Şimdi Ara

İntikam konulu kaliteli roman önerisi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
3.143
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Monte Kristo Kontu tarzında çok iyi kurguya sahip ve sürükleyici bir intikam romanı önerir misiniz?

Not: Sefiller i henüz okumadım, şuan Anna Karenina'yı bitirdikten sonra ya önerdiğiniz romana ya da Sefiller e geçmeyi düşünüyorum. Ama intikam duygusu önemli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi J.Valjean -- 12 Haziran 2015; 7:18:02 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

İntikamın Karanlık Dünyasına Dalış: İntikam Konulu Romanlar

İntikam, edebiyatın en ilgi çekici ve zamansız temalarından biridir. İntikam konulu kitaplar, karakterlerin adaletsizliğe, ihanete ve kayba karşı koymalarının büyüleyici hikayelerini sunarak okuyucuları cezbetmektedir.

İntikam romanları, öfke, acı ve nihayetinde kurtuluş gibi insan deneyiminin karmaşık yönlerini keşfeder. Bu romanlar, karakterlerin intikam arayışlarında yaptıkları ahlaki seçimleri ve bunların sonuçlarını inceler.

İster terk edilmiş aşıkların intikamını anlatan gerilim dolu bir hikaye, ister adalet için savaşan cesur bir kahramanın maceralarını anlatan bir destan olsun, intikam konulu kitaplar her türden okuyucuya hitap etmeyi başarır.

Klasik intikam romanları arasında "Kont Monte Kristo" (Alexandre Dumas), "Hamlet" (William Shakespeare) ve "Anna Karenina" (Leo Tolstoy) sayılabilir. Günümüzün yazarları da bu zamansız temayı keşfetmeye devam ederek "Gone Girl" (Gillian Flynn) ve "The Chain" (Adrian McKinty) gibi ilgi çekici romanlar sunmaktadır.

İntikam konulu romanlar, okuyuculara unutulmaz bir edebi deneyim sunar. Bu kitaplar, insan doğasının karanlık tarafını araştırırken, aynı zamanda adalet arayışının gücü ve sonuçları hakkında düşünmemize yol açar.

İster intikamın yıkıcı doğasını keşfetmek, ister karmaşık karakterleri takip etmek ya da heyecan verici bir hikaye yaşamak istiyor olun, intikam konulu romanlar size aradığınızı sunacaktır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • İntikamın Merhameti.

4-5 sene içinde çıkacak.

Ve o gün geldiğinde.

Ben bu mesajı alıntılayağım. Büyük bir gurur ile.

Şaka bir yana, sana şunu öneririm kesinlikle,

http://www.kitapyurdu.com/kitap/oc-oykuleri/68605.html

bak bunu kesin ama kesin oku. İçinde aklına hayaline gelmeyecek kadar iyi öyküler var..

Bak kesin oku!

Ayrıca çok bilinir ancak Kvothe'nin öyküsü de intikam manasından kalitelidir. Tabii en büyük özelliği fantastik olması da..

Iıı başka, başka..

Bir de; klasiklerden Suç ve Ceza!

Aslında bu kitap saalt intikam üzerine kurulu değil, ancak kitabın en can alıcı noktası, intikam üzerinden yediriliyor metine.. Tabii son öneri biraz kaypakça oldu.

Olsun.

O da benim Suç ve Ceza'ya olan borcuma karşılık diyetim olsun!

Vérastlé!

• quote:

Orijinalden alıntı: tomthejeer

İntikamın Merhameti.

4-5 sene içinde çıkacak.

Ve o gün geldiğinde.

Ben bu mesajı alıntılayağım. Büyük bir gurur ile.

Şaka bir yana, sana şunu öneririm kesinlikle,

http://www.kitapyurdu.com/kitap/oc-oykuleri/68605.html

bak bunu kesin ama kesin oku. İçinde aklına hayaline gelmeyecek kadar iyi öyküler var..

Bak kesin oku!

Ayrıca çok bilinir ancak Kvothe'nin öyküsü de intikam manasından kalitelidir. Tabii en büyük özelliği fantastik olması da..

Iıı başka, başka..

Bir de; klasiklerden Suç ve Ceza!

Aslında bu kitap saalt intikam üzerine kurulu değil, ancak kitabın en can alıcı noktası, intikam üzerinden yediriliyor metine.. Tabii son öneri biraz kaypakça oldu.

Olsun.

O da benim Suç ve Ceza'ya olan borcuma karşılık diyetim olsun!

Vérastlé!

öç öyküleri kitabını epub veya ekşi meritokraside bulamadım malesef.

Suç ve Ceza yı 7-6 yıl önce okumuştum, birkaç kitap sonra yeniden okumayı düşünüyorum ama intikam için değil. Yani ortada intikam değil vicdan , suçlu psikolojisi gibi duygular ağır basıyordu.

Benim aradığım böyle Monte Kristo Kontu, Ezel, Oldboy, Death Note, Kill Bill gibi kaliteli ve efsane bir kurgu arıyorum. Tabi ekşi meritokraside olacak kadar da bilindik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi J.Valjean -- 13 Haziran 2015; 9:48:10 >

• Roman değil öykü ama Amontillado Fıçısı

• Odysseia destanı okuyabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: wildboy01

Odysseia destanı okuyabilirsin.

İlyada ve Odysseus destanları için belli bir birikim olması gerekiyormuş, dahası, İlahi Komedya gibi yapıtları da okumak gerekiyormuş. Ilyada ile Odyssey ne zamandır listemde ama onlara başlamak için daha çok yol almam lazım.

• arkadaşım sınava sokmuyorlar kitabı bitirdikten sonra. birikim gerekiyor diyenlerin %90 ı kitap okumayı pek sevmeyen insanlar biraz okuyup sıkılan biriktiremeyip bırakan tipler . 2800 yıl önce yazılmış okuması gayette rahat kurgu 10 numara bir kitap Odysseus hele sonu intikam nedir nasıl alınır gösteren cinsten şiddetle tavsiye ederim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Dram-Komedi Tarzı dizi önerisi
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lights.Out

Roman değil öykü ama Amontillado Fıçısı

Öç Öyküleri Antolojisi içinde mevcut..

Hatta ilk hikaye..

Siz bu kitabı okudunuz mu?
  • quote:

quote:

Hatta ilk hikaye..

Hayır. Baskısı yok o kitabın. Bordo siyah mı kaldı

• quote:

quote:

Hatta ilk hikaye..

Ilk hikaye ha, editoru tebrik ediyorum. Her türün babası Edgar Allan Poe.

• 2015 te yazılmıs bu gönderi hortlatmak gibi olmasın ama bu listede ince memed ve şibumi nasııll olmaz hayret

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.