Şimdi Ara

İntihar düşüncesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
1.936
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Daha önce konu dışına açmıştım. Konu kaldırıldı, buraya tekrardan yazacağım düşüncelerimi. Yaşım 19 ve etrafta her şeyin inanılmaz boş olduğunu gördüm. Hayatın hiçbir anlamı yok ne mutlak ne de kişisel. Tanrı’nın cehennemini kabul ettim ve artık yaşama isteğim yok. Ağlıyorum sürekli, hayatımın içine sıçıyorum, bahane arıyorum berbat bir hayat için ama sadece nedeni benim. Biliyorum hobi bul, psikoloğa git falan diyenler olacak ya da troll geçen yıkık diyen olacak onlar buraya yazmazsa sevinirim. Kağıt parçası adına yaşam var, hayatımızın amacı para ve seks ikisinden de nefret ediyorum, parayı çıkarırsan üretim olmuyor, iyice her şey boka gidiyor. İnancımda gidiyor, sürekli isyanlar, depresyon. Umudum kalmadı, dersleri saldım zaten. Biliyorum daha ciddi problemler yaşayan var ama herkesin problemi bir değil, birisi en küçük şeyden bile hayata küsebilir. Ben sadece benim gibi intiharı düşünen insanları bu konu altında toplamak istiyorum. Onlarla konuşmak ve nasıl hala yaşadıkları ve anlamı üzerine tartışmak istiyorum. Dalga geçecekseniz başka konularda geçin.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Müslüman mısın değil misin anlamadım. Ben Müslüman olduğunu kabul edip o şekilde yazacağım inşallah.
    Öncelikle:
    ● Hayatta mutlak ve tek amacımız var. O da Allah'ın rızasını kazanmak. Dünya hayati değersiz ve fanidir.
    ● Yoksa sizden öncekilerin çektikleriyle karşılaşmadan cennete girebileceğinizi mi sandınız? Onlar öylesine yoksulluk ve sıkıntı çekmişler, öyle sarsılmışlardı ki peygamber ve yanındakiler, "Allah’ın yardımı ne zaman gelecek?" diye niyaz etmişlerdi. Bilesiniz ki Allah’ın yardımı yakındır.(Bakara-214)
    ● Tanrı bize hazlarımızda fısıldar, zihnimizin içinde konuşur fakat acılarımızda haykırır. Acılar, Tanrı'nın sağır insanları uyandırmak için kullandığı bir megafondur.- C.S Lewis.

Başına kötülük ve sıkıntı gelen bir Müslüman ne yapmalı?
    ★ Allah'a karşı hüsn-ü zan yapmak.
    ★ Sonu düşünüp Cennet ve Cehennem hakkında daha fazla okuma yapmak. Bu, insanın boş şeylerle uğraşmasını engeller.
    ★ İyimser olmak ve azmi artırmak.
    ★ Müslümanlar arasında yardımlaşmak ve başka birisinden destek almak
    ★ Sabretmek ve kazanacağın ecri Allah'tan ummak.
    ★ Allah'a yalvarıp dua etmek.
    ★ İbadetlere daha fazla düşkün olmak.
    ★ Önceki yaşadığın zor zamanları düşünüp kolaylığın ne kadar çabuk geldiğine şahit olmak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eşom21 -- 23 Temmuz 2019; 19:12:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Dostum sana özelden de yazmıştım, karanlık seni hiç bir zaman bırakmayacak ancak çözüm de karanlığa doğru yürümek değil, aydınlığı görüp oraya adım adım ilerlemekte. Küçük mutlulukları benimsemekle başla bu hayata değer vermeye, yaşın ilerledikçe daha iyi göreceksin bu hayatın ne kadar değerli olduğunu ve mücadele etmek gerektiğini. Allah'a sığın sürekli ve bu hayatın geçici olduğunu sabretmemiz gerektiğini aklına kazı, bir gün ya da daha azı buradayız ister 19 yaşında ister 119 yaşında ölelim farkı yok. Bir bakacaksın ne çabuk 30 oldum diyeceksin, bir bakacaksın 50 bir bakacaksın 70, hepsi aynı gelecek sana.
  • hangi dine mensupsun bilmiyorum ama insanın yaratıcıya ihtiyacı vardır dostum. bende daha önce böyle bi işe kalkıştım. boştaydım her şey anlamsızdı. sonra bir gün bi yerde ''Fe inne meâl usri yusra.. İnne meâl usri yusra.'' diye bir şey duydum. inan o zaman içimdeki her boşluk, her zerrem doldu. düştüm bu iki cümlenin peşine. inşirahmış adı. arapçasını okudum, türkçesini okudum, sesli olarak dinledim ve her şey anlam kazandı dostum. benim maneviyatım eksikmiş. o eksiği ne aile, ne manita, ne spor salonu, ne gezmek, ne de içmek doldurmadı bu iki cümle doldurdu. ha noldum çok mu dindar oldum hayır. örümcek kafalı mı oldum hayır. ama yaşama sebebi buldum kendime. '' Elbette zorluğun yanında bir kolaylık vardır.Gerçekten, zorlukla beraber bir kolaylık daha vardır.'' bazen hayatın anlamını direkt olarak madde de aramak insanı boşluğa düşürebiliyor. bende düşmüştüm. önce maddenin özünü öğrenmek gerekiyor. sonra her şey anlam kazanıyor inan bana. inşirahı ve anlamını oku dostum. bir oku ve sonra bana dön

• Bu arkadaşın acil yardıma ihtiyacı var, umarım kendi tek başına depresyonuyla baş etmeye kalkmaz.

Hayat inançlardan, paradan, derslerden ve dinlerden ötedir ve ötesini keşfetmek için yalanlardan ve siyasi sistemlerden sıyrılmak gerekir, bu siyasetlerin ve yalanların başında din gelir, gerçeği yaşadığında ne kadar şanslı olduğunu ve keşfedecek onca şeyin olduğunu göreceksin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akhenra -- 23 Temmuz 2019; 20:10:28 >
  • Hayatın bir anlamı olduğunu bende düşünmüyorum.

Ayrıca Allah için yaşıyoruz diyenler samimi değildir. Yani kimse dediği nedenden ötürü yaşamıyor aslında hayatı.

Yaşamamızın tek mantığı *Bence* vücudumuzdaki salgılanan hormonlardır. Hormonları iyi salgılanan kişi her şeyden kendine yaşama amacı çıkarabilir. Hormonları/kimyasalları az/düzensiz salgılanan kişi için hiçbir neden yaşamak için gerekli değildir. Bu salgılamalarda çevresel faktorlerin ve kişinin psikolojisinin çok önemli olduğu düşünüyorum.

Çevresel faktorleri ne yazık ki bizler seçmiyoruz. Ama dünyaya baktığımız pencereyi seçmek bizim elimizde.
    Hayata nasıl bi bakış açısıyla baktığımız çok önemli.

Bunlar sadece benim fikrim. Eskiden bende intiharı ciddi ciddi düşünüyordum :/

• Quirrell kullanıcısına yanıt
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi my life is a comedh -- 24 Ağustos 2020; 5:35:6 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İntihar etmeyi düşünüyorum.
    9 yıl önce açıldı
    intihar etmemek için sebepler
    3 yıl önce açıldı
    İntihar ve Ötenazi
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Umarım seni hasta eden şeylerin asıl bu palavralar olduğunu bir gün anlarsın.
  • Bir psikoloğa ve psikiyatre görünmeni öneririm. Depresyonda olmak utanılacak bir şey değildir. Onlar seni tedavi etmek için varlar. Eğer imkanın varsa şu kitabı okumanı öneririm.
  • zaten öleceksin acele etme öldükten sonra belkide yok olup gideceksin hiç değilse yaşam farklı bir deneyim.

1 yıl önce 1. dereceden yakınımı kaybettim bu konuda beni teselli eden tek şey benimde ölecek olmam.
  • Başkasını intihara azmettiren, teşvik eden, başkasının intihar kararını kuvvetlendiren ya da başkasının intiharına herhangi bir şekilde yardım eden kişi, iki yıldan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır (TCK m.84/1).
    Ayrıca bunu ciddi mi dediniz?

• İntihar insanın içerisindeki anne baba evlat eş kardeş ve ben denen oluşlar dan birini ya da birden fazlasını daha fazla zarar görmesin diye ortadan kaldırma düşüncesidir.

Tek çekirdek 5 izlek var diyelim. Smt off yapabilir ya da izleklerden bir kısmını kapatabilirsin.

