Hızla yaygınlaşan VoIP servisleriyle birlikte görüşmelerin bedeli de düşüyor. Sabit telefonları bedava aramanın yolunu öğrenmek ister misiniz?
Popülerliğini kaybetmeyen yazılımların arasında bulunan Skype'den bahsedeceğimi sanmayın. VoIP yazılımının sahibi Betamax hakkında biraz bilgi verirsek. Betamax, internet aracılığı ile telefonlarla görüşme hizmeti veren bir şirket. Betamax şirketi aşağıda bahsedeceğimiz olan servis gibi yaklaşık 15 tane servisi ile işini yapmaya devam ediyor
Bu hizmetlerinden bir tanesini de önceden bahsettiğimiz Low-Rate Voip ile yapıyor. Low-Rate Voip'in eskiden Türkiye'ye sağladığı ücretsiz konuşma avantajları bulunuyordu. Ne yazık ki bu avantajlarını yavaş yavaş azaltmaya başladı ve şu anki durumuna kadar düşürdü. Ama hâlâ çok düşük bir ücret karşılığında Türkiye ile görüşme hizmetini vermeye devam ediyor.
Türkiye'nin Telefonlarını Aramak Yeniden Bedava
Betamax şirketinin bir başka programı olan 12voip ile Türkiye'nin sabit telefonlarını aramak ücretsiz. Şimdilik ücretsiz olduğunu belirtmekte fayda var. İleride tarifelerini değiştirecekler mi bilemiyoruz. Ama umarız ki bu tarife değişiklikleri kısa süre içerisinde gerçekleşmez.
12voip ile Türkiye için ücretsiz görüşmeler sadece sabit telefonları aramak için yapılıyor. Bunun yanında birçok ülkeyi ücretsiz olarak arayabiliyorsunuz. Mesela Almanya, Fransa, İngiltere ve Amerika'yı arayabilirsiniz.
Betamax şirketinin bir başka programı olan 12voip ile Türkiye'nin sabit telefonlarını aramak ücretsiz. Şimdilik ücretsiz olduğunu belirtmekte fayda var. İleride tarifelerini değiştirecekler mi bilemiyoruz. Ama umarız ki bu tarife değişiklikleri kısa süre içerisinde gerçekleşmez.
12voip ile Türkiye için ücretsiz görüşmeler sadece sabit telefonları aramak için yapılıyor. Bunun yanında birçok ülkeyi ücretsiz olarak arayabiliyorsunuz. Mesela Almanya, Fransa, İngiltere ve Amerika'yı arayabilirsiniz.
Sıkça Sorulan Sorular
S: 12voip ile arama yaptığım zaman ev telefonumun faturasına herhangi bir ücret eklenir mi? C: 12voip ile yapılan görüşmelerle hiçbir şekilde telefon faturanız etkilenlenmez.
S: Türkiye'den yurtdışını ayarayabiliyor muyuz? C: Evet. Rahatlıkla ve kesintisiz olarak yurtdışını arayabiliyorsunuz.
S: Bu programın Türkçe'si bulunuyor mu? C: Programla birlikte Türkçe dil desteği gelmiyor. Yalnız hazırladığımız Türkçe dil dosyası ile programı Türkçe olarak kullanabilirsiniz. Türkçe dil dosyasını yüklemek için animasyonu izleyerek yardım alabilirsiniz.
S: Bizim gibi kotalı kullanıcıların kotaları ne kadar etkilenir? C: Messenger vb. programlarda yaptığınız sesli görüşmelerden kotanız ne kadar etkileniyorsa bu durumda da aynı şekilde etkilenme söz konusudur. Bu da çok normal bir şeydir
NOT: Programı ben yükledim ve çok güzel çalışıyor 12voip ile Türkiye'yi ücretsiz arayabilmek için ilk önce bir hesabınızın olması gerekiyor. Hesabınızı aldığınız zaman ücretsiz aramalar yapabiliyorsunuz. Yalnız bu ücretsiz aramalar hesabınızda kredi olmadığı için 60 dakika gibi bir süre ile sınırlandırılıyor ve her 5 dakikada bir yaptığınız görüşmeler sonlandırılıyor. Yani aylık 60 dakika bedava ve yurt dışıda var linki özel mesaj atanlara verecegim gerekirse burdada veririm umarım yayınlanmamıştır ama çok işinize yarayacak bi program.
ama yeni kullanıcı adresleri açarak istediğiniz kadar bedava konuşun. yalnız kullanıcı adreslerini cafelerden veya farklı bilg. açın çünkü bilgisayara dosya attığı için izin vermiyor fazla kul adı açmaya.
Kardes bu simdi tam olarak nasil oluyor.
Arkadasim Londraya gitti. Turkiyede kullandigi Turkcell hatti kullaniyor orada. Ancak Turkcellden Turkcelle konusamiyoruz onunla. O beni ararsa dk 26 benden 26 ondan dusuyor. Ben onu ararsam da 1 benden 51 ondan dusuyormus.
O yuzden bir care bulmam lazim.
Bu dedigin programi kullanabilir miyim?
Ondan herhangi bir ucret duser mi?
Kullanamazsam alternatif olarak ne kullanabilirim?
Tesekkurler cvbiniz icin...
quote:
Orjinalden alıntı: burrock
Kardes bu simdi tam olarak nasil oluyor.
Arkadasim Londraya gitti. Turkiyede kullandigi Turkcell hatti kullaniyor orada. Ancak Turkcellden Turkcelle konusamiyoruz onunla. O beni ararsa dk 26 benden 26 ondan dusuyor. Ben onu ararsam da 1 benden 51 ondan dusuyormus.
O yuzden bir care bulmam lazim.
Bu dedigin programi kullanabilir miyim?
Ondan herhangi bir ucret duser mi?
Kullanamazsam alternatif olarak ne kullanabilirim?
Tesekkurler cvbiniz icin...
Bu programla cep telefonlarını değil, sabit telefonları ücretsiz arayabilirsin. Arkadaşının ingilterede sabit telefonu varsa onu arayabilirsin yani.
Arkadasin sabit teli yok mecburen cep telini aramam lazim.
İlla bedava olmasi gerekli degil. Uygun bir fiyat olsun yeter ki.
Önerilerinizi bekliyorum.
Tesekkurler...
quote:
Orjinalden alıntı: gökbörü27
ama yeni kullanıcı adresleri açarak istediğiniz kadar bedava konuşun. yalnız kullanıcı adreslerini cafelerden veya farklı bilg. açın çünkü bilgisayara dosya attığı için izin vermiyor fazla kul adı açmaya.
ben de format atarım
formata gerek yok.evvela aplication data daki bilgileri silin programla ilgili.o da olmassa yeni bir windows kullanıcısı açın.onda yeni bir hesap alın.tabi ip ayarlarını değiştirirseniz çalıştır----> cmd ipconfig /release ipconfig /renew gibi komutlarla...format uzun iş.tabi ghost varsa o ayrı şey...
Hızla yaygınlaşan VoIP servisleriyle birlikte görüşmelerin bedeli de düşüyor. Sabit telefonları bedava aramanın yolunu öğrenmek ister misiniz?
Popülerliğini kaybetmeyen yazılımların arasında bulunan Skype'den bahsedeceğimi sanmayın. VoIP yazılımının sahibi Betamax hakkında biraz bilgi verirsek. Betamax, internet aracılığı ile telefonlarla görüşme hizmeti veren bir şirket. Betamax şirketi aşağıda bahsedeceğimiz olan servis gibi yaklaşık 15 tane servisi ile işini yapmaya devam ediyor
Bu hizmetlerinden bir tanesini de önceden bahsettiğimiz Low-Rate Voip ile yapıyor. Low-Rate Voip'in eskiden Türkiye'ye sağladığı ücretsiz konuşma avantajları bulunuyordu. Ne yazık ki bu avantajlarını yavaş yavaş azaltmaya başladı ve şu anki durumuna kadar düşürdü. Ama hâlâ çok düşük bir ücret karşılığında Türkiye ile görüşme hizmetini vermeye devam ediyor.
Sıkça Sorulan Sorular
S: 12voip ile arama yaptığım zaman ev telefonumun faturasına herhangi bir ücret eklenir mi? C: 12voip ile yapılan görüşmelerle hiçbir şekilde telefon faturanız etkilenlenmez.
S: Türkiye'den yurtdışını ayarayabiliyor muyuz? C: Evet. Rahatlıkla ve kesintisiz olarak yurtdışını arayabiliyorsunuz.
S: Bu programın Türkçe'si bulunuyor mu? C: Programla birlikte Türkçe dil desteği gelmiyor. Yalnız hazırladığımız Türkçe dil dosyası ile programı Türkçe olarak kullanabilirsiniz. Türkçe dil dosyasını yüklemek için animasyonu izleyerek yardım alabilirsiniz.
S: Bizim gibi kotalı kullanıcıların kotaları ne kadar etkilenir? C: Messenger vb. programlarda yaptığınız sesli görüşmelerden kotanız ne kadar etkileniyorsa bu durumda da aynı şekilde etkilenme söz konusudur. Bu da çok normal bir şeydir
NOT: Programı ben yükledim ve çok güzel çalışıyor 12voip ile Türkiye'yi ücretsiz arayabilmek için ilk önce bir hesabınızın olması gerekiyor. Hesabınızı aldığınız zaman ücretsiz aramalar yapabiliyorsunuz. Yalnız bu ücretsiz aramalar hesabınızda kredi olmadığı için 60 dakika gibi bir süre ile sınırlandırılıyor ve her 5 dakikada bir yaptığınız görüşmeler sonlandırılıyor. Yani aylık 60 dakika bedava ve yurt dışıda var linki özel mesaj atanlara verecegim gerekirse burdada veririm umarım yayınlanmamıştır ama çok işinize yarayacak bi program.
1. bu yazi pcnet.com forumundan calinti emege saygi lutfen
3.bu program araciligi ile sabit hatlari vewww.12voip.com da belirtilen ulkeleri ve ulkelerin yaninda (+mobil) yazisi varsa mobil numaralari da arayabilirsiniz londrada arkadasi olan arkadasa bildirilir sitesine gir ve ulkelerden ingiltereye bi bak taninda mobil varsa cepten de belese arayabilirsin
4. bu da benim size sorum arkadaslar bu program araciligi ile hic bir ucret odemeden ayda 300 dk bedavadan yurt ici ve yurt disi aramalarinizi sabit hatlara yapabiliyor mussunuz bunun nasil oldugun bilen varsa paylasmasini rica ediyorum ----------- sirketide tel faturalari bi hayli kabarik ta
yeni windows kurulursa nasıldır bilmem ama bende 3-4 üyelik anca almışımdır 1 kere konuşturuyor 30. saniyede kopuyor hat ve kredi istiyor artık.
Önceden 5 dakika hiç kesintisiz konuşabiliyordum, laptopta aşağı yukarı 10 tane de hesap almıştım, çok güzel gidiyordu artık hesap almamaya başlamıştı.
Bende pc ye kurdum, 3 hesap almadan şimdi böyle oldu,
quote:
Orjinalden alıntı: burrock
Arkadasin sabit teli yok mecburen cep telini aramam lazim.
İlla bedava olmasi gerekli degil. Uygun bir fiyat olsun yeter ki.
Önerilerinizi bekliyorum.
Tesekkurler...
arkadasım sana bı yol onercem.sahsen bu sekılde gayet ucuz bı sekılde gorusebılceksınız.ben arkadasımla o sekıl gorusuyorum ama bu durumda senın yapcan bısı yok.
arkadasına soluceksın..ucuz bı mıktara ordan hat alıcak..cep tel ıcın.daha sonra turk parası olarak 10 mılyon ıste arkadasının oldu yerde ne kadar yapıyor bılmem.10 mılyona 900 luk KART lar oluyor.onunla senı arıyabılıyor ve bu esnada cebındekı hattan 1 kontor dusuyor daha sonra aldıgı karta gecıyor 900 dk rahatca uzun uzun konusun kesılme yok vs gıbı sorun yok.ama bı yanı var konusmaya basladınız zaman dıyelım 100 dakıka konustunuz ve kaldı 800 dakıka eger telı kaparsanız yenı aramada yanı arkadaısn senı tekrar arayınca 400 dakıkadan devam edebılıyorsunuz..ama her ne sekılde olursa olsun bızım kullandımız yontemlere(msjlasma,voit,vs gıbı programla)gore acaıp avantajlı.senden bı kayıp yok.
bende vodafon ıle gorusme yapıyodum aynen soledıgın gıbı.su gıbı kontor yıyor.sana onerebılcem en mantıklı yol ...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme