Şimdi Ara

İnternetin Hızı Kendi Kendine Değişiyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
561
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Eylül'ün 20'sinden beri internet ortalama her 1 saatte gidip geliyor ve buna bağlı olarak internetin hızı 2 ile 4 mbs arasında değişiyor ve bu olay kendi kendine oluyor.Bugün müşteri hizmetlerini aradım hızı 6 mbs'ye sabitledi fakat benim aldığım hız yine 2 ile 4 mbs arası.Müşteri hizmetlerindeki kadın sorun sizin hattınızda dedi ve arıza kaydı bıraktı.fakat oturduğumuz binada internet hattına sahip evler var onlarda böyle bir sorun yok.bende 4 ay önce cat5 kablo aldım ve temiz bir şekilde kablo döşendi.fakat bina hattından gelen kablo nun ucunda jack vardı kırıldı bence kablo uçlarını splitterın içindeki kabloya bağladım ve kullanmaya devam ettim.ayrıca interneti kullandığımız zaman telefonu, telefonu kullandığımız zaman interneti kullanamıyoruz bu sorunlar neden olabilir, bilenler yorum yazarsa sevinirim,
    iyi günler..

• vasifsiz kullanıcısına yanıt
    Öncelikle merhaba

Modem arayüzüne girip

192.168.2.1 veya 192.168.1.2 bu adreslerle modem arayüzüne ulaşın.Orada hat değerlerini bulun ve burada paylaşın size yardımcı olalım.Splıtter da sıkıntı olabilir ayrıca düzgün kablo kullanının.
  • @BonezCrusher
    modemdeki hat değerlerini gösteren ekran görüntüsünü aşağıda paylaştım.
    bunun haricinde bina hattından gelen kabloya ek yapıp splitter'a bağladım ve şuan download 6.1 mbs upload ise 0.4 mbs.
    kabloya ek yapmadan önce snr daha düşüktü şimdi az da olsa yükseldi fakat zayıflama 29'dan 44'e çıktı, bunu da belirtmek istedim.
    bu arada yorum için teşekkür ederim, iyi günler..

+ buna ek olarak şuan snr download payı 1.5'e düştü ve net gitti geldi.

• kablodaki en kötü temas verimliliği düşürür splitterın bağlantısını boncuk veya klemens ile bağlamaya çalışın
  • quote:

Orijinalden alıntı: lu

kablodaki en kötü temas verimliliği düşürür splitterın bağlantısını boncuk veya klemens ile bağlamaya çalışın

yazdiklarinin nasil yapilacagini bilmiyorum fakat kabloyla biraz ugrastiktan sonra zayiflama 44' den 29'a dustu snrde 12'den 6'ya dustu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • az önce türktelekom'dan teknik destek geldi ve ücretsiz bir şekilde sorunu giderdiler.ayrıca sorun sizin hattınızda değil altyapımızla alakalı dedi gelen kişi.eğer bir daha aynı durum olursa bizi arayın hemen gelip sorun düzeltiriz dedi ve gitti.
    ayrıca şuan ki değerler

• quote:

Orijinalden alıntı: vasifsiz

az önce türktelekom'dan teknik destek geldi ve ücretsiz bir şekilde sorunu giderdiler.ayrıca sorun sizin hattınızda değil altyapımızla alakalı dedi gelen kişi.eğer bir daha aynı durum olursa bizi arayın hemen gelip sorun düzeltiriz dedi ve gitti.
    ayrıca şuan ki değerler

Şuhan gayet güzel değerler.
  • @BonezCrusher
    aynen :)

bu arada ikinize de yaptığınız yorumlar için çok teşekkür ederim, iyi günler..
  • bağlantıların yinede düzgün olursa daha iyide olabilir elektronikçiye sorarsanız telefon kablosu için boncuk diye küçük sarı birleştirme boncuğu veriri kabloyu içine sokuyorsunuz ve pense ile bastırıyorsunuz böylece temzsızlık olmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: lu

bağlantıların yinede düzgün olursa daha iyide olabilir elektronikçiye sorarsanız telefon kablosu için boncuk diye küçük sarı birleştirme boncuğu veriri kabloyu içine sokuyorsunuz ve pense ile bastırıyorsunuz böylece temzsızlık olmaz

@lu
    karşı komşumuz elektrikçi gördüğüm zaman söyleyip taktırıcam o boncuklardan, verimini alırım inşallah.bu arada yorum için teşekkür ederim,
    iyi günler..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.