Şimdi Ara

internetten alınan yedek parçalar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
739
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2013 model 145bin'de euro 5 1.3 multijet linea aracım var. Bu zamana kadar hep yetkili servis'e bakımlarını yaptırdım. 10.000 KM yapmadığım ve 1 yılı doldurduğum için bakımını yaptırmak istedim. Yetkili servis 2000 TL fiyat verdi. Sonra aradım taradım güvenilir bir satıcı buldum, internetten filtrelerimi aldım. Opar marka yağların ve diğer marka yağların sahtesi olduğu için opet fuchs'u aradım. Opar yağları da Opet üretiyormuş. Opet müşteri hizmetleri anadolu yakasından sorumlu kişinin numarasını verdi, onunla görüştüm evime yakın bir yedek parçacıya yönlendirdi, Opet marka 1.3 multijet için özel olan yağı aldım. Totalde 670 TL'ye geldi hepsi. Sanayide de uzaktan da olsa akrabam var. Ona yaptıracağım işlemleri.

Bu seviyedeki bir araba için 2000 TL istenmesi çok enteresan geldi. Geçen sene 400-500 TL gibi bir tutara yaptırmıştım yetkili serviste. %300 artış oluyor. Maaşım'a aldıgım zam sene sonu enflasyonu olan %36. Çok enteresan bir zamandan geçiyoruz.

• Mazot filtresi hariç sanırım, serviste dahil olmuş olabilir mi?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • secohattin S kullanıcısına yanıt

yok onu sordum, önceki hafta 1600 demişlerdi, haftaya götürürüm dedim, bu hafta 2000 dediler. Mazot hariç olacak dedim evet hariç zaten dediler 😂

• Aynı araçtan bende de var. Evet bende internetten alıyorum ortalama şuan 600 liraya hepsi bitiyor. İşçiliğe para vermiyorum.

Yalnız o ucuz internette satılan opar filtreler sahte veya imitasyon haberin olsun. Orijinal opar bayiisinde internette satılanlardan 2 katı fiyat farkı var.

Ha bende kullanıyorum hiçbir şey olmuyor. Bugüne kadar servise vereceğim paraya göre ciddi kâr ettim. Sıfır km'den beri kullanıyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • adihasret kullanıcısına yanıt

Sayın Hocam madem bakımı kendin yaptıracaksın, gerçi Filtreleri ve yağı da almışsınız ama en azından daha kaliteli malzemelerle bakımı yaptırsaydın sizce daha iyi olmaz mıydı? Filtreleri ne marka aldınız bilmiyorum ama OPAR diye tahmin ediyorum, onun yerine MANN Filtreler, Yağı da OPAR yerine MOTUL, LIQUE MOLLY, MOBİL 1 gibi gerçekten kaliteli yağlarla yapsaydınız, biraz daha fazla verirdiniz ama fazladan verdiğiniz her kuruşa inanın değerdiinternetten alınan yedek parçalar 

• tefennili kullanıcısına yanıt
    Bence yıllık yapılıyorsa bakım çok da km değilse, o kadarına gerek yok. Orijinallerini almış zaten gayet ideal.

• tefennili kullanıcısına yanıt

aslında ilk başta aynısını düşündüm sizin gibi ama son 1 yılda 6bin KM yapmışım. secohattin arkadaşımızın dediği gibi araba yatıyor zaten :( sırf yılı doldu diye değiştiriyorum. Belki değiştirmeye bile gerek kalmıyordur ama kitapçığa uyuyorum bu tarz konularda.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    YEDEK PARÇA VE 10 YIL ???
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Neden opar markada ısrar ediyorsunuz?
    Hemde sahte olma olasalığına rağmen?

Filtremarketim.comdan mann filters, bütçe sıkıntısı varsa filtron filtre alın. En azından orjinalinden dahi kaliteli filtre kullanmış olursunuz. hem sahte filtre ile aracınıza zarar verdirme olsalığı da düşer..

• metinTasci M kullanıcısına yanıt

hepsi kağıt parçası.

hava filtresi kağıt, yağ filtresi kağıt, polen filtresi kağıt, mazot filtresinin içini bilmiyorum merak ettiğim önümüzdeki yağ değişiminde kesip bakayım.

yani temel olarak çok para verecek ürünler değil, orijinal ile sahtesinin malzeme kalitesi hemen hemen aynı.

tabi net bir şey söylemek için laboratuvar ortamında test etmek lazım.

bugüne kadar 10 kez değişim yaptım diyelim, bu şekilde hesaplarsak servis 2000 diyor ben 600'e hallediyorum(günümüzün fiyatlarıyla)

yani 10 kez değişimde 14 bin lira kârım vardır.

man filtre ve motul yağ koyan bir özel servis 1200 lira fiyat veriyor.

• Bu işin tek doğrusu yok zaten olsa herkes bir yere gider. Kullanılan yağın kalitesi, malzeme vs zaten bilinen şeyler onlara girmiyorum. Sanayi ile servisin en büyük farkı sanayi sen ne dersen onu yapar geçer, bir adım sonrasına bile bakmaz örneğin aks körüğün mü yırtık işler yoğundur söylemez bile gibi yani en kısa zaman diliminde senin işini yaparlar. Atölyenin büyüklüğüne göre ıvır zıvır birşey çıkarsa hep sen koşturursun işte parçacıdan iki sigorta al, o işi şu usta yapıyor ona git falan filan. Tabi işin bir de garanti kısmı var genelde sanayide sorun çıkarsa suçlu sensin internetten alınan yedek parçalar 

Kısacası sanayi işi biraz arabadan anlamayı, çevrenin olmasını ve şansının yaver gitmesine bakar. Örneğin geçenlerde arkadaşın bir tanesinin karterini gitmiş kaynatmışlar normalde kartere kaynak olmaz sen dersin ki işte servis bu kadar fiyat çekti bak ne güzel kurtulduk neyse saç karter sacı yumuşak bir malzemedir vurunca esnesin, çöksün ama kırılmasın yani çatlayıp yağ kaçırıp araç motor yakmasın. Tabi şansızlık ya aracını bir tümseğe vuruyor ve tam da o kaynak yapılan yere geliyor. Motora bir miktar zarar vermiştir illa ki şimdi karteri değiştirip satacak artık yeni alacak olanın şansızlığına kalmış olay.

Kısacası ustadan ustaya, sanayiden sanayiye hizmetin kalitesi, tecrübesi bu tecrübeyi ustalık olarak paylaşması vs hep fiyatı etkiler. Bugün kaliteli yeni nesil klima gazı basma cihazı 100 bin TL üstü olmuş en basitinden.

• 1.5 dizel araç yağ ve filtre değişimi özel serviste 2.000₺

Mazot filtresi dahil tüm filtreleri internetten 350₺' ye ve 4 litre 0-30 yağı 135₺' ye satın aldım.
    Sanayide işçiliğe 250₺ ödedim...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cem_Alim C kullanıcısına yanıt
    4 litre 0w-30 yağ nasıl 135 lira olabilir? O yağ tam sentetik ve 5w 30 lardan da pahalı genelde. 135 liraya ayçiçek yağı alamazsınız o yağ kesinlikle sahte, eğer tanıdık/güvenilir yer değilse.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hocam yag filtreniz baya bi çakma duruyor plastiğin şekline bakilirsa

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.