Şimdi Ara

İnverter seçimi (tavsiye?)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.513
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Kendi aracımla şehirlerarası taşımacılık yapıyorum. Aracımda 2 adet 240 amperlik aküler var. Aracıma dvd player, 15~20 inch lcd tv, laptop ve yaklaşık 30 litrelik bir buzluk koymak istiyorum. Bu cihazları kaldırabilecek inverter arıyorum fakat internette çok farklı marka ve fiyatlarda ürünler var. Elektronikten fazla anlamadığım ve forumdaki diğer konulardan pek tatminkar olmadığım için bu konuyu açtım. Yardımlarınızı bekliyorum. Aracım elektronik bir araçtır. Tesisata, araç beynine yada akülere zarar gelmesinden de korkuyorum açıkcası. Malum; ekmek teknesi...

• Öncelikle aracınızın elektronik olmasından dolayı kaygılanmanızı anlıyorum ama işi kuralına göre yaptığınız sürece hiç bir sıkıntı yaşamazsınız.
    Aracınıza takmayı düşündüğünüz donanımla ilgili tek soru işareti soğutucudur.Bu 30 Lt soğutucu kaç watt tır ve soğutma kompresörlemi yoksa pertiyer le mi soğutma işini yapıyor bunu bilirsek yardımcı olmaya çalışalım

• Komprosörlüler çok pahalı linkteki soğutucu almak istediğim türden ama kaç watt olduğunu öğrenemedim.

• Alınacak cihazlara baktığımızda maksimum 150 watt gibi bir güce ihtiyacınız var.Buzdolabı motorlu olmadığı için modifiye sinüs inverter kullansanız da bir sorun olmaz.Yalnız yer sıkıntısı yoksa tam sinüs bir invertör alıp 220 v kompresörlü bir buzdolabı kullanmak bana daha mantıklı gibi geliyor.İşin içine oto girince maalesef kompresörlü dolaplar pahalı,üstelik kapasiteleri az.Şöyle 20 lt lik bir kompresörlü oto buzdolabı alsanız 1500-2000 tl gibi bir rakam var iken,220V ile çalışan 90 lt lik bir mini buzdolabı 350 tl ye almanız mümkün.Benim naçizane tavsiyem her zaman lazım olur 500-600watt tam sinüs invertör.Denemek için temiz ikinci el bir mini buzdolabı(araştırırsanız 100 tl ye bile bulursunuz) alıp sorun yok ise yenisini alıp yola devam etmek.Tv ve dvd için bir sıkıntı yok zaten.Burada bir invertör linki veremeyeceğim ama tavsiyem güneş enerji sistemleri satan firma ve siteleri araştırmanız.Elektronik işi biraz da şans işidir pahalı kaliteli bir marka alırsınız servisten çıkmaz,ucuz bir ürün alırsınız ömürlük gider.
    Son olarak bu cihazları ve invertörü kesinlik le motor çalıştıktan sonra açılacak şekilde bağlantı yapmanız(yaptırmanız),böylelikle istenmeyen durumların önüne geçmiş olursunuz.Şimdiden kolay gelsin.

• İnvertörü araç çakmaklık girişine bağlamamda sıkıntı olmaz heralde, yoksa direk aküdenmi bağlantı çekmem gerekiyor ? Birde motor çalıştıktan sonra devreye girme mevzusunu anlayamadım. Araç çalışmazken kullanamazmıyım, akülerin boşalmasındanmı bahsediyorsun ???
  • Çakmaklık girişleri sigorta koruması maksimum 15 A dir.Bu da 24V x 15A =360watt veya 24Vx10A 240 watt maksimum güç anlamına gelir.Buradan yola çıkarak invertörün gücü 240 wattı geçince tesisatı korumak için çakmaklık sigortası atacaktır.Aküden direkt tesisat(tabi sigorta korumalı)çektirip bağlamak gerekir.Motor çalıştıktan sonraki kastım motor marş basılırken elektrik dengesizliği ve buna bağlı cihazlarınızda ve invertörün bozuma riski ve akünün şarj edilmediği için bilhassa kontak kapatılıp araçtan ayrılırken