Şimdi Ara

İnternet Sıkıntısı?/Donanım Arızası?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
606
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar arkadaşlar. Bundan yaklaşık 10 gün öncesinde bilgisayarımda hiçbir şekilde sorun yokken ve o zamanlar aralığında bir şey yüklememişken birden bire internetimin gözle görülür bir şekilde yavaşladığını/takıldığını fark ettim. "Ay sonudur.AKK'den ötürüdür." dedim. Google Chrome kullanıyordum. "Bu artık iflah olmaz!" diyerek bazı internet sayfaları açılmıyordu. Dayanamayıp belki virüs vardır diye bilgisayarıma format attım. Formatlı bilgisayarıma güncel driverlerimi kurdum. Sonra Google Chrome'yi indirdim tekrardan ve aynı sorunla karşı karşıya geldim. Ondan sonra sıkıntı Google Chrome'dadır diyerekten Mozilla Firefox yükledim ve onda da yavaşlıklar olduğunu farkettim. Ağustos ayına girdiğimizde AKK sıfırlanacak diye bir ümit bekledim fakat sıkıntım hala devam ediyor.(Speedtest sonuçlarım normal gözüküyor.) İnternet aşırı derecede yavaş geliyor. Şimdi okuyan arkadaşlar kime göre yavaş neye göre yavaş diyebilirler şöyle izah edeyim. Evde 2 tane laptop var birisi Win8 interneti ethernetten alıyor interneti arızalı olan, diğeri ise Win7 Wifi ile alıyor interneti. Win7 li olan bilgisayarda internette dolaşırken hiçbir sıkıntı çıkmamasına rağmen bende en ufak bir sayfa 40 sn civarlarında açılıp, bazı sayfalar açılmıyor. Bağlanılıyor... deyip sekmede kalıyor. Sorum şudur ki bilgisayarımda donanım arızası mı vardır bu durumu sağlayan yoksa modemde mi bir sıkıntı vardır? (Dipnot: Bilgisayar formatlı tertemiz çalışıyor.) Okuyan, yorum yapan, yardım etmeye çalışan herkese teşekkür ederim şimdiden.

• Kardeş şimdi kalk modemin arayüzü ne gir ordan internet için girdiğin kullanıcı adı ve şifrenizi bulun biryere not edin sonra modemi resetleyin , giriş yapın arayüze kullanıcı adı şifreyi girin sonra bir bak sorun devam ediyorsa kesinlikle Donanımsal olduğuna karar verebiliriz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • RisKoF kullanıcısına yanıt
    Bir sıkıntılı taraf da o Airties 204 - V3 kullanıyorum. 192.168.2.1 açmıyor. Bağlanıyor.... da kalıyor sekme. Hiçbir şekilde açılmıyor

Edit : Resim koydum.

İnternet Sıkıntısı?/Donanım Arızası?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bluespirit911 -- 6 Ağustos 2015; 1:35:29 >
  • Aynı sorun benimde başıma geldi internet kasmasi o siteye girememe vs bu bir virüs sanırım ben ilk olarak modem i resetleyerek çözdüm. Modem e girdiğiniz o kullanıcı adı ve şifrenizi internet sunucunuzdan öğreneceksiniz adını bilmiyorum hani ttnet, doping, Smile gibi hangisiyse onun sitesine gir müşteri hizmetleri ni arayıp öğrenebilirsiniz

Kullanıcı adı ve şifresini biliyorum. Format attıktan sonra da denedim modemi resetlemeyi olmamıştı bir kere daha deneyeyim. Tam olarak sorunu bilemiyorum anlasam çözmeye çalışacağım. Modemden midir? OEM lerde mi sıkıntı var? vs vs
  • Modemi resetleyin umarım çözülür

• Resetlemiş bulunmaktayım fakat yine yavaş
  • ethernet kartınızın sürücüsü sorunlu.
    değiştirin. veya silin windows tanıyorsa kendi tanıdığı kalsın.

modem resetleyerek virüs sorununa çözüm üretenler olmasıda çok acı.

cahil ama cesaretli bir toplumuz vesselam.
  • ioz kullanıcısına yanıt
    Windows aygıt yöneticisinden tanıyor ve en günceli diyor. Sorunun da virüs olduğunu düşünmüyorum şahsen formatlı bilgisayarda.
  • ioz kullanıcısına yanıt
    As karşılaşan bilir özellikle modemin sitesine etki edip bu sorunu üretiyor sorunu yaşamadan önce virüs girdiğinde eminim.2 programla tarattim sonuç 0 giriş yapamadığı içinde direk reset atıp çözüme ulaştım kendi laflarınızı kendinize saklayın.

• Yok mudur çözüm önerisi olan
  • quote:

Orijinalden alıntı: RisKoF

As karşılaşan bilir özellikle modemin sitesine etki edip bu sorunu üretiyor sorunu yaşamadan önce virüs girdiğinde eminim.2 programla tarattim sonuç 0 giriş yapamadığı içinde direk reset atıp çözüme ulaştım kendi laflarınızı kendinize saklayın.

bu yazdığınızın teknik bir açıklaması yok.

virüs interneet bağlantısı kesilirse işlevsiz kalabilir.

ancak siz yeniden ayarlayınca yeniden aktif olacaktır.

modemi etkileyen virüs ben duymadım ama imkansız değil.
    hadi etkilemiş olsa bile zaten resetle çözemezsin.

akıl mantık ve teknik dışı önerilerinizden gerçekten etkilendim.

way be biz bildiğimiz konularda bile acaba diye düşünürken siz bilmediğiniz (kendinize göre tahmin/çıkarım yaptığınız şeyleri) çıklayıp birde savunma moduna geçebiliyorsunuz.

yazık ne diyim.

• quote:

Orijinalden alıntı: bluespirit911

Windows aygıt yöneticisinden tanıyor ve en günceli diyor. Sorunun da virüs olduğunu düşünmüyorum şahsen formatlı bilgisayarda.

güncelleme yapmayacaksınız. önce kaldır diyeceksiniz kaldırma için sor u sorarken yazılım sürücüsünü sil mek için bir kutucuk çıkar bunu işaretleyin sonra yeniden başlatın bilgisayar kendisi sürücü kurar bununla deneyin. ek bir güncellem vb. yapmayın.
  • Yardım edebilecek birisi yok mu up up up
  • Modemi değiştirdim başka modem kullandım üstüne üstlük 2 sini de sıfırladım yine de sorun devam ediyor yardım lütfen
  • upupupupupupupu
  • uppuuppupupupupupuup
  • Yine ben Merhaba dostum acaba laptopun modelini öğrenebilir miyim?

Merhabalar. Asus n550vj-cn127h
  • bluespirit911 kullanıcısına yanıt
    parça parça soruyorum kusra bakmayın ama birde windows sürümü ile kaç bit olduğu (örnek[windows sürümü]:Windows 8.1 [Bit değeri] 64 bit
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.