Arkadaslar modemım baska odada led tv'm baska bır odada bulunmakta. Televızyon ınternetı wıreless olarak kullanıyor ama 3d yayınlarda falan takılma olur ayrıca allshare baglantıda da sorun yasıyorum bır baska odadan ethernet kablosunu uzatmaya kalksam evın heryerınde kablo cırkın ve temızlık sıkıntısı olacak. Bu noktada her odada telefon baglantısı var ve yanında bos bır sekılde bı teleon yada ethernet artık hangısı ıse bı cıkıs daha var .
Bu bılgıler ısıgında acaba dırek telefon hattının yanındakı yere ethernet kablosu taksam yada takılabılecek hale getırsem ve dırek ethernetten kullansam nasıl olur:
Yada her odada tel hattı oldugunu dusunursek acaba aynı hat uzerıne bır modem daha taksam nasıl olur? Yanı tv'nın yanındakı tel hattını bır ıkıncı modeme takıp modem uzerınden ınternetı alsam aynı hat uzerınde ıkı tane modem nasıl olur...
Velhasıl kelam ben arada kablo uzantısı olmadan wıreless gucunun zayıflıgınıda hıssetmeden lan uzerınden nasıl tv'yı ınternete baglarım..
quote:
Orijinalden alıntı: ravunos
Arkadaslar modemım baska odada led tv'm baska bır odada bulunmakta. Televızyon ınternetı wıreless olarak kullanıyor ama 3d yayınlarda falan takılma olur ayrıca allshare baglantıda da sorun yasıyorum bır baska odadan ethernet kablosunu uzatmaya kalksam evın heryerınde kablo cırkın ve temızlık sıkıntısı olacak. Bu noktada her odada telefon baglantısı var ve yanında bos bır sekılde bı teleon yada ethernet artık hangısı ıse bı cıkıs daha var .
Bu bılgıler ısıgında acaba dırek telefon hattının yanındakı yere ethernet kablosu taksam yada takılabılecek hale getırsem ve dırek ethernetten kullansam nasıl olur:
Yada her odada tel hattı oldugunu dusunursek acaba aynı hat uzerıne bır modem daha taksam nasıl olur? Yanı tv'nın yanındakı tel hattını bır ıkıncı modeme takıp modem uzerınden ınternetı alsam aynı hat uzerınde ıkı tane modem nasıl olur...
Velhasıl kelam ben arada kablo uzantısı olmadan wıreless gucunun zayıflıgınıda hıssetmeden lan uzerınden nasıl tv'yı ınternete baglarım..
slm. aynı hat üzerinde aynı anda 2 tane adsl modem çalıştıramazsınız. diğer ethernet olayına gelince dairenize nasıl bir kablolama yapmışlar yada kablolama yapmışlarmı öğrenmeniz lazım. büyük ihtimalle duvardaki jakların arkası boştur.
Yarın bır muteahhıte sorayım bakayım gercı dedıgınız gıbı hıc sanmıyorum kı jackların arkası dolu olsun. Bu seferde jackların arkası bos ıse duvarı kırmadan kablolama olayı olmadıgı ıcın sanırsam benım ıs hayal olacak...
quote:
Yarın bır muteahhıte sorayım bakayım gercı dedıgınız gıbı hıc sanmıyorum kı jackların arkası dolu olsun. Bu seferde jackların arkası bos ıse duvarı kırmadan kablolama olayı olmadıgı ıcın sanırsam benım ıs hayal olacak...
Telefon hattının kablolamasının nasıl yapıldığını bulursanız kılavuz salarak ethernet kablosu da çekme şansınız var. Böylece duvarı kırmanız gerekmez.
ben yeni konu açtım ama burda da yapmak istediğim şey arkadaşınkiyle birebir aynı. Telefon hattı üzerinden ağ kurma yani home Pna denilen bir yöntem de var ama tam olarak nasıl oluyor bilmiyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: ravunos ....
kablo çekmeden evin elektrik hattını kullanarak interneti kullanabilirsiniz. Örnek ürün BURADA Bundan yada benzer bir üründen iki adet alıyorsunuz birini modemin olduğu odaya modemden çıkan hattı buna takıyorsunuz ve en yakın prize takıyorsunuz diğerinide tv olan odada bir prize takarak üzerinde ki RJ45 den tv ye kabloyla bağlıyorsunuz. ayrıca bu sayıyı artırabilirsiniz.
quote:
Orijinalden alıntı: aeronics
quote:
Telefon hattının kablolamasının nasıl yapıldığını bulursanız kılavuz salarak ethernet kablosu da çekme şansınız var. Böylece duvarı kırmanız gerekmez.
Bahsettiğiniz yöntemi biraz daha açarmısınız? Kablo yolunu mu demek istiyorsunuz? Eğer kablo yolu ise geçen telekomcular bir alet unuttular evde gelipte almadılar onu duvara dayayınca kablo yolunu gösteriyor:)
Her iki odada da telefon hattı olduğunu söylemişsiniz. Bu durumda bu iki odadan gelen telefon hatlarının birleştiği bir yer var. Piyasada aşağıdaki resimdeki gibi susta diye adlandırılan bir alet var. Susta bir cins yaydır. İtmeye karşı sert bir davranış gösterirken bir o kadar da esnektir. Uygun uzunlukta birini alın ve telefon kablonuzun geldiği tesisat borusunun içine bunu sokun. Telefon hatlarının birleştiği yerden çıkacaktır. Ucuna ağ kablosunu bağladıktan sonra sustayı çekerek çıkartın. Böylece telefon kablosunun geçtiği borunun içinden ağ kablosu da geçmiş olacaktır. Aynı işlemi diğer oda içinde yapın. Tavsiyem kablo çekme işini birleşim yerinden odalara doğru yapmanızdır. Kablo kolay kaysın diye sabun tarzı kaydırıcı da kullanabilirsiniz. Daha sonra viko'nun yine aşağıdaki gibi bir ürünü ile işlemi bitirirsiniz.
vıkonun alt resımde bulunan aparatı zaten duvara montelı halde duruyor. Telefon hattı dolu ama ethernet cıkıs kısmının ıcı bos dedıgınız mantıkla dırek ethernet kısmından kabloyu uzatacagım ama kac metre olur olur mu o kısmı acıkcası bılemıyorum yarıdmlarınız ıcın cok tesekkkur ederım bu onerıınızıde deneyecegım ama sankı bır oncekı mesaj ıle anlatılan elekrık prızınden ınternet daha mantıklı gıbı gercı sızın bu onerdıgınız sıstemın ne kadar tutacagı da onemlı aslında...
Elektrik hattı üzerinden network kuran cihazların çifti 130 TL civarında. 25 metrelik plastik susta 20 TL civarında, CAT5E kablonun me3tresi de 0.5 TL civarında. kaç metre kullanırsınız onu bilemiyorum. Bu işlem için harcayacağınız işçilik var bir de.
Elektrik hattının bazı dezavantajları var yalnız. Mesela hız beklenildiği kadar yüksek değil, 1080p video oynatımı yapar mı ondan emin değilim. Başka bir sorun da aynı prize başka bir cihazın bağlanmaması gerektiği. En iyi sonuç yine her zaman ethernettir ama bu kılavuz işini elektrikçiler mi yapar acaba yoksa telefoncular mı?
eve bir elektrikçi çağırıp sorsan bence en güzeli. Kılavuz ile bakar kablo çekip çekemiyeceğine karar verir.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme