arkadaşlar bi tanıdıgım yenı bır bilgisayar aldı 5 katlı bır bınada oturuyor kendısı 1. kat oturuyor komsusu yanı modem 5. katta ordan eve net cekmek için cat5 kablo almıs ve kısa gelmıs 20 m yakın şimdı oraya swict yada daha baska hangı yontemle saglıklı bır uzatma yapabılırız
switch alacağınıza yeni kablo alın daha ucuza gelir :)
Ama kabloya direk ek te yapabilirsiniz, her ne kadar sağlıklı olmasa da o mesafede bu şekilde çalışma ihtimali %80. Ek yaptığınız telleri bantla dikkatlice izole edin.
Kablo uzunluğunu bilemiyorum ama makul değerlerdeyse iki ucuda dişi olan birleştiriciler var(bknz resim) onlarla halledebilirsiniz.
quote:
Orijinalden alıntı: Kumandan switch alacağınıza yeni kablo alın daha ucuza gelir :) Ama kabloya direk ek te yapabilirsiniz, her ne kadar sağlıklı olmasa da o mesafede bu şekilde çalışma ihtimali %80. Ek yaptığınız telleri bantla dikkatlice izole edin.
Switch dedigin sey 10 TL Kumandanim
ek yapmak yerine switch kullansaniz daha iyi olur...zira bu ek yuzunden zamaninda baya bir basim agrimisti =))..
quote:
Orijinalden alıntı: axiadam
Switch dedigin sey 10 TL Kumandanim
O senin alış fiyatın, satışı 15 TL den aşağı değildir. 5 katlı binaya 25 mt. kablo gider oda 10 TL eder, switch koyacan yere birde elk. lazım, arada fişi çekecekler sorun olacak falan filan... ben haklıyım yinede
quote:
Orijinalden alıntı: Kumandan
switch alacağınıza yeni kablo alın daha ucuza gelir :) Ek yaptığınız telleri bantla dikkatlice izole edin.
Kabloyu binanın içinden dağıtsanız daha iyi olurdu gibime geliyor.
Kablo uzunluğunu bilemiyorum ama makul değerlerdeyse iki ucuda dişi olan birleştiriciler var(bknz resim) onlarla halledebilirsiniz.
bu aparatı alarak sorunu halettık
Kablo bina dışından geçiyorsa kullandığınız aparatı güzelce izole edin. Aksi taktirde nem,yağış vsvs etkenler yüzünden konnektörler okside olur sizin içinde sıkıntı olur.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme