Şimdi Ara

Internetkafe için Asus GTX 950 mi Sapphire r7 370 mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
1.689
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, 50 pclik bi net kafem var. Şu an kafede sapphire hd 7850 kullanıyorum. Daha önce ekran kartı seçimi hakkında konu açmıştım. R9 270x almaya karar vermiştim. Fakat şu an bu kartta stok sorunu olduğu için alamıyorum. Vatanda 20 tane kalmış, distribütörlerin elinde yok, şimdi Sapphire r7 370 4gb mi alsam, ASUS STRIX-GTX950 mi alsam kararsız kaldım. Testlerde 950 daha iyi görünüyor, bazı oyunlarda aynı fps alıyorlar. Bazı oyunlarda gtx 950 5-6 fps fark atıyor, bazı oyunlarda 10-11 fps fark atıyor. Buna rağmen aralarında toptanda 90 tl fark var. 4500 tl fazla verip 950 almaya değer mi yoksa r7 370 alıp azcık performans kaybına razı mı olayım ?

Arkadaşlar 10 tane yeni pc alacağım i5 4460 işlemcili, bu iki kartan birini almak zorundayım.

Not: gtx 960 önermeyin ona bütçe kesinlikle yetmiyor. gtx 950 için bile şartları baya zorlamam gerekecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cyberx26 -- 1 Aralık 2015; 13:27:59 >

• Cyberx26 C kullanıcısına yanıt
    bence 7850ler 2gbsa yeni kartlar almayın ama 1gb sa 7850ler, 370 leri alın 950 fiyatını hak etmiyor
    gtx 950 ler yakında 600 tlye iner
  • quote:

Orijinalden alıntı: patren

bence 7850ler 2gbsa yeni kartlar almayın ama 1gb sa 7850ler, 370 leri alın 950 fiyatını hak etmiyor
    gtx 950 ler yakında 600 tlye iner

Hocam 2 gb olsalar değiştirmeyi düşünmem, ama 1 gb oldukları için artık 1080 p de yetersiz kalmaya başladı. Bazı oyunların çözünürlüğünü düşürmek gerekiyor. Asıl mesele şu ki 10 tane yeni makine alacağım i5 4460, yeni makinalar içinde 2 sinden birini seçmek zorundayım.
  • Baktığım incelemelerde Gtx 950 daha iyi gözüküyor ancak r7 370 daha ucuz. Ben olsam Gtx 950 alırdım ancak bu yatırıma gerçekten ihtiyaç var mı? Bende internet kafe işlettim 4 sene kadar genelde online oyunlar oynanır, kafenin olduğu yerde talep varsa yapılır tabi orası da ayrı.
  • Ben galax 950 leri geçen hafta 580~590TL ye fln görüyodum, şu an 600TL. dolara göre değişkenliği yinede bu civarda herhal.
    http://www.teknobiyotik.com/donanim/galax-gtx950-oc-2gb-gddr5-ekran-karti-95nph8dhg5oc.html
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mutlak.Sıfır

Baktığım incelemelerde Gtx 950 daha iyi gözüküyor ancak r7 370 daha ucuz. Ben olsam Gtx 950 alırdım ancak bu yatırıma gerçekten ihtiyaç var mı? Bende internet kafe işlettim 4 sene kadar genelde online oyunlar oynanır, kafenin olduğu yerde talep varsa yapılır tabi orası da ayrı.

Hocam bende 50 pc var yetişmiyor hergün sıra oluyor, şu anda kullandığım sistemler i5 3470, h77 anakart, 8 gb ram ve hd 7850, sadce oyunculara hitap ediyorum. Belki kartları yenilemem 1 sene daha idare ederim ama 10 tane yeni pc alıcam onlara ekran kartı ne alayım ?
  • coax47 kullanıcısına yanıt
    teşekkürler hocamda galax ın servisi gelan nasıl acaba ben bu markayı türkiyede pek duymadım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    RX 460 Mı Yoksa GTX 950 Mi ?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cyberx26

quote:

Orijinalden alıntı: Mutlak.Sıfır

Baktığım incelemelerde Gtx 950 daha iyi gözüküyor ancak r7 370 daha ucuz. Ben olsam Gtx 950 alırdım ancak bu yatırıma gerçekten ihtiyaç var mı? Bende internet kafe işlettim 4 sene kadar genelde online oyunlar oynanır, kafenin olduğu yerde talep varsa yapılır tabi orası da ayrı.

Hocam bende 50 pc var yetişmiyor hergün sıra oluyor, şu anda kullandığım sistemler i5 3470, h77 anakart, 8 gb ram ve hd 7850, sadce oyunculara hitap ediyorum. Belki kartları yenilemem 1 sene daha idare ederim ama 10 tane yeni pc alıcam onlara ekran kartı ne alayım ?

Gtx 950, 1080p çözünürlükte daha iyi performans gösteriyor, ayrıca yazılım konusunda Nvidia tarafında pek sıkıntı yok o yüzden Gtx 950 tercih etmelisin bence. Eğer bütçe konusunda sıkıntı yaşarsan r7 370 alabilirsin o da kötü kart değil sonuçta.

Şu linkten test sonuçlarına bakarsınız biraz daha netleştirirsin. Bu strix diye bir model ama normal modeli de incelemişler bakarsın oyunlarda ki duruma.

http://www.guru3d.com/articles_pages/asus_geforce_gtx_950_strix_review,1.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AEF248198 -- 1 Aralık 2015; 14:35:02 >

• Bence gtx 950 daha mantıklı, ama şu gtx 950 için 4500TL fazla vericem olayını anlamadım, misal yukarıda gtx 950 için 600TL fiyat var, 10 adedi zaten 6000TL yapar, siz r7 370 leri nekadardan alacaksınızki arada 4500TL fark oluşuyor ?
    Galax'ın servisini bilmiyorum ama marka olarak ürünleri gayet güzel.Yeni alacağın sisteme ben gtx 950 al.Çünkü r9 270X'in dengidir.r7 370 isterse 10gb vrami olsun yine beş para etmez.
  • Gtx 950 fazla ısınan bir kart değil.Çok üstün soğutmalara gerek yok.Üstte link atılan galax ı alın bence.
    sakın tek fanlı 950 alma hele internet kafede çok ısınır çift fanlı 950 ler alın yada 370 alın
  • Link için teşekkür ederim hemen inceliyorum.
    Eskiden Galaxy olan markadır ve bildiğim servisine çözüm bilgisayar bakar ve fena 1 servis değildir, hatta MSI ve zotac serviside aynı yer olmalı.
  • CoNaR-X kullanıcısına yanıt
    Hocam yeni makinaların yanında eski makinaların kartını değişitirsem 50 adet daha kart alıcam bu yüzden 4500 - 5000 tl gibi fark oluşuyor.
    Arkadaşlar tek fanlı düşünmüyorum, yazın kafe çok sıcak oluyor 3 tane 24 binlik klima yetmiyor, bencede tek fanlılar çok ısınır.
    gtx 950 pek güç çekmeyen haliylede ısınmayan bir model, çift fanlıları o.c seven kullanıcılara hitap ediyor ama tabiki sen illede çift fanlı olsun istiyorsan keyfine kalmış.

quote:

Orijinalden alıntı: Cyberx26

Ben yukarıdaki mesajından sadece 10 pc için kart alacağını düşündüğümden farkı anlayamamıştım ancak hepsini değiştirecekmişsin şimdi anladım
  • Gtx750 ti fazlasıyla yeter

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 750 ti derim ben gücü fena değil hem de az yakıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DaNq3rB0y

Gtx750 ti fazlasıyla yeter

şimdi yeterde 3 yıl sonra ne olacak ? Malum kafeye her sene kart alamıyoruz bunları 3 sene kullanmayı düşünüyorum. hem 750 ti hd 7850 den daha iyi değil ki elimdekini kullanmaya devam ederim.

@Junaiun

Arkadaşlar asus gtx 950 vatanda 721 tl, toplu alıcam dediğim zaman kart başı 4 tl indirim yapıyorlar. Toptancım 660 tl fiyat verdi aradaki fark azaldı. Büyük ihtimal asus strix gtx 950 alıcam. Yardımcı olan herkese teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cyberx26 -- 1 Aralık 2015; 20:58:42 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.