende böyle bliyorum.

Ve zaten internet hızını arttırdığı da kanıtlanmış değil

Her 2 ayda bir aynı konuda bir topic açılıyo zaten hep aynı tartışma

• quote:

Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

Evet internet hızı üzerinde hiç bir etkisi yok.

Zaten o ayrılan %20 kısım Windows güncelleştirmeleri için. Windows güncelleştirmeleri için netin %20 lik kısmını kullanıp size %80 lik bir kıısım ayırıyor.
    bende böyle bliyorum.

Ve zaten internet hızını arttırdığı da kanıtlanmış değil

Her 2 ayda bir aynı konuda bir topic açılıyo zaten hep aynı tartışma

Alıntıları Göster
    Sizin bağlantınız yavaşsa siz istediğiniz kadar hızlandırır bi fark olmaz

• quote:

Orijinalden alıntı: trbugrapc

Sizin bağlantınız yavaşsa siz istediğiniz kadar hızlandırır bi fark olmaz

Alıntıları Göster
    Şahsen ben bunu bilmiyordum, Ellerine sağlık
  • bu dediğiniz yerel ağ bağlantınızı %100 olarak kullanır. xp de yerel ağ ayarınız %80 le default olarak sınırlandırılmıştır. doğrudur. ancak internet hızının maksimum 2 mbit olabileceği bir telekom yapısında yerel ağ bağlantısının da en az 10 mbit olacağı ve xp nin %80 kullanımında ağ kartında en az 8 mbit data transfer edebileceğini göz önünde bulundurursak bunu yapmanız internet hızınızı etkilemez. bu yaptığınız ancak iki bilgisayar arasında yerel ağ bağlantısı kullanılarak data transferi yapıldığında geçerli olacaktır. örnek verecek olursak a bilgisayarından b bilgisayarına 300 mb boyunda bir dosya aktarırken normalde 1 dakika sürecek kopyalama işi 40 saniyede bitecektir.

quote:

Orjinalden alıntı: dax

Arkadaşlar,

Evet internet hızını yüzde 20 arttıran bi olaya tanık olmak isterseniz şu adımları izleyin ve görün.

Başlat >çalıştır >gpedit.msc >bilgisayar yapılandırıcısı >yönetim şablonları >ağ >Qus paket zamanlayıcısı >ayarlanabilen bant genişliğini sınırla >etkin >bant genişlik sınırı = 0 >uygula >tamam

• quote:

Orijinalden alıntı: ykaran

bu dediğiniz yerel ağ bağlantınızı %100 olarak kullanır. xp de yerel ağ ayarınız %80 le default olarak sınırlandırılmıştır. doğrudur. ancak internet hızının maksimum 2 mbit olabileceği bir telekom yapısında yerel ağ bağlantısının da en az 10 mbit olacağı ve xp nin %80 kullanımında ağ kartında en az 8 mbit data transfer edebileceğini göz önünde bulundurursak bunu yapmanız internet hızınızı etkilemez. bu yaptığınız ancak iki bilgisayar arasında yerel ağ bağlantısı kullanılarak data transferi yapıldığında geçerli olacaktır. örnek verecek olursak a bilgisayarından b bilgisayarına 300 mb boyunda bir dosya aktarırken normalde 1 dakika sürecek kopyalama işi 40 saniyede bitecektir.

quote:

Arkadaşlar,

quote:

Orjinalden alıntı: ykaran

bu dediğiniz yerel ağ bağlantınızı %100 olarak kullanır. xp de yerel ağ ayarınız %80 le default olarak sınırlandırılmıştır. doğrudur. ancak internet hızının maksimum 2 mbit olabileceği bir telekom yapısında yerel ağ bağlantısının da en az 10 mbit olacağı ve xp nin %80 kullanımında ağ kartında en az 8 mbit data transfer edebileceğini göz önünde bulundurursak bunu yapmanız internet hızınızı etkilemez. bu yaptığınız ancak iki bilgisayar arasında yerel ağ bağlantısı kullanılarak data transferi yapıldığında geçerli olacaktır. örnek verecek olursak a bilgisayarından b bilgisayarına 300 mb boyunda bir dosya aktarırken normalde 1 dakika sürecek kopyalama işi 40 saniyede bitecektir.

quote:

Arkadaşlar,

arkadaşın dediği %100 doğru

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.