Total manada insanın karşısındaki her bireyi eşi olarak görmesi hali bunalım nedenidir. Bu açıdan eş beklentisini kapatmak intihar konusunda bayağı bir yardımcıdır.

Zira türeme ile birlikte yeni doğan denenin ölümünü de sağlamış olursunuz. Türeme aynı zamanda intihar olarak düşünülür.

Bunun dışında sorunlu olanın iptal mekanizması önemlidir. Kişi genel manada bölünmüş kişiliğinden bir ya da bir kaçını off etmelidir. Yoksa tamam manada intihar makul bir düşünüş değil.

• Peki hocam sizi intihardan vazgeçiren şey nedir?

• İntihardan vazgeçiren şeyden ziyade il ilk olarak İntihara neden olan şey üzerinde durmak daha doğru olur. Çünkü intihar canlı yaşamında anormal olarak kabul edilir.

Neden olan şey önceki mesajımda da belirttiğim gibi Çevresel faktörler ve hayata bakış açımdı.

Çevresel faktörler; Aile içi huzursuzluk, bana en yakın olan insanlara karşı oluşan güvensizlik duygusu, derdimi paylaşabileceğim gerçek anlamda bir dostum olmayışı, aşırı stres vs.

Bakış açım; O dönemlerde hayatı çok ciddiye alıyordum, herkesin karakter olarak mükemmel tutarlı biri olmasını bekliyordum, duygusal yönümün açığa çıkmasını körüklemiştim (ki fazla duygusallık depresyonun en büyük nedenlerinden bence), her sorunu en ufak ayrıntısına kadar kafaya takıyordum vs.

Bende intihar isteğinin oluşmasında yukarıda saydığım etkenler rol oynadı.

Bunları saydıktan sonra sorduğun soruya gelebiliriz. Beni intihardan vazgeçiren şey;

1- Çevresel faltörlerin değişmesi ( Bu benim elimde olan bir şey değil, şans )

2- Benim bakış açımı değiştirmem ( İşte bu tamamen benim elimde olan etkili bir güç ). Şuan insanları fazla ciddiye almıyorum, çoğu olaya gülüp geçiyorum, artık esprilere karşı daha töleranslı hale geldim, hatta öyleki son zamanlarda ciddi anlamda moralimi bozan bi olay hatırlamıyorum. Bu demek değilki çevremde olumsuz olaylar olmuyor, hayır oluyor ama benim umurumda olmuyor. Gibi gibi.

Hayata bakış açısın kişinin elinde olan önemli bi güçtür. Onu kullanmayı öğrenmek çok şey değiştirir

Son olarak dinlediğin müziğin ruh halin üzerinde önemli bir etkisi var. Fazla melankoliğe kaçmak çok saçma gerçekten

Bunlar kişisel yorumlarım. Herkesin farklı sebepleri vardır mutlaka. Ve tedaviye gerek duyulabilir.

• eşom21 kullanıcısına yanıt
    Ciddi değilim elbette ancak ölmek isteyen kişilerin ölme hakkının olduğunu düşünüyorum ötanazi serbest kılınmalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F54F98451 -- 24 Temmuz 2019; 12:27:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-F54F98451

Ciddi değilim elbette ancak ölmek isteyen kişilerin ölme hakkının olduğunu düşünüyorum ötanazi serbest kılınmalı.
    Silmende yarar var mesajı.

• felsefe bölümüne yazıyorsun ama sanırım ne felsefe okuyorsun ne de dinle alakan var

oradan bakınca dünyanın sadece para ve seks gözükmesi sana hiç de şaşırtıcı değil
  • MikeIsraetel M kullanıcısına yanıt
    Sanırım bir insanı tanımadan nasıl yazabilirim sorusuna güzel cevap vermişsiniz. Hiç Albert Camus’un intihar hakkında yazılara baktınız mı bilmiyorum. İntihar sorununun felsefi bir sorun olup olmadığını inceliyordu. Kur’an ve çok fazla dini kitap okudum, bununla beraberde felsefi kitaplara daldım.

Sanırım şu an bir ütopyada yaşıyor olabilirsiniz, burası gerçek bir dünya ve para seks harici bir şey yok. Üzgünüm, zaten intiharımın amacıda bu, rica ediyorum eğer beni eziklemek ya da aşağılamaksa amacınız yazı yazmayın.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.