Şimdi Ara

İnternetimi dağıtmak istiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
183
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bulunduğum konumda ttnet superonline vs. en fazla adsl hizmeti verebiliyor.Yani fiberi geçtim vdsl bile değil.
    Bende bundan dolayı kablonet almaya karar verdim.Tarife olarakta 50mbps 250gb kota olan tarifeyi düşünüyorum.

Şimdi size danışmak istediğim konu şudur.

Kablonetle gelen modemden internetin aynı daire içinde dahi verimli dağıtılmadığı kanısına vardım.Bu bir ön yargı olabilir ama göz ardı edemiyorum çünkü planıma göre 4 daire interneti kullanmamız gerekiyor.

Şimdi yüklediğim resimde kırmızıyla boyadığım yerde kendim, sarı mor ve yeşil katlarda abilerim oturuyor.Yeşil yerdeki abim yan binada ama duvarlar bitişik duvara vurunca burdan ses geliyor yani.
    Şimdi kırmızıda çemberle belirtiğim yere modemi kursam 1 adet rotuer 1 adet acces point yada 2 acces point vb şekillerde bu interneti az kayıpla dağıtabilir miyim.
    Yani netmastera router bağlayıp acces pointtide routera bağlayabilir miyim bağlarsam mor yer ve diğerleri verimli şekilde hizmet alabilir mi.
    Soldaki daireler 110m^2 sağdaki ise 75 m^2

İnternetimi dağıtmak istiyorum

• resımde dusundugun sekılde sıkıntı yasarsın modemin oldugu katın ustunde sınyal alınır ama arada duvar olan odada ve 4. katta sınyal alamazsın bunun yerıne her kata kablo ile baglı acces poınt kullanırsan sıkıntı yasamazsın duvarlar, esyalar hatta insanlar bile sinyalı engelleyecektir. yesil olan daire ve 4. katın sinyal oranı cok cok zor tabi burada maaliyette çok onemli ayrıca 1 interneti 4 e bolmek hız acısındanda cıddı sıkıntılar dogurur kullanıcılardan 1 tanesi video actıgında dıger kullanıcılar sıkıntı yasıyacaklardır.
  • BarbarosTUGRUL kullanıcısına yanıt
    Hocam senelerdir 8 mbps kullanıyoruz nasıl oluyor bilmiyorum ama katların hepsinden çekiyor modem.
    Ben burda kabloyla acces point yapmaya karar verdim.
    Alacağım Hizmet 50mbps 250gb kotası var.
    Şimdi burda bana gelecek modemde 2 tane ethernet yeri var ben bunlardan birine switch takarsam swicthden interneti alanlarda hız düşüşü olur mu?
    Birde bana marka ve model önerebilir misiniz?
  • ¦Ahmet¦ ¦ kullanıcısına yanıt
    yeni swich lerin (esasen hub dir swich hubın programlanabilir olanıdır) hepsi 10/100/hatta 1000 mbt tir(gigabit). dolayısı ile modem ve ap ler arasında kullanacagın hub hız kaybına yol açmaz

Ben hız ve görsellik açısından bu ürünü tavsiye ederim

http://urun.n11.com/access-point-router/tp-link-tl-wa850re-300-mbps-n-kablosuz-wall-plug-1rj45-portlu-P144611806

ama dersenki evin çekmeyen noktası olmasın o zaman

http://urun.n11.com/access-point-router/tp-link-tl-wr941nd-300-mbps-n-kablosuz-router-P157512786

• quote:

Orijinalden alıntı: BarbarosTUGRUL

yeni swich lerin (esasen hub dir swich hubın programlanabilir olanıdır) hepsi 10/100/hatta 1000 mbt tir(gigabit). dolayısı ile modem ve ap ler arasında kullanacagın hub hız kaybına yol açmaz

Ben hız ve görsellik açısından bu ürünü tavsiye ederim

http://urun.n11.com/access-point-router/tp-link-tl-wa850re-300-mbps-n-kablosuz-wall-plug-1rj45-portlu-P144611806

ama dersenki evin çekmeyen noktası olmasın o zaman

http://urun.n11.com/access-point-router/tp-link-tl-wr941nd-300-mbps-n-kablosuz-router-P157512786

Hocam merak ettiğim şöyle bi konu var.Benim aldığım hizmet 50mbps bu dağıtıcılar 300mbps olmasının bir önemi var mı.Yani 150mbps bir ürün kullandığımda hız konusunda bir sıkıntı olur mu?

• hayır kesınlıkle sıkıntı olmaz sadece almısken yenı sıstem olması daha mantıklı ama ekonomık olsun dersen sen bılırsın ılerıye yatırım yaparsan gelecekte yenı bir maliyet ile karsılasmazsın
  • Türksat'ta hatırladığım kadarıyla teledünya + 20mbps adil kullanım kotasız tarife vardı ama fiyatı 190tl gibi bir şeydi. AKK olmasın istiyorsanız o pakete de bakabilirsiniz, 8mbps 50GB tt taahhütüm bitince ben de yazdığınız tarifeden bağlatmıştım teledünya+50mbps download/4mbps upload 250GB, deneme süresi içinde iptal edip modemi teslim ettim, hat değerlerim çok çok iyiydi ama yine de internette kopma olmadığından emin olmak için testler yaptım, ping ve jitter testleri de dahil, genel olarak iyi olsa da birkaç saniyelik de olsa kopma yaşandı ben de tt hat değerlerimin iyi olduğunu bildiğim için tt vdsl'e geçtim, bir diğer nedeni de Türkiye'de Türksat'ın verdiği dandik modemlerden başka kablo modem olmamasıydı, ama sizin binanızda sadece adsl varsa Türksat daha iyi bir seçecek olacaktır.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: myalperen

Türksat'ta hatırladığım kadarıyla teledünya + 20mbps adil kullanım kotasız tarife vardı ama fiyatı 190tl gibi bir şeydi. AKK olmasın istiyorsanız o pakete de bakabilirsiniz, 8mbps 50GB tt taahhütüm bitince ben de yazdığınız tarifeden bağlatmıştım teledünya+50mbps download/4mbps upload 250GB, deneme süresi içinde iptal edip modemi teslim ettim, hat değerlerim çok çok iyiydi ama yine de internette kopma olmadığından emin olmak için testler yaptım, ping ve jitter testleri de dahil, genel olarak iyi olsa da birkaç saniyelik de olsa kopma yaşandı ben de tt hat değerlerimin iyi olduğunu bildiğim için tt vdsl'e geçtim, bir diğer nedeni de Türkiye'de Türksat'ın verdiği dandik modemlerden başka kablo modem olmamasıydı, ama sizin binanızda sadece adsl varsa Türksat daha iyi bir seçecek olacaktır.

Aynen dediğin gibi vdsl bile yok.Türksat en iyi seçenek gibi duruyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.