Şimdi Ara

Inverter Arızalı Mosfet Değişimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.117
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi günler. Bende çıkış mosfetinin 2 tanesi arızalanmış 1500w inverter var. Arızalanan mosfetler 2SK3523 bunu TR'de bulamadığım için Irfp460 taktım. Hersey güzeldi kapattım, tekrar arızaya geçti içini açtığımda bu sefer sağlam olan ortadaki mosfet arızaya geçmiş. Sizce sonradan taktığım mosfet mi arızaya geçirmiş olabilir ? Çıkış mosları takım mı değiştireyim (4adet) yada bu 2SK3523 yerine Irfp460 değilde ne kullanabilirim ? yardımlarınızı bekliyorum. (Irfp460 17tl adet) İlk başta arızalanan 2SK3523 yerine irf740 takmıştım 600w matkap yüke bağlamıştım sorun yoktu. 1500wattı karşılamayacağı için Irfp460 taktım.
    https://i.hizliresim.com/Y688o6.jpghttps://i.hizliresim.com/8zWWja.jpghttps://i.hizliresim.com/aY887z.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kucukkara2 -- 17 Ağustos 2018; 12:31:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhaba,elinizdeki inverter 1500W demeraj sınırlı bir inverter.Devamlı olarak ancak max. 600-700w yük çalıştırabilir.Ör;elimde 1000W tam sinüs var,bunda kullanılan mosfet 40N60.Bu sebeple daha yüksek güçlerde kullanmamanızı tavsiye ederim.

Bu mosfet yerine IRFP460 zayıf kalır.Çünkü 3523'ün tam sürümde iç direnci 0,20 Ohm olurken 460'ın 0,26-0,27 Ohm olur.Ya 4 adet aynısını kullanın yada IXFH26N50,,2SK2917,,IXFH32N50 gibi mosfet'lerden tavsiye ederim.Tabi 40N60UFD 4 adet alıp takım olarak değiştirirseniz daha sağlam ve daha güçlü olur,tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malisert32 -- 27 Ağustos 2018; 9:19:16 >
  • malisert32 kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz mosfetlere baktım Türkiye'de sayılı yada alıp takmak isteyince ürünün fiyatını buluyor, taktınca yine patlatmasından korkuyorum risk almaya değer mi ki ? sürekli 600-700w verebiliyorsa üstüne niye 1500w yazıyorlar bu çinliler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kucukkara2

Dediğiniz mosfetlere baktım Türkiye'de sayılı yada alıp takmak isteyince ürünün fiyatını buluyor, taktınca yine patlatmasından korkuyorum risk almaya değer mi ki ? sürekli 600-700w verebiliyorsa üstüne niye 1500w yazıyorlar bu çinliler
    Mosfet yenileme de tercih sizin tabi.Ama tekrar patlatacak olsaydı IRF740 taktığınızda da patlardı.Ama ırf740 çalışmış,zorlanmadan dolayı nakavt olmuş.

Max. güç konusunda, maalesef çekik gözlüler böyle yapıyor.Üzerine demaraj akım gücünü yazıyorlar.Özellikle bilinmeyen markalarda...

• malisert32 kullanıcısına yanıt
    Selamün aleyküm üstadım yeri gelmişken ben de bir şey sorayım, elimde 150w oto çakmaklık inverter vardı. Arızalandı ve kısa devre gibi girişten yüksek akım çekip çıkışa gerilim vermedi. Çıkıştaki 4 adet IRF840 mosfeti sökünce kısadevreden kurtulup çıkışa DC 250V civarı bir gerilim verdi ve bu haliyle laptop şarj adaptörü gibi ac gerektirmeyen bazı donanımları çalıştırıyor. Zaten çok işe yarar bir cihaz olmadığı için mosfet alıp masrafa girmek istemedim. Bu haliyle kullanmam bir sıkıntı oluşturur mu ki?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustyyyyy

Selamün aleyküm üstadım yeri gelmişken ben de bir şey sorayım, elimde 150w oto çakmaklık inverter vardı. Arızalandı ve kısa devre gibi girişten yüksek akım çekip çıkışa gerilim vermedi. Çıkıştaki 4 adet IRF840 mosfeti sökünce kısadevreden kurtulup çıkışa DC 250V civarı bir gerilim verdi ve bu haliyle laptop şarj adaptörü gibi ac gerektirmeyen bazı donanımları çalıştırıyor. Zaten çok işe yarar bir cihaz olmadığı için mosfet alıp masrafa girmek istemedim. Bu haliyle kullanmam bir sıkıntı oluşturur mu ki?
    AleykümSelam ve Rahmetullah.
    Bahsettiğiniz adaptörler veya power supply'lerin hepsi de AC akımı tam dalga doğrultup kullandıkları için,250VDC akımda problemsiz çalışacaktır,çalışırlar.Yük indüktif yük olmadığı sürece sorun olmaz,gayet güzel çalıştırır.Hayırlı günler.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Smd Kondansatör Arızası?
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.