Şimdi Ara

İnternet Kablosundan Ek Almak Hızı Düşürür Mü ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
6.472
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Apartmandan gelen telefon hattı kablosunun ucu ile telefondan çıkan kablonun ucu ek olarak birleştirilmiş ve onada ek olarak modemden giden internet kablosuda birleştirilmiş ve ceyran bandıyla sarılmış. İnternet hızımı etkiler mi acaba ? Ve kablolar 3 senelik. Yeni kablo çeksem sıfırdan ve ek almadan soket ile taksam daha iyi verim alırmıyım?

• Yapay Zekanın Yanıtı

İnternet Kablosundan Ek Almak Hızı Düşürür Mü?

İnternet kablosuna ek yapmak, hızınızı düşürüp düşürmeyeceği, sıkça sorulan bir sorudur. Cevap, yaptığınız ek türüne ve mevcut ekipmanınıza bağlıdır.

Ethernet Çoklayıcılar: Ethernet çoklayıcılar, birden fazla cihazı tek bir internet kablosuna bağlamanıza olanak tanır. Genellikle hızda önemli bir düşüşe neden olmazlar, ancak kablo kalitesi ve cihaz sayısı performansı etkileyebilir.

Telefon Kablosu Ekleme: Telefon kabloları, internet sinyallerini iletmek için kullanılmak üzere tasarlanmamıştır. Telefon kablosunu internet kablosuna eklemek, önemli bir hız düşüşüne neden olabilir çünkü telefon kabloları daha düşük bant genişliğine sahiptir.

İnternet Kablosuna Ek Yapma: Standart bir internet kablosuna ek yapmak, yalnızca eklenen kablonun kalitesi iyiyse ve doğru şekilde sonlandırılmışsa hızınızı düşürmez. Ancak, ekler çok uzunsa veya çok fazla ek varsa, sinyal kaybı oluşabilir ve bu da hızınızı etkileyebilir.

Genel olarak, internet kablosundan ek almanın hızınızı düşürüp düşürmeyeceğini belirleyen en önemli faktörler şunlardır:

• Eklenen kablonun kalitesi
    • Eklerin uzunluğu
    • Eklerin sayısı
    • Mevcut ekipmanınızın kalitesi

Hızınızın düştüğünden endişe ediyorsanız, bir hız testi yapmayı veya internet servis sağlayıcınıza başvurarak yardım almayı deneyebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • alırsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Randy Marsh

alırsın

Eminmisin hocam?
  • ek düşürür tabi paran varsa yenisini çekmen lazım...

3 senelik diyorsun eğer güneş alan bir yerdeyse kötü olmuştur kablolar...

Dediğim gibi imkanın varsa değiştir.
  • Yavaşlatır hocam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CityOfDeath

quote:

Orijinalden alıntı: Randy Marsh

alırsın

Eminmisin hocam?

evet hocam alırsan zaten yapmasan için rahat etmicek boşver yap sen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nasyonelist

ek düşürür tabi paran varsa yenisini çekmen lazım...

3 senelik diyorsun eğer güneş alan bir yerdeyse kötü olmuştur kablolar...

Dediğim gibi imkanın varsa değiştir.

Hocam telefon kablosu ucuz oluyor zaten. metresi 50 kuruş falan. Değiştirmeyi planlıyorum. Güneş alan bir yerde değil kablolar ama içi oksitlenmiştir herelde.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Evde su anda 3 tane kablo dagiliyor ve 2 bilgisayar + 3 telefon kablosuz giriyor.Kimse girmiyorken speedtest tam hizimda cikiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MrChromosty

Evde su anda 3 tane kablo dagiliyor ve 2 bilgisayar + 3 telefon kablosuz giriyor.Kimse girmiyorken speedtest tam hizimda cikiyor

Ama bende ek alınmış?
  • quote:

quote:

Evde su anda 3 tane kablo dagiliyor ve 2 bilgisayar + 3 telefon kablosuz giriyor.Kimse girmiyorken speedtest tam hizimda cikiyor

Ama bende ek alınmış?

Ek alinmasi ile dagitici konmasi ayni olayi gerceklestirir diye dusunuyorum.

• quote:

quote:

quote:

Ama bende ek alınmış?

ikilemde kaldım şimdi.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Ama bende ek alınmış?

ikilemde kaldım şimdi.

İnternet saglayiciniza arayip sorabilirsiniz.En iyi onlar bilir su durumda

• Kablo eki sağlamsa ve yıpranmamış sa bir şey olmaz sanırım.Ama temizden çekmek en mantıklısı.
  • CAT 5 kabloyu 4 erli gruplara ayırıp birleştir onuda eksiz kesiksiz bir biçimde TTelekom kutusundan splitter a kadar getir. Kendimden biliyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.