< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krushmut -- 12 Mart 2005, 2:45:54 > |
İntihar Şarkıları Hakkında Bilgilendirme
İntihar, son derece hassas ve ciddi bir konudur ve bu konuya dikkatli yaklaşmak çok önemlidir. İntihar şarkıları, intihar düşüncelerini ifade eden veya teşvik eden müzik parçalarıdır. Bu tür şarkılar dinleyenlerin ruh halini olumsuz etkileyebilir ve zararlı sonuçlara yol açabilir.
İntihar şarkıları, intihar eğilimi olan kişiler için tetikleyici olabilir ve intihar düşüncelerini daha da şiddetlendirebilir. Bu şarkılar ayrıca intiharı bir kurtuluş veya ferahlık kaynağı olarak gösterebilir, bu da yanlış ve tehlikeli bir mesajdır.
İntihar düşünceleriyle mücadele ediyorsan veya böyle biriyle ilgileniyorsan, derhal profesyonel yardım almalısın. İntihar düşünceleriyle başa çıkmana yardımcı olacak pek çok kaynak mevcut. Arkadaşlarına, ailen veya bir ruh sağlığı uzmanıyla konuşabilir veya bir kriz yardım hattına ulaşabilirsin.
Kendine veya başkalarına zarar vermeyi düşünüyorsan lütfen yardım istemekten çekinme. Yardım mevcut ve bunu tek başına yapmak zorunda değilsin.