Şimdi Ara

İnternet Sorunum; Altyapı Sorunu - Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
693
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba. 2 aydır doğru düzgün internet kullanamıyorum. Online oyunumu oynayamıyorum, internet tarayıcısında takılıyorum; sosyal medya başta olmak üzere siteler ve dizi - film siteleri sadece. Film izlerken de bekliyorum takıldığında.

Superonline kullanıcısıyım. Türk Telekom altyapısını kullanılıyor. Tarifem: DSL; 8 mbps download - 3 mbps upload - 50 GB AKN

İnternetim çok zayıf ve birkaç saniye süren kesintiler oluyor, anında zayıf olarak geri geliyor; yani modemin ışığı yanmaya devam ediyor.

Neler yapıldı müşteri hizmetleri aracılığıyla:

- DNS ayarları tanımlandı.
    - Tarayıcı geçmişi temizlendi.
    (Buraya kadar yapılanlar elbette anlamsızdı. Bilgisayarım üst düzey bu arada, anakartım da kaliteli ve ethernet donanımı son teknoloji. Windows 10 Pro işletim sistemim de orijinal.)
    - Modem değişikliği yapıldı.
    - Ethernet kablosu değişimi yapıldı. (Bu saçmaydı; çünkü tablet pc ve telefonla wifi'den bağlanıyorum, onlarda da aynı sorun mevcut. Masaüstü pc'de ise kaliteli bağlantı için kabloluyu tercih ediyordum).
    - Türk Telekom yetkilileri eve gönderildi. Apartmanın girişindeki kutuya falan bakmışlar, sorun olmadığı söylenmiş.
    - Eve kablo çeken elektrikçileri çağırdım. Modeme bağlanan cat5e kablosunu yanlarında getirdikleri bir cihaza sokarak ölçüm yaptılar. Dediklerine göre 12-14 voltaj alıyormuşum. Bu yüzden internet zayıfmış. Ankastre kutusunun da eski olduğunu belirtti, kablo falan çok, birbirine dolanmış gibiler. Ankastre kutusundan gelen bağlantıdan tam verim alabilmek için 48 voltaj civarı olması gerekiyormuş galiba. Müşteri hizmetlerini arayarak telefonu elektrikçiye verdim, O da durumu izah etti. Ertesi gününe Türk Telekom yetkilileri gönderileceği söylendi.

Gelip bakmışlar. Gitmişler. Sorun yokmuş hiçbir şekilde.

Ve ben hala doğru düzgün kullanamıyorum internetimi. Tarayıcıya f5 çekmekten (bağlantı olmayan sayfayı yenilemekten) bıktım. Ki bu üst düzey masaüstü pc'yi sevdiğim online FPS oyunum için toplamıştım, 2 aydır oynamıyorum.

Bu konuda neler yapabilirim? Neler yapılmalı?

Not Ekleme:

Oturduğum mevki: Manisa, Şehzadeler, Ege Mahallesi.
    Şöyle bir şey dikkatimi çekmişti: Kış mevsiminin sonlarında yol kenarlarını kazıdılar, internet kablosu içinmiş, sormadım ama fiber olabilir. Altyapı çalışmaları yüzünden sorun çıkmış olabilir diye tahmin ettim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Daimon88 -- 31 Mayıs 2017; 18:18:13 >

• sorun zaten hiçbir zaman olmuyor internet sağlayıcıları için sürekli sorun kullanıcıda oluyor büyük ihtimal ekip geldi 2 dakika bakt ı gitti sorunu bulmaya çalışmadı bile
  • Benzer sorunlar arkadaşımın evinde de vardı, telekom kontrole geldi 2,3 defa hiçbirşey yok diyip geri gittiler. En sonunda elden birşey gelmedi Superonline'ı iptal etmekle tehdit ettik ve birini yolladılar. Gelen kişi bina girişinde ki ankastre'den kabloyu söküp düzgünce bağladığı an internet olması gereken şekilde gelmeye ve hiç kesilmemeye başladı. Meğer telekom'dan adamlar gelip bilerek düzgün bağlamayıp gidiyormuş, Superonline'dan gelen kişi aynen böyle söyledi. Eskiden en fazla 8mbit alabilirken ve sürekli net gidip geliyorken, şimdi arkadaşım paketi olan 24 mbit hız ve kesintisiz internete kavuştu. Bu olaylar yaklaşık 1-2 ay sürdü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: just4w0n

Benzer sorunlar arkadaşımın evinde de vardı, telekom kontrole geldi 2,3 defa hiçbirşey yok diyip geri gittiler. En sonunda elden birşey gelmedi Superonline'ı iptal etmekle tehdit ettik ve birini yolladılar. Gelen kişi bina girişinde ki ankastre'den kabloyu söküp düzgünce bağladığı an internet olması gereken şekilde gelmeye ve hiç kesilmemeye başladı. Meğer telekom'dan adamlar gelip bilerek düzgün bağlamayıp gidiyormuş, Superonline'dan gelen kişi aynen böyle söyledi. Eskiden en fazla 8mbit alabilirken ve sürekli net gidip geliyorken, şimdi arkadaşım paketi olan 24 mbit hız ve kesintisiz internete kavuştu. Bu olaylar yaklaşık 1-2 ay sürdü.

Ankastre kutusunun olduğu yere tırmandım ama çok karışık, dokanmadım o yüzden...
  • Altyapıda sorun yokmuş. Türk Telekom yetkilileri bina içine karışmıyormuş. Superonline müşteri hizmetlerinin yaptığı teste göre de altyapıda herhangi bir sorun gözükmüyormuş. Müşteri yetkilisi bana öneri olarak cat5e kablosunu değiştirmemi önerdi, ben ise Ocak ayında kablo çekildiğini, yani kablonun daha yeni olduğunu, ayrıca eve elektrikçi çağırarak cihazla test edildiğini belirttim.
  • Dilekçe yazıp fotoğrafını çektim, superonline.net hesabımdan dilekçeyi oraya da yazdım ve ayrıca fotoğrafını dosya olarak ekledim:

TURKCELL SUPERONLINE'NA

İsim SOYİSİM ismine kayıtlı, MÜŞ.NO. müşteri numaralı internet hizmeti sorunludur. Sorun ortalama 2 aydır devam etmektedir. İnternet zayıftır.
    Bu konuda Superonline müşteri hizmetleri şu şekillerde yardımcı olmuşlardır:
    - DNS ayarları yapılandırıldı. Tarayıcı geçmişi temizlendi.
    -Ağ iyileştirmesi yapıldı.
    -Modem değişikliği yapıldı. Tarafımca ethernet kablosu değişimi yapıldı.
    -Türk Telekom yetkilileri gönderilip altyapı kontrol edildi.
    -Elektrikçiler eve çağrıldı. Modeme gelen cat5e kablosu bir cihaza sokularak taraflarınca test edildi; 12-14 voltaj geldiği, bu değerlerin çok düşük olduğu
    belirtildi. Hat zayıf yani.
    -Tekrar Türk Telekom yetkilileri geldi. Sorun olmadığı belirtilmiş.
    -Ağ iyileştirme yapıldı.

Sorun hala devam etmektedir. İnternet stabil değildir; zayıftır ve hızında anlık değişiklikler meydana gelmektedir.

Turkcell Superonline tarafından ikametgah adresime teknik servis göndermelerini, modeme kadar gelen altyapının mümkün olan her altyapı bölümünün test edilmesini ve bir an önce çözüm bulunmasını tarafınıza arz ederim.

İsim SOYİSİM İsim SOYİSİM
    Adres: 02.06.2017
    Müşteri Numarası: İmza
    Telefon Numarası:

• İptal etmekle tehdit etmek belki işe yarayabilir..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İnternet sorunu
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.