Şimdi Ara

interneti kesen virüs

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: İsmail_7778 Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 2 Misafir - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
8.577
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • adsl bağlantısını etkileyerek bağlantıyı devre dışı bırakan bir virüs bir tanıdığımın bilgisayarına musallat oldu

böyle bir virüs varmı ?
    varsa adı ve kurtula yolları nelerdir?

• merhaba aykaninal

oncelikle tahmin ettigim bi seyse virus degil trojan yani basin belada. benimde basma geldigi icin biliorum trojan o kadar akıllı ki kendini diskin butun partionlarına kopyalıyo oyuzden de makinan 2 partitionsa c yi ucurman bir seye yaramıyo yani sen hem c yi varsa dyi formatlıcaksın. ve en iyisi de fdiskle ucurup yeniden fdiskle partion olusturman baska bi turlu olmuyor. yani benim makinama bulasan trojan gibi ise yapacak baska care yok. diski baska makinaya takıp senin icin gercekten onemli bilgileri al. yanlız suu risk te var diskini bagladigin makinaya da bulasabilir.....:((((
  • ahanda vay başıma gelene :)
    format evet
    ancak bunun çözümü yokmu
    ila formatmı lazım
    ve trojanın adı nedir

adsl bağlantısını etkiiliyor sadece yani internete erişim 0

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aykaninal -- 11 Nisan 2005, 16:47:29 >
  • bu söylediğin virüs generic host ile mi başlıor W32 filan?? öyle ise blaster sasser virüsüdür eğer o ise onun packleri war kaspersky kullanıyorsan sana veriyim?link i
  • Aykan inal sen bize trojen yada virusun adini vericeksin ki yardımıız olsun zannımca senin bahsettiğin ve daha onceleri burada da defalarca anlatilan
    buyuk data paketlerini bi yerlere yonlendirip band genişliğini düşürüyor virüs programını bir update et msconfig den başlangıç için başlayan programları devre dişi bırak ona göre bir yol çiz format son çare
    en azindan datalarını temiz bir şekilde başka bir diske veya yedekleme medyasia aktarana kadar
    scvvhost olmasin bu trojen?
  • evet önce virüs ya da trojan işte her ne ise adını bul görev yöneticisinden bakarsın ya da msconfig den bakarsın gözüne çarpan enteresan birşeyler var mı ona gre sana daha kesin çözümler sunabiliriz
  • evet arkadaşlar benimde başımda aynı dert var. internet baglantım gitmiyor ama websayfalarına baglanamıyorum. yani mesela birşey download ederken 27k ile sonuna kadar download ediyor ama web sayfasına gelince sanki baglantı yokmuş gibi saniyesinde sayfa görüntülenemiyoru yiyorum..
    taskbardan baktım ortalıgı svchost kaplamış.. bunu nasıl yokederim? lütfen yardım edin. norton av 2k5 kullanıyorum nasıl gözden kaçtı ya?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • benim başımada gelmişti aynı rorum büyük ihtimalle trojandır. ewido diye program var onunla temizlemiştim bu arada kaspersky fayda etmemişti linkiniveriyom tıklayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boşadam -- 11 Nisan 2005, 18:27:29 >
  • @ boşadam
    gerçekten çok teşekkür ederim. şuan scan yapıyorum. bakalım ama daha svchosta gelmeden bissürü spyware buldu. bu pc neymiş öle yaw?
    spybot - search&destroy kullanıyodum spyware içinde ama sanırım o da yaramamış. yada realtime antispyware programım yok sanırım ondan..
    tekrar saol..!
  • ha eger bu ewidonun ilaçı lazım olursa özelden ulaşabilirsin eczanelerde falan bulamzsan

Anladin Sen Anladın
  • benim hastalık biraz ileri derece ama
    v.3.0 a bi çare var mı?
  • Banada zamanında interneti kesen virus bulaşmıştı,daha doğrusu bağlanıyor ama bilgi alışverişi yoktu,Panda antivirus ile temileyebildim
  • SASSER (son zamanların en zararlı wormu. Bu şekilde bi hatayada neden oluyor)

Tüm windows update lerini yükleyin.
  • tüm cevap verenlere teşekkürler
    güncel panda antivirüs ile taratacağım
    olmassa spy-doctor

oda olmassa format atacağız

tekrar teşekkürler
  • benim hattın zırt pırt kopmasıda trojan veya virüsten olabilir mi acaba ?
    Ben microsoft antispware ve KAV kullanıyorum....
  • senin hattın zırt pırt kopması çok sebepten olabilir

ama virus trojen ve splitter uclusu bunların en cok bilineni bi araştırsan
  • quote:

Orjinalden alıntı: iRoNMaSTeR

senin hattın zırt pırt kopması çok sebepten olabilir

ama virus trojen ve splitter uclusu bunların en cok bilineni bi araştırsan

virus ve trojan icin ne yapmam gerektigini az cok biliyorum ama splitterdan nasil olabilir ve nasil anlayabilirim splitterdan olup olmadıgını ???
  • quote:

Orjinalden alıntı: iRoNMaSTeR

ha eger bu ewidonun ilaçı lazım olursa özelden ulaşabilirsin eczanelerde falan bulamzsan

Anladin Sen Anladın
    İlacımı İstiyorum pm attım
  • öncelikle merhaba bu tip trojen ler boot larda c ve d kapılarında hatta f vs ler de saklanıp kendilerini bir çok kere klonlayıp saklıyabiliyor ana mantığı keylogger ler de olduğu ibi hesap bilgilerinize ele geçirmek bu yakınlarda benimde başıma gelmişti. en güzel çözümü bir arkadaş yazmış zaten ona ben de katılıyorum bilgisayarınızı bim bir çeşit anti vürüs programları ile taratabilir ama gerçek çözüme ulaşabilmek pek te mümkün değil sebebi bu trojen türleri karantine de saklanabilen türler değil ancak silinebilirler buda bulaşan dosyayı da silmek anlamına gelir bu kezde windows onarmaya gitmek demek hadi onuda başardınız diyelim sizin de anlıcanız dilden yazayım bilgisayarım c ve d ler birer kapı ve buralara saklanmayı başaran bir vürüs anti virüsler tarafından fark edilemez çünki antivürüs puragramları buraları değil o kapıların ardındaki dosyaları temizleme argonitmasına sahiptir yani arkadaşımızın da dediği gibi bilgilerinizi yedekleyin ve c d format atın kesin çözüm

• 12 yıllık hortt...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.