Şimdi Ara

İnternetten alışveriş.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
694
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herhangi bir site üzerinden tanıştığımız şahıstan ikinci el ürün alacağız (mesela 2.el ekran kartı gibi). Herneyse bu şahıs bize bozuk kartı yada kutunun içine hiç bişey koymadan gönderiyor tabi bizde ptt'nin yönetmeliği gereğince paketi kabul etmeden içeriğine bakamıyoruz dolayısıyla ürünü görmeden alıyoruz.

Paketi açtık baktık içinde ekran kartı falan yok diyelim bu durumda karşı tarafa dava açma gibi yada başka herhangi bi hakkımız var mı?

• Güncel.
  • Güncel.
  • Böyle denemesi zor olan şeyleri internetten almak hep risklidir. Elektronik bir şey alsan hemen fişe tak al eline dene ama bu öyle değil. Eğer kutu boş çıkarsa kargo görevlisine zabıt tutturabilirsin. İçinden bu bu çıktı şu şu durumdaydı diye. O şekilde hakkını arayabilirsin ancak. Aynı şekilde telefon aldın çalışmıyor diyelim. Hemen adama gösteriyorsun bak açılmıyor diye. O da cihaz açılmıyor diye yazıyor hemen imzalıyor. Sen yine başvuruyorsun gerekli yere.
  • Ben şimdi internetten zil alacağım, şahıs nedense kapıda ödemeye yanaşmıyor en sonunda ikna ettim ama yinede pek güvenemedim. Şimdi bana boş kutu gönderse yada başka birşey gönderse herhangi bi hakkım olacakmı?

Çünkü adamla sadece telefonla konusuyoruz, herhangi bi aracı site yada işlemde yok.
  • Böyle 2. el alış-verişler için ya kuvvetli referansı olan dh sitesi gibi bir yerde olacak, ya da güvenli e-ticaret sağlayan siteler var (gg) gibi , ancak böyle olabilir.
  • Şimdi öğrenmek istediğim olay şu:

Ben internetten birinden zil buldum bu gg,sahibinden,yada dh gibi referanslara sahip site değil. Şahıs bana ptt'yle yanlış ürün gönderdiğinde benim ona karşı bi hakkım var mı? Tutanak tutturma vs vs gibi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: inismona
    Şimdi öğrenmek istediğim olay şu:

Ben internetten birinden zil buldum bu gg,sahibinden,yada dh gibi referanslara sahip site değil. Şahıs bana ptt'yle yanlış ürün gönderdiğinde benim ona karşı bi hakkım var mı? Tutanak tutturma vs vs gibi.

Yok kardes. Ptt kapida odeme ile sakin alisveris yapma bireysel olarak. Eger kurum ise gonderen zabit tutturursun ama sahis ise hicbirsey yapamazsin. Bos kutuyu sobada yakacak olarak kullanirsin
  • ptt de ne yazıkki yok tutanak vs. ikinci el sorunlu alışveriş bölümüne bakarsan ne kadar kişinin mağdur olduğunu görürsün.

ve hiçbirşeyde yapamazsın genelde bu tip olaylara savcı takipsizlik kararı veriyor.sonuçta sen bilerek bu işe giriyorsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: inismona

Ben şimdi internetten zil alacağım, şahıs nedense kapıda ödemeye yanaşmıyor en sonunda ikna ettim ama yinede pek güvenemedim. Şimdi bana boş kutu gönderse yada başka birşey gönderse herhangi bi hakkım olacakmı?

Çünkü adamla sadece telefonla konusuyoruz, herhangi bi aracı site yada işlemde yok.

Kapıda ödemeye yanaşmaması doğal. Ben sahibinden ve gittigidiyordan sayısız satış yaptım. En sevmediğim şey kapıda ödeme istenmesidir. Bence siz gg yada sahibinden aracılığı ile satışı yapın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cingozzz -- 24 Aralık 2010; 1:45:02 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lars Ulrich

Böyle denemesi zor olan şeyleri internetten almak hep risklidir. Elektronik bir şey alsan hemen fişe tak al eline dene ama bu öyle değil. Eğer kutu boş çıkarsa kargo görevlisine zabıt tutturabilirsin. İçinden bu bu çıktı şu şu durumdaydı diye. O şekilde hakkını arayabilirsin ancak. Aynı şekilde telefon aldın çalışmıyor diyelim. Hemen adama gösteriyorsun bak açılmıyor diye. O da cihaz açılmıyor diye yazıyor hemen imzalıyor. Sen yine başvuruyorsun gerekli yere.

ayrıca posta görevlisi gittikten sonra dava açsada boşuna çünkü elektronik parça sağlam olup,alan kişi başka bozuk olanı ortaya koyup,bak bu bozuk demediği ne malum

• Anladım, herkese teşekkür ederim sanırsam kesin cevabı aldık.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.