Şimdi Ara

İnternet Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
364
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bu sorunu aşmak için dolaşmadığım forum kalmadı, artık sorarak sorunumu bulmaya çalışacağım.

Modem; Airties RT-111
    İnternet; 16Mbps/s Sınırsız TTnet

Sorun 3 gün önce Net hızını 16Mbps'ye çıkartmakla başladı. Net hızını yükselttikten sonra kopmalar başladı. Ve daha önceden karşılaşmadığım bu sorun şöyle;

İnternete bağlı iken net kesiliyor. ve "bir daha" gelmiyor. Taa ki telefonu açıp birkaç tuşa basana kadar. İşte böylesine absürt bir sorunla karşı karşıyayım. Ve bu sorun aralarındaki süre 30 dakikayı geçmeden kendini tekrarlayabiliyor.

Splitteri değiştirdim. Sorun devam ediyor.

Modem'i değiştirmeyi düşünüyorum. Ama soruna çözüm gelebilirse boşu boşuma masraf yapmayız.

Bir yerde size bağlı santral 16mbps hızı desteklemiyor olabilir cart curt şeklinde bir yazı gördüm. Hızınızı düşürün yazıyordu. Ne kadar doğrudur? Bu olay söylediğim gibi net hızımı yükselttiğimden beri başıma bela oldu.

Başım belada, yardımlarınızı bekliyorum.

• modem değerlerini yazarsan yardımcı oluruz ama santara çok uzaksan yada sınır degeri çok düşükse mecburen hızını düşürtüceksin yoksa devam eder sorun
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yumekui Merry -- 3 Şubat 2011; 16:33:11 >
  • Modem değerlerine göre alabileceğin max hızı vermişler zaten. o yüzden hızını 13 mbit gibi bir seviyeye çekmeni öneririm. Amaaaa, sonra hızını bir anda 8e indirirlerse pilava giderken elindeki bulgurdan da olabilirsin.
  • Bağlantı Durumu Bağlantı var
    Upstream Hızı (Kbps) 799
    Downstream Hızı (Kbps) 14865
    Upstream Sınırı 15
    Downstream Sınırı 7
    Trained Modulasyon ADSL_2plus
    LOS Hataları 0
    Downstream Hat Zayıflaması 16
    Upstream Hat Zayıflaması 6

@*G.T.C.* İlginiz için teşekkürler. Modemin kaldırabileceği max. hızı verdilerse bu kesilme olayının yaşanmaması gerekir değil mi? Farklı çözüm önerileriniz var mı?
    Pek anlamadığım için yardımlarınızı istiyorum. Birkaç farklı görüş daha alabilirsem iyi olacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yumekui Merry

Bağlantı Durumu Bağlantı var
    Upstream Hızı (Kbps) 799
    Downstream Hızı (Kbps) 14865
    Upstream Sınırı 15
    Downstream Sınırı 7
    Trained Modulasyon ADSL_2plus
    LOS Hataları 0
    Downstream Hat Zayıflaması 16
    Upstream Hat Zayıflaması 6

@*G.T.C.* İlginiz için teşekkürler. Modemin kaldırabileceği max. hızı verdilerse bu kesilme olayının yaşanmaması gerekir değil mi? Farklı çözüm önerileriniz var mı?
    Pek anlamadığım için yardımlarınızı istiyorum. Birkaç farklı görüş daha alabilirsem iyi olacak.

Downstream sınırı 7 Bu çok çok kötü bi değer hani demişsiniz telefonu açıp düğme falan belki şu şekilde olabilir bnmde önceden bu değerım cok düşüktü telefon caldıgında %80 ihtimalle internetim kesiliyordu, yani parazitlenme oluyormuş buna benzeyebilir..Modem değiştirmek gibi masraflı bir iş yapmaya kalkmayın yararınıza olmaz stabil olarak 10mbit alır sanırım.

• Teşekkürler. Sorunun Snr Margin'den kaynaklandığını öğrendik. O değer sabit değil, ama 11'den yukarıda görmedim. Özellikle Online oyun oynarken kesilme oluyor. Nette dolaşırken pek yaşamıyorum. Şu an Snr Margin değerine çözüm aramaktayım. Cevaplar için teşekkürler tekrardan.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İNTERNET SORUNU
    geçen ay açıldı
    PS4 internet sorunu
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yumekui Merry

Teşekkürler. Sorunun Snr Margin'den kaynaklandığını öğrendik. O değer sabit değil, ama 11'den yukarıda görmedim. Özellikle Online oyun oynarken kesilme oluyor. Nette dolaşırken pek yaşamıyorum. Şu an Snr Margin değerine çözüm aramaktayım. Cevaplar için teşekkürler tekrardan.

Snr Margin değerini yükseltilcek herhangi bi yöntem bulursan bizide söyle
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.