Şimdi Ara

İnternette Müzik Ve Film Paylaşımına Ceza!!! YENİ!! (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
178
Cevap
12
Favori
6.030
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Allah aşkına şu ben hep orijinal alırım diyen arkadaşları çok merak ediyorum hiç mi bir programa o an ihtiyacın olduğunda indirim cracklemedin.Aaa benim video çeviriciye ihtiyacım var hemen gidip satın alıyım mı diyorsunuz anlamıyorum ki.Ben inanmıyorum arkadaş ben hep orijinal kullanırım diyen adama ben inanmıyorum.Yapmayın hepimiz insanız şurda kim 2 dakida film indirip altına altyazı çekip izlemek yerine gidip orjinaline o kadar para bayılır.Bu konudan koleksiyoncuları uzak tutmak gerek tabiikiide ama onlarıda onlamıyorum ben klasörde korsan koleksiyon yap nolucak
  • quote:

Orijinalden alıntı: iamburak

Milyonlarca kişiye cezamı verecekler

niye veremezler mi?
    devlet herşeyden para koparmaya çalışıyor. milyonlarca insanı GSS adı altında borçlandırıyorlar.
    bence çok rahatlıkla bunu da yaparlar. hapis demiyor idari para cezası diyorlar dikkatinizi çekerim.
  • Orjinal alırım, korsana hayır diyenlerin aylık geliri 5000 TL'nin üzerinde sanırım. Bize verin parayı bizde korsan almayalım o zaman. İnternet dururken keriz gibi gidip o albümlere filmlere para bayılacak değilim benimde bi hesabım var.
  • İstediğim albümü satsın burada o zaman ben de korsan almayayım..
  • zamunda ve turt torent gibi sitelerden indirdikçe sıkınıtı olmaz torent için.kaynaklar acık değil çunkü.
  • Emek hırsızlığına karşı güzel bir adım ama bana olumsuz etki oluşturur. Oyunlar hakkında uygulasalar öyle bir şey güzel olur ama orijinal alım sayısı artar ve fiyatlarda düşme, Türkçe desteği çıkar çoğu yapımda.
  • ya ab dayatıyor işte uyum yasaları çerçevesinde. kendi kapitalist düzenine uymamızı onların endüstrisini zengin etmemizi şart koşuyor kısaca bu.
  •  İnternette Müzik Ve Film Paylaşımına Ceza!!! YENİ!!

ok
  • quote:

Orijinalden alıntı: Edmonton

Yorumlari okurken diken diken oldum, birisi çıkıp doğru düzgün yerinde bir yorun yazar dedim o da olmamış...

Öncelikle korsan sadece müzik değil, telif hakkı olan herhangi dijital icerigi de kapsıyor. Burda icerigin sahibi veya telif haklarını sattığı yayıncı firma, dijital icerik için ücret talep edebilir. Bu ücreti karşılayıp dijital icerik satın alındığında telif hakları satın alan kisiye veya kuruma kişisel/kurumsal olarak geçiyor. Telif hakları dahilinde burda bir kontrat oluşuyor ki bu bircok kullanim koşulları ve limitleri yanında getiriyor. Bunların başlıcaları dijital içeriği izinsiz çoğaltıp paylaşma ve ticari amaçlı genel halka, kitleye sunma yasakları.

Öncelikle konuda gecen birkaç yoruma değinmek istiyorum.

"Telif hakki sahibi icerigi YouTube'a koyuyor, farzet indirdim. Ne fark eder?"

Burda telif hakkı sahibi icerigi satışa sunup telif haklari icin ücret talep etmiyor, dolayısıyla burda hiçbir kontrat oluşmuyor. Telif hakkı sahibinin haklari kullandığı platform, YouTube'un kullanım koşulları ile zaten korunuyor. Dolayısıyla sizin icerigi indirip sanki telif haklarını satın almış gibi sahiplenip kullanma hakkınız, "indirme" hakkınız doğmuyor.

Telif hakkı sahibi size Youtube üzerinden kullanım koşulları dahilinde icerigi sunuyor. Böylece yayıncı firma ve sanatci muzik ve muzik kliplerinin popülerliğini, trendleri, ilgi gördüğü ülke ve demografileri, yorumlari gözden geçirip ayrıca reklam gelirleri elde edebiliyor. Karşılık beklemeksizin size şayet "ücretsiz" icerigi sunacak olursa siz bunu Youtube gereksinimi duymadan kendi kişisel teknoloji ürünlerinizde dinleyip seyredebileceksiniz ki bu durumda telif hakkı sahibi hiçbir gelir elde etmeyecek. Hiçbir telif hakkı sahibi bunu istemez.

Burda telif hakkı sahibi YouTube ile sözleşme yapıp, telif haklarını YouTube'a satıyor. Universal ve Sony gibi muzik şirketlerinin ortak platformu VEVO gibi...

Radyo'da muzik dinliyor farkedin. Burda müziğin "ticari amaçlı genel halka sunma" telif hakları Radyo'ya satılıyor ki burda Radyo'nun amacı satın aldığı içerikleri genel halka sunup dinleyici dolayısıyla reyting almak. Bu durumda Radyo size "bizden her dinlediğiniz parça sizindir" demiyor, "biz ticari telif haklarını satın aldık, gelin beraber dinleyelim" diyor... Dolayısıyla Radyo'da dinlediğiniz müziğin telif hakları size geçmediği gibi, bu müziği kaydetme, çoğaltma ve paylaşma gibi bir hakkınız da doğmuyor.

İstediğinizi müzikleri bulmak ve dinlemek & izlemek için her YouTube'a girişiniz, Radyo'yu açmanız YouTube ve radyo için bir gelir kaynağıdır. İzinsiz bunları indirip kaydetme hakkınız olmadıgı gibi bu korsan işlemler kendileri için ticari kayıp...

"Kola aldım, arkadaşımla paylaştım. Satın aldığım müziği neden paylaşamiyorum?"

Kola alıp paylaştığında, burda sen içtikten sonra kalanını paylaşıyorsun. Artık senin içme gibi bir durumun yok, o icki artık paylaştığına ait.

Araba, yorgan alir sevdiklerine ödünç verir paylaşırsın. Ama paylaştığın andan itibaren artık o senin elinde çıktı öyle değil mi? Sadece paylaştığın kullanabilir. Sen değil.

Ama sen istersen yorganını ve arabanı aynı anda, aynı mekanda, birlikte paylaşabilirsin. Eşinizle aynı yastığı bir arada paylaşabilir, arkadaşlarınla kendi arabana aynı anda geziye çıkabilirsin.

Satın aldığın icerigi de arkadaşlarınla aynı anda, aynı yerde birlikte paylaşabilirsin. Arkadaşınla aynı kulaklıktan & hoparlörden müziğini paylaş, oyun konsolunda beraber oyna, aldığın filmi ekranında beraber izle...

Bunlar sorun değil. Bunları yapmaktan telif hakkı sahibi -belirli koşul yoksa- seni alıkoymuyor...

Ancak eğer paylaşmaktan kastın ödünç vermek veya satmak ise ki bunda bir usulsüzlük soz konusu değil, paylasabilirsin.

Ama yorganını, arabani sattığında veya arkadaşına ödünç verdiginde artık senin elinden çıktığı için kullanamayacağın gibi, sattığın veya ödünç verdigin dijital icerigi de kullanamaz, ödünç verdiginde veya sattığında telif hakları elinden çıkmış olur.

Dijital ortamda kopyalama veya birden fazla bellekte bulundurma imkanın var diye artık o telif hakkı olan icerigi izinsiz çoğaltıp paylaşma hakkın doğmuyor.

Öyle ki, resmi evrak veya para "kopyalama, basma" imkanı, yolu buldun diye bunları yapma hakkın doğmuyor...

Şayet sırf dijital icerigi satın aldın diye çoğaltma ve paylaşma hakkın doğuyorsa, o zaman ben bir oyun satın alayım. Siz almayın, ben nasıl olsa satın aldım. Şimdi ben tüm DH ile, tüm TR ile, tüm evrenle paylaşayım. Nasıl? Olur mu?

Not: Lütfen "vergiler, pahalı, durumum iyi değil" vb. sekilde alakasız ve yersiz bahaneler uydurmayalım. Şayet cogu kullanıcı için dijital icerikler birkaç kuruştan ibaret olsa bile onlar "beles indirme" yolunu bulsalar bile tek kuruş ödemezler.

Vergiler veya bir ülkenin para birimi, gelir seviyesi veya alım gücü sanatkarın, geliştiricinin, yazarın, firmaların sucu değil.

Korsana hayır...

YAW, HE HE
  • O zaman zahmet olmazsa fiyatları falan mantıklı seviyeye çeksinler.Saçma sapan vergiler koymasınlar
  • forumda bir konu vardı şimdi hatırladım bi şirket armin van burenin şarkılarını indiriyo diye millete ceza kesiyormuş 300-500 ne varsa kağıt yolluyolarmış
    başka bir yerde okuduğum kadarıyla tori black zornosu indirenlere de geliyomuş o daha fena resmen ifşa oluyorsunuz
  • paylasina mi ceza gelecek indirene mi?
  • Güvenliindir sitesi gibi yaparlar sorun kalmazindirme siteleri
  • şimdilik bişey yok gibi mesajım bulunsunda nolur nolmaz
  • Yerli film ve diziler icin iyi olur bakarsin bu sayede bir gelisme olur

Yabanci yapimlara karisirlarsa olay cikar

1 bluray film en az 30 lira

Dusunsene universal'a warner bros.'a filmini indirdigin icin ceza odedigini

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TTNET Muzik ve TURKCELL muzik bekleneni veremedi.

Itunes acildiginda ne olur acaba? Belki biraz engellenir korsan olayi. Parasini verip de indirir millet.

Belki...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lan 5-6 yıldır bekliyordum ne zaman çıkacak diye tam da sınırsıza geçtiğim yıl çıktı.işe bak ya.Adaletin yok ...

BU korsana hayır diyenler dinledikleri müziklere kaç para verdiler hayatları boyunca.Bırakın Allah hangi dünyada yaşıyosunuz.Zaten türkler müzik cd lerinden çok para kazanmıyor bence.Esas kazandıkları konserler,tv de yayınlanan klipler,sponsorluk anlaşmaları,reklamlar falan filan.Rahat olun yani zaten amaçları para kazanmak olsaydı 12 tane şarkıya 20 lira istemezlerdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brk-bjk -- 26 Temmuz 2012; 21:58:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: memcho

aga torrent diye bi yapılanma var bunlar bunun nasıl işlediğini bilmiyolar bize ne mp3 indirme sitelerinden veya başka sitelerden. "a" ben, torrent aracı, "b" de diğer arkadaş. ben bundan müzikte alırım resim de videoda sonuçta kendi aramızdaki bi paylaşım buda 3. kişileri ilgilendirmez

"b" dediğin arkadaş müzik veya film şirketinin yapımcısı ise o arkadaştan pek bir hayır gelmez sana.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

tor

Bu kadar basit.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.