Şimdi Ara

İNTERNET TESİSATI YENİLEMEK İSTİYORUM ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
1
Favori
14.679
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • MERHABA ARKADAŞLAR BEN İNTERNETİMDE KOPMALAR OLDUGUNDAN DOLAYI TESİSATIMI DEĞİŞTİRMEK İSTİYORUM HAT DEĞERLERİM DÜZGÜN, YENİ MODEM DENEDİM ANCAK YİNE DÜZELMEDİ İNTERNET TEK ÇAREM TESİSATI YENİLEMEK. SİZLER NASIL BİR ŞEY ÖNERİRSİNİZ CAT5-CAT6 VE BU TTNETİN EVE ÇEKTİĞİ KABLO KUTUSU YOK BİZİM SOKAKTA NEREDEN BAŞLAMAM LAZIM KABLO EK YAPMAYA YARDIM EDER MİSİNİZ?

• internette kopma yaşıyorsanız bağlantı hızınıza limit koydurabiliyorsunuz. bulunduğunuz bölgenin santralindeki ekipler ilgileniyorlar. mesela benim bina girişime 8mbit geliyor ama iç tesisat kötü olduğundan 4mbit hızda bile bazen kopma yaşıyorum. tarife değiştirdiğimde direk 8mbit hızını vermişlerdi modemim adsl sinyalini bile göremiyordu teknik ekip geldi hattımda sorun olduğunu anladılar ve 6 mbit hız da çalıştırdılar ama ben yine kopma yaşadım sonra 4 e düşürttürdüm. Şuan için onların sisteminde programları var hattınızın ne kadar hız kaldırabileceğini söyleyebiliyorlar. dediğim gibi hız düşürttürerek kopma sorununu çözebilirsiniz ama tesisat çok kötü ise bu sefer çok düşük hızda kullanmak istemeyeceğiniz için her türlü tesisat yenileme olayına girişirsiniz.

tesisat yenilemek istiyorsanız eğer apartmanda oturuyorsanız hiç bulaşmayın işi yapmayı kabul eden elektrikçiye yaptırın. çünkü eski binalarda kablolar ve ekleri çok kötü hattınızı yenilerken başkasının hattını koparabilirsiniz.

Kendiniz yapmak istiyorsanız evinizin girişinde ankastre kutusu(regletlerin olduğu) mutlaka vardır. içinde binadaki daire sayısına göre reglet vardır regletlerin herbiri 10 devre bağlar. ihtiyacınız olan bir adet muayene telefonu, reglet bıçağı ve tesisat sustasıdır. evin içinden telefonu birisi kaldırır ve sizden cevap bekler sizde regletler üzerinde sırayla tek tek devrelere girip evdeki kişinin sesini alana kadar(paralel telefon gibi) kontrol yaparak hattınızın hangi regletin hangi devresinde olduğunu bulursunuz.

regletlerde üst kısım hat gelişi alt kısım evinize giden kablonun çakıldığı yerdir. renk kodları Mavi Tren Yeşil Köye Gider yani 1. devre Mavi+beyaz, ikinci devre onun yedek devresi olarak o pere ait kırmızı+siyah sonra 3. devre Turuncu+beyaz, 4. devre o pere ait yedek olan yine kırmızı siyah .... şeklindedir. ama çoğu binada adam gibi iç tesisat kablosu kullanmak yerine basit 05 lik zil teli ile tesisat çekmişler. kabloları ek yapmak için konnektör yerine normal ek yaparak üzerine kablo parçası geçirirler işte hattımız bu yüzden kötü olur.

regletin hattınıza ait olan devredeki üst kablolarına dokunmayın telekom oraya kadar size santralden evinize kadar en iyi hızı vermek zorundadır. regletin altına cat6 kablonuzdan herhangi bir devresini seçin (1. devre mavi+onun perine ait beyaz) regletin alt ayaklarına kabloyu soymadan krone bıçağını (reglet bıçağı) bastırarak çakın(krone bıçağını ters tutmayın) sıva altındaki tesisat borularından geçirmek için sustanızı kullanarak kablonuzu evinizin içindeki telefon pirizine kadar getirip prize girin.

