Şimdi Ara

İnternet ortamında video izlerken pc kilitleniyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.856
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    birkaç aydır aynı sorunla yüzyüzeyim. delirmek üzereyim :((
    öncelikle soracağınızı tahmin ettiğim için sistemimi yazayım.
    amd athlon x2 6000+ amd
    g690 chipset anakart
    2 gb 800 mhz ddr2 ram
    820 gb sata2 hdd
    Ati Hd 2600 xt 256mb Gddr4 (800 mhz cpu- 1100mhz ram clock)
    Windows Pro xp sp3 OS (vista ultimate ve win7 de aynı sorun)
    yazdığım gibi sistemim oldukça yeterli bir sistem.
    öncelikle format attım. temiz sistem yükledim. ilk yaptığım antivirüs yüklemek ve driverleri kurmak. tümüyle donanımların kendi cd leri üzerinden yükledim.
    herşey hazır.
    internet explorer 8 kurulu ve güncel. flash son sürümü adobe sitesinden güncellendi.
    buraya kadar herşey dört dörtlük sorunsuz. bilgisayarda oyunlara girebilmek için dirext 9c kuruldu ve oyunlar denendi herşey yolunda sorunsuz bir şekilde çalışıyor. bilgisayarda k lite codec son sürümü yüklendi ve videolar denendi sorunsuz çalışıyor hiç bir problem görülmedi.
    işte en kritik nokta.
    internet explorerden bir video paylaşım sitesine girildi ve video ya play dediğimiz anda bilgisayar tamamen kilitlendi ve 2 sn içinde ekran karardı. bilgisayar saattercede beklense geri gelmedi mecbur reset :((
    video paylaşım sitelerinin tümünde aynı problem oluyor. online oyun flash oyun vs.. sorun yok. ama flash video izlemek için açılan sayfada anında pc kilitleniyor. firefox vs.. sistemlerdede aynı sorun devam ediyor.
    arkadaşlar yalvarıyorum şu konuyu araştırın. internette 100 lerce açılmış yardım istenmiş fakat hiç bir şekilde sorun çözümü yapılmamış.
    ben bir bilgisayar teknik servisinde teknik servisçiyim. bu sorun yüzünden 10 larca pc geliyor fakat bizimde elimiz ayağımız bağlandı birşey yapamıyoruz. format çözüm olmuyor.
    ilk başlarda donanımsal bir hata sanıyorduk ama hiçte donanımla alakalı bir sorun değil.
    ati ve nvidia kartlarda aynı problem var.
    ben kendi bilgisayarımda kimiz zaman nasıl oluyorsa eski driverler ile bu sorunu çözüyorum tesadüfen ve formattan sonra aynı driver bu sorunda kimi zaman yemiyor ve yeniden kilit oluyor pc :(
    uzmanları bu konuda yardıma çağırıyorum. inşallah sorunu burada çözebiliriz kapı kapı forum forum dolaşmak zorunda kalmayız. ben önceden soracağınız basit soruları yazdım. lütfen yazdıklarımı okumadan format atmak yada sistemde arıza yada donanım yetmiyor gibi cevaplar yazmayıznız rica ediyorum. şimdiden teşekkürler herkese.

• Karşılaştığın sorunu uzun uzun anlatmışsın ama anlattığın duruma 2 şey yol açar ;
    - birincisi, pc'nin sisteminde trojen var.
    - ikincisi, işlemcin AMD olduğu için, hızlı işlerler yaptığında yada üst üste bilgisayarı kasıcak şeyler açtığında, ısınan işlemcinin dayanamayıp PC'yi kitlemesi. (genel olarak, sorunun %90 bu)

İşlemci neden ısınır dersen ;
    - fan'ın verdiği soğun havanın yetersizliği
    - yada soğutucu ile işlemci arasındaki ısınmayı engelleyen tutkalın yetersizliği.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MRS.DH -- 14 Nisan 2011; 2:34:07 >
  • Verdiğiniz cevap için teşekkürler.
    ısı problemi olacağını hiç sanmıyorum.
    işlemcimin soğutma sistemi "ASUS Arctic Square" her zaman temizliğini düzenli yapıyorum.ayrıca ekran kartımın fanını tozdan düzenli olarak temizliyorum. bakın size yeniden yazıyorum ağır oyunlarda yada bilgisayardaki videolarda hiç sorun yok!. dikkatli okuyunuz lütfen. en son yükleyip denediğim oyun NeedForSpeed 2010 hotpursit ve Empire total wire. bu oyunlarda ısınma sorunu olmuyorken basit bir youtube videosunda mı ısınıyor ki daha video başlamadan play tuşuna basarken kilitlenme oluşuyor.
    bu olay yanlızca benim bilgisayarımda olmuyor. internette 1000lerce aynı sorunla karşı karşıya olan insan var. ve bu sorun yaklaşık 3 aydır patlak vermeye başladı ve iyice yaygınlaştı.
    anti virüs her zaman kullanıyorum. genel tercihim kaspersky internet sectury. tüm sürümlerini düzenli kullanırım. virüs yada trojanlara karşı tam korumam var ve sürekli güncel tutuyorum.
    eklemeyi unuttuğum psu var kusura bakmayın onuda yazayım.
    Corsair CMPSU 450 HX 450W ve High Power 600W var elimde, şuan High Power 600W takılı. güç oldukça yeterli donanımım için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi king39 -- 14 Nisan 2011; 3:15:47 >

• Hadi ama arkadaşlar. yokmu anlayan uzmanım ben diyen :(
  • Yorum için teşekkürler "Clayns_Seco" ama malesef yüklemediğim codec kalmadı ama sorun devam ediyor.:( arkadaşlar bugün bir deneme yaptım ilginç bir sonuç aldım.
    ekran kartımı çıkarttım ve onboard ekran kartından açtım ve kilitlenme olmadı. şimdi biran kendi kartımın bozulmuş olabileceği aklıma gelmedi sanmayın evet geldi. ama dükkandan sıfır ati açtım kutudan ve kendi pc me taktım. ati hd 4670 1gb ddr3 ramli bir kart. driverleri kurdum ve facebook sayfamı açtım önüme çıkan bir videoyu açtım ve anında kilit oldu :( sorun ne kafayı sıyırdım yeminle olmuyor olmuyorrr.
  • Sorunun çözümü hala yokmu arkadaşlar. güncel
  • Bence ekran kartıyla ilgili
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yenı bı ekran kartıyla dene
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.