Arkadaşlar ben bir kamu kurumunda çalışıyorum. Çalıştığımız kurum bir otomasyon firmasının yazılımını kullanmakta. Bana ağ kablosu vermediklerinden dolayı gidip bir swıc aldım ve arkadaşın ağ kablosunu benim bilgisayara da paylaştırdım. Şimdi ağa bağlanıp otomasyon firmasını yazılımını çalıştırabiliyorum fakat şöyle bir sorun var. Kablosunu paylaştığım arkadaşın interneti tüm siteleri açarken benim bilgisayar sadece resmi yani gov uzantılı siteleri açıyor. Nedenini yazılım firmasını elemanlarına sorduğumda sınırsız internet bağlantısını sadece bazı IP adeslerine verebiliyoruz dediler, ne yaptımsa olmadı. Arkadaşla aynı IP adresini girmeyi denedim olmadı, otomatik IP almayı denedim olmadı. Lütfen bir bilen arkadaşım yardım etsin, şu internet çağında başımıza gelenlere bakın arkadaşlar. bu işin bir yolu yordamı yok mu? Bilen ve yardımcı olabilecek arkadaşlardan cvp bekliyorum. Teşekkürler.
Merhaba,
Sınırlamayı bilgi işlem koymuştur ve sen bunu aşamazsın. Ancak bilgi işlemdeki eleman senin için yeni bir IP ve MAC adresi girerek istemiş olduğun internet adreslerine girebilirsin.
başka bir yolu felan yok mu, mesala arkadaşın bilgisarıyla benim bilgisayı birbirine felan bağlasak hoş bu da nasıl yapılır bilmiyorumda.