cat6 kablolar cat5ten daha dayanıklı ve daha yüksek hızda veri taşıyorlar. 100 metrede hat tamamen zayıflıyor diye biliyorum tesisatınızın mesafesine göre en kısa yollardan ve mümkün olduğunca ek yapmadan prizinize kadar gitmeye çalışın. Ek yapmak zorunda kalırsanız da elektrikçilerden boncuk dedikleri konnektörlerden bulabilirsiniz. telefon kablolarında ek yapmak için kullanılır, ek yapacağınız kabloları soymadan boncuğa girip pense ile boncuğun üzerine bastırınca en kaliteli kablo ekini yapmış olursunuz.

eviniz müstakil ev ise hiç iç tesisat ile uğraşmayın en kısa yoldan(bine dışından) pencere gibi yerlerden direk odanıza getirin. kış şartları gibi durumlardan kablonuz bozulmasın istiyorsanız plastik kablo kanalları kullanabilirsiniz.
    Yapay Zekanın Yanıtı

İnternet Tesisatını Yenilemek

Eski veya sorunlu bir internet tesisatına sahip olmak, bağlantı kesintilerine ve yavaş internet hızlarına yol açabilir. Neyse ki, internet tesisatını yenilemek nispeten basit ve uygun fiyatlı bir işlemdir. İşte adım adım bir kılavuz:

1. Mevcut Tesisatın Değerlendirilmesi

İlk adım, mevcut internet tesisatını dikkatlice değerlendirmektir. Sorunlu alanları veya güncellenmesi gereken modası geçmiş bileşenleri belirle. Binaların internet tesisatı genellikle modülerdir, bu nedenle yalnızca sorunlu parçaların değiştirilmesi gerekebilir.

2. Bütçenin Belirlenmesi

Bir sonraki adım, tesisatın yenilenmesi için bir bütçe belirlemektir. Bina içi internet tesisatı değiştirme ücreti faktörleri arasında tesisatın büyüklüğü, gerekli malzemeler ve işçilik maliyeti yer alır. Profesyonel bir elektrikçiden veya internet servis sağlayıcısından bir teklif alarak maliyetleri tahmin edebilirsin.

3. Gerekli Malzemelerin Toplanması

Yenileme için gerekli malzemeleri topla. Bu malzemeler arasında bina internet kablosu yenileme için Cat5e veya Cat6 kabloları, RJ-45 jakları ve duvar plakaları bulunur. Ayrıca, herhangi bir internet iç tesisat sorunu gidermek için kablo test cihazı gibi araçlara ihtiyacın olabilir.

4. Eski Tesisatın Kaldırılması

Eski internet tesisatını dikkatlice kaldır. Tüm kabloları ve jakları çıkarmak ve kullanılan tüm duvar plakalarını sökmek önemlidir. Duvarlarda veya tavanlarda herhangi bir hasar olup olmadığını kontrol et ve gerekirse onar.

5. Yeni Tesisatın Kurulumu

Yeni internet tesisatı, mevcut kablolama altyapısını kullanarak veya yeni kablolar çekerek kurulabilir. Kabloyu duvarların içinden veya tavan boyunca çekmek için bir kablo çekme makinesi kullanmak gerekebilir. RJ-45 jaklarını kabloların uçlarına tak ve tüm bağlantı noktalarının güvenli bir şekilde bağlandığından emin ol.

6. Test ve Sorun Giderme

Kurulum tamamlandıktan sonra, tesisatı bir kablo test cihazı kullanarak test et. Herhangi bir internet iç tesisat sorunu olup olmadığını kontrol et ve gerekirse kabloları veya bağlantıları yeniden düzenle.

7. Etiketleme ve Belgeleme

Son olarak, yeni internet tesisatını etiketle ve belgele. Her bağlantı noktasını ve kabloyu tanımla, böylece gelecekte sorun gidermek veya değişiklik yapmak kolay olsun.

Internet tesisatını yenilemek, ev veya işyerinde güvenilir ve hızlı bir internet bağlantısı sağlamak için önemli bir yatırımdır. Yukarıdaki adımları izleyerek, bu işlemi sorunsuz ve verimli bir şekilde gerçekleştirebilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • internette kopma yaşıyorsanız bağlantı hızınıza limit koydurabiliyorsunuz. bulunduğunuz bölgenin santralindeki ekipler ilgileniyorlar. mesela benim bina girişime 8mbit geliyor ama iç tesisat kötü olduğundan 4mbit hızda bile bazen kopma yaşıyorum. tarife değiştirdiğimde direk 8mbit hızını vermişlerdi modemim adsl sinyalini bile göremiyordu teknik ekip geldi hattımda sorun olduğunu anladılar ve 6 mbit hız da çalıştırdılar ama ben yine kopma yaşadım sonra 4 e düşürttürdüm. Şuan için onların sisteminde programları var hattınızın ne kadar hız kaldırabileceğini söyleyebiliyorlar. dediğim gibi hız düşürttürerek kopma sorununu çözebilirsiniz ama tesisat çok kötü ise bu sefer çok düşük hızda kullanmak istemeyeceğiniz için her türlü tesisat yenileme olayına girişirsiniz.

tesisat yenilemek istiyorsanız eğer apartmanda oturuyorsanız hiç bulaşmayın işi yapmayı kabul eden elektrikçiye yaptırın. çünkü eski binalarda kablolar ve ekleri çok kötü hattınızı yenilerken başkasının hattını koparabilirsiniz.

Kendiniz yapmak istiyorsanız evinizin girişinde ankastre kutusu(regletlerin olduğu) mutlaka vardır. içinde binadaki daire sayısına göre reglet vardır regletlerin herbiri 10 devre bağlar. ihtiyacınız olan bir adet muayene telefonu, reglet bıçağı ve tesisat sustasıdır. evin içinden telefonu birisi kaldırır ve sizden cevap bekler sizde regletler üzerinde sırayla tek tek devrelere girip evdeki kişinin sesini alana kadar(paralel telefon gibi) kontrol yaparak hattınızın hangi regletin hangi devresinde olduğunu bulursunuz.

regletlerde üst kısım hat gelişi alt kısım evinize giden kablonun çakıldığı yerdir. renk kodları Mavi Tren Yeşil Köye Gider yani 1. devre Mavi+beyaz, ikinci devre onun yedek devresi olarak o pere ait kırmızı+siyah sonra 3. devre Turuncu+beyaz, 4. devre o pere ait yedek olan yine kırmızı siyah .... şeklindedir. ama çoğu binada adam gibi iç tesisat kablosu kullanmak yerine basit 05 lik zil teli ile tesisat çekmişler. kabloları ek yapmak için konnektör yerine normal ek yaparak üzerine kablo parçası geçirirler işte hattımız bu yüzden kötü olur.

regletin hattınıza ait olan devredeki üst kablolarına dokunmayın telekom oraya kadar size santralden evinize kadar en iyi hızı vermek zorundadır. regletin altına cat6 kablonuzdan herhangi bir devresini seçin (1. devre mavi+onun perine ait beyaz) regletin alt ayaklarına kabloyu soymadan krone bıçağını (reglet bıçağı) bastırarak çakın(krone bıçağını ters tutmayın) sıva altındaki tesisat borularından geçirmek için sustanızı kullanarak kablonuzu evinizin içindeki telefon pirizine kadar getirip prize girin.

cat6 kablolar cat5ten daha dayanıklı ve daha yüksek hızda veri taşıyorlar. 100 metrede hat tamamen zayıflıyor diye biliyorum tesisatınızın mesafesine göre en kısa yollardan ve mümkün olduğunca ek yapmadan prizinize kadar gitmeye çalışın. Ek yapmak zorunda kalırsanız da elektrikçilerden boncuk dedikleri konnektörlerden bulabilirsiniz. telefon kablolarında ek yapmak için kullanılır, ek yapacağınız kabloları soymadan boncuğa girip pense ile boncuğun üzerine bastırınca en kaliteli kablo ekini yapmış olursunuz.

eviniz müstakil ev ise hiç iç tesisat ile uğraşmayın en kısa yoldan(bine dışından) pencere gibi yerlerden direk odanıza getirin. kış şartları gibi durumlardan kablonuz bozulmasın istiyorsanız plastik kablo kanalları kullanabilirsiniz.

• hocam işler karışık gibi geldi aslında kolay gibi gözüküyor bilmediğim kelimeler var bıçak falan yok bende ve 3 katlı bi binada oturuyorum en iyisi biraz arastırıyım baktım olmuyor bir elektrikçi usta buluruz :) yardımın için teşekkürler .
  • 444 03 75 i ara. (ttnet müşteri hizmetleri)
    Hattının kaç mb interneti desteklediğini sor.
    Örnek veriyorum senin hattın 4mb interneti destekliyorsa, ama sana 8 mb internet veriyolarsa internetinde kopmalar yaşarsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Volturi

444 03 75 i ara. (ttnet müşteri hizmetleri)
    Örnek veriyorum senin hattın 4mb interneti destekliyorsa, ama sana 8 mb internet veriyolarsa internetinde kopmalar yaşarsın.

Ben baktım modem arayuzunden ulasılabılır hız 8mb dıyor bana gelen 7mb yazıyorlar kullandıgım hız 6mb durum boyle port değiştirme falan varmıs onlarıda sorusturcam kurtulmak lazım bu illetten aslında :))
  • quote:

Orijinalden alıntı: ogzcndyr

quote:

Ben baktım modem arayuzunden ulasılabılır hız 8mb dıyor bana gelen 7mb yazıyorlar kullandıgım hız 6mb durum boyle port değiştirme falan varmıs onlarıda sorusturcam kurtulmak lazım bu illetten aslında :))

bence herşeyden önce ttnete arıza kaydı başlattırın hattımda sürekli kopma var teknik ekip istiyorum diyin. Ekip gelir bina girişine kadar ölçer ve bina girişine kadar hız sıkıntılıysa düzeltmek zorundalar ama bina girişinde sıkıntı yoksa dairenize gelir telefon prizinizden de ölçüm yaparlar ve ona göre hat kaybının ne kadar olduğunu kaç mbit verimli ve kopmadan kullanabilirsiniz onlar ayarlarlar dediğim gibi önce arıza kaydı başlattırıp ekip isteyin.

• quote:

Orijinalden alıntı: my_sweet_shadow

quote:

quote:

bence herşeyden önce ttnete arıza kaydı başlattırın hattımda sürekli kopma var teknik ekip istiyorum diyin. Ekip gelir bina girişine kadar ölçer ve bina girişine kadar hız sıkıntılıysa düzeltmek zorundalar ama bina girişinde sıkıntı yoksa dairenize gelir telefon prizinizden de ölçüm yaparlar ve ona göre hat kaybının ne kadar olduğunu kaç mbit verimli ve kopmadan kullanabilirsiniz onlar ayarlarlar dediğim gibi önce arıza kaydı başlattırıp ekip isteyin.

Dediğinizi yapıcam arıyım gondersinler apartmandaysa sıkıntı yenılerız teşekkürler..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yayla için VDSL modem tavsiyesi
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: my_sweet_shadow

quote:

quote:

Dediğinizi yapıcam arıyım gondersinler apartmandaysa sıkıntı yenılerız teşekkürler..

zaten apartmanda olduğunu söyleyecekler o konuda şüpheniz olmasın ama adamları çağırmadaki amacınız bina içi tesisatını ölçtürüp ona göre hız belirlemelerini sağlamak olsun yani bina girişine en yüksek hızı versinler sonra prizinizden alabildikleri sinyali ölçsünler birazcık daha düşük bir hız ayarlatarak kopma sıkıntısından kurtulursunuz.

• Hort

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HORT

İSTANBUL TUZLADAYIM YARDIMCI OLABİLECEK VAR MI ? SÜREKLİ KOPUYOR TÜRKNET KULLANIYORUM!
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.