Şimdi Ara

Internet Kopma Sorunu - Çıldıracağım -

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
283
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Uzun süredir TTnet 24 mbit internet kullanıyordum (VDSL) bir 6 ay kadar yurtdışına gittiğim için hesabımı dondurmuştum. Döndüğümde açtırmışken hızımı da yükselteyim dedim ve hattımın 76mbit'e kadar desteklemesinden ötürü ilk etapta 50mbit'e çıkartayım sonra duruma göre 75mbit'e çıkartırım dedim.

(Böyle düşünmemin sebebi zamanında eski evimin alt yapısı yüksek hız destekliyor gözükse de sürekli kopmalar olduğu için daha düşük hızda sabitlemişti TTnet, bundan dolayı korkum vardı.)

Neyse 50 mbit'e çıkartım. İnternet hızımda bir sorun yok gayet hızlı ve akıcı ANCAK arada kopmalar yaşıyorum. Bu kopmalar 1 bazen 2 saatte bir oluyor. Ancak 1-2 saatte bir mutlaka kopuyorum. Bunu da online oyunlardaki sunuculardan disconnect olduğumda anlıyorum. (Örneğin Elden Ring'de bağlantım koptuğu için sunucudan düşüyorum.) Oyuna yeniden bağlanmak istediğimde anında bağlanıyorum.

Bu sorun internetimin hızını yükseltince başladı. TTnet'e eskiden yaşadığım benzer sorunu anlatmama rağmen bana kendilerinde internet kopukluğunun gözükmediğini (ör: en son 26 saat önce kesinti olduğunu) belirtiyorlar. Farklı farklı methodlar denettiler. İşte ethernet kablosunu farklı porta takın vs. ben ethernet kablosunu bile değiştirdim. Ya da manyetik alandan modeminiz etkileniyor olabilir elektronik cihazlardan uzak bir yerde konumlandırın vs. Hiç birisi sorunumu çözmedi. Anlık 1 saniyeliğine internetim gidiyor ve dolayısıyla sunuculardan düşüyorum. Ancak anında geri geliyor internet 2-3 saniye içinde. Modem ethernet ile PS5 e bağlı ancak aynı durum diğer cihazlarda wifi bağlantısı ile de oluyor.

Şimdi kafama takılan konu şu, bu internet kopmaları TTnet ile mi ilgili (onlarda kopma gözükmüyor) yoksa modem vs. başka bir durum mu var? Ne yapmam gerekir? Daha önceden benzer bir durumu internet hızımı arttırınca yaşadığım için o soruna benzer bir sorun olabilir gibi düşünüyorum ama TTNET ısrarla kabul etmiyor. Birde onlarda kopmamış gözüküyorum. Çıldırtacak bu sorun beni. Teşekkürler.

• Yapay Zekanın Yanıtı

İnternet Kopma Sorunu: Çözümler ve Önleme Yolları

İnternet bağlantınızın aniden kesilmesi, özellikle de kritik bir görev veya çevrimiçi eğlence sırasında can sıkıcı olabilir. İnternet kopma sorununu çözmek için atabileceğiniz adımlar şunlardır:

• Modeminizi ve Yönlendiricinizi Yeniden Başlatın: Modeminizi ve yönlendiricinizi kapatıp birkaç dakika sonra tekrar açmak, geçici ağ sorunlarını giderebilir.

• Ethernet Kablosunu Kontrol Edin: Bilgisayarınızı modeme veya yönlendiriciye bağlayan Ethernet kablosunun hasar görüp görmediğini kontrol edin. Gerekirse değiştirin.

• Wi-Fi Sinyal Gücünü Kontrol Edin: Wi-Fi üzerinden bağlanıyorsanız, sinyal gücünüzü kontrol edin. Sinyal zayıfsa, yönlendiriciye yaklaşmayı veya yönlendiriciyi başka bir yere taşımayı deneyin.

• İnternet Sağlayıcıyı Arayın: Modeminizi ve yönlendiricinizi yeniden başlattıktan ve Ethernet kablosunu kontrol ettikten sonra hala internet bağlantınız yoksa, internet sağlayıcınıza başvurun. Bir hat kesintisi veya başka bir sorun olabilir.

• Antivirüs Yazılımınızı Kontrol Edin: Bazen virüsler veya kötü amaçlı yazılımlar internet bağlantınızı engelleyebilir. Antivirüs yazılımınızı çalıştırın ve güncel olduğundan emin olun.

• Ağ Sürücülerinizi Güncelleyin: Ağ sürücüleriniz güncel değilse, internet kopma sorunları yaşayabilirsiniz. Ağ sürücülerinizi üreticinin web sitesinden indirip yükleyin.

• DNS Ayarlarınızı Değiştirin: DNS ayarlarınız yanlış yapılandırılmışsa, internet erişiminiz kesilebilir. DNS ayarlarınızı otomatik olarak almayı deneyin veya Google'ın DNS sunucularını (8.8.8.8 ve 8.8.4.4) kullanın.

İnternet Kopma Sorununu Önleme Yolları:

İnternet kopma sorunlarından kaçınmak için şu adımları izleyin:

• Yüksek Kaliteli Donanım Kullanın: Güvenilir bir modem ve yönlendirici kullanmak, internet bağlantınızın kararlı olmasına yardımcı olur.

• Donanımınızı Düzenli Olarak Bakımını Yapın: Modeminizi ve yönlendiricinizi düzenli olarak temizlemek ve havalandırmak, aşırı ısınmayı ve diğer sorunları önlemeye yardımcı olur.

• Yazılımınızı Güncel Tutun: Ağ sürücüleriniz ve güvenlik yazılımınız dahil olmak üzere tüm yazılımlarınızı güncel tutmak, internet bağlantınızı korumanıza yardımcı olur.

• Güvenlik Önlemleri Alın: Antivirüs yazılımı kullanmak ve güçlü parolalar belirlemek, bilgisayarınızı internet kopma sorunlarına neden olabilecek zararlı yazılımlardan korumanıza yardımcı olur.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • slm..kullandığınız modem nedir

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İnternet sorunu
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.