Şimdi Ara

İnternet Üzerinden Yapılan Sözleşmenin Geçerliliği Hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
483
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evden web tasarım/yazılım vb. işler yapıyorum. İşlerin tamamına yakını şehir dışından olduğu için sözleşme imzalama vb. durumları sıkıntılı oluyor. Kargo, e-imza, mobil imza gibi işlemler her zaman kolayca yapılabilecek durumlar olmuyor.

Bu noktada; sözleşmeyi müşteriye mail üzerinden ileterek bunu yine maili cevaplayarak onayladığını belirtmesinin de online kayıtlar üzerinde geçerliliği söz konusu olabilir mi?

Günümüzde WhatsApp, Twitter konuşmaları bile bir çok şey için delil olarak sunulabiliyorken; ben de benzer şekilde mail veya WhatsApp üzerinden sözleşmeyi gönderdikten sonra yazılı olarak bunu "onaylıyorum" şeklinde kayıt altına alarak (usulüne uygun şekilde nasıl oluyorsa) her iki tarafında haklarını ve yükümlülüklerini en kolay kabul edebileceği bir şekilde bu sözleşme olayını nasıl yapabilirim?

• Bence bir site kurup e-ticaret sitelerindeki gibi onay verme tarzında yapılabilir.
  • Sözleşmelerde şekil serbestisi mevcut yapabilirsiniz. Sözleşmeyi kabul eden tik butonuna geçerlidir. Ancak ihtilaf halinde 4880 TL üzerinde bir ticaret dönecekse mahkemede yazılı delille ispat şartı var. (Sözleşmenin her sayfasında yükümlülük altına giren tarafların imzası gereklidir.)

Üstte yazılı miktar ve üstündeki işlemler için wp mail vs ancak delil başlangıcı olabilir. Oda tanık dinletme imkanı sunar seninde tanıkla ispat edeceğin bir olgu yok anladığım kadarıyla...

Pratikte yapılana gelir isek sözleşmeyi ispatlama mail vs olayına gerek yok. Hizmet satan sitelere bakarsan hizmeti seçersin bir hizmet satış sözleşmesine onay verip ödemeye geçer ödemeyi alırsın işlem tamamlanır. Kimse ödemesini yaptığı bir hizmete taraf olmadığını iddia edemez. Veya sözleşmenin geçersiz olduğunu iddia edemez. Ben parayı ödedim sen hizmeti verdin ben sana 2 hafta sonra ben bu sözleşme ile alakalı değilim diyemem yani... Sözleşmeye göre kendi yükümlülüğü olan parayı ödemesi sana wp den onaylıyorum demesinden çok daha iyi bir belgedir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Storm Raider -- 4 Nisan 2021; 0:19:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapabilirsiniz, sıkıntı olmaz.

• https://www.arcahukuk.com/calisma-alanlarimiz/is-hukuku buradan bir kısım detaylara ulaşabilirsiniz sanırım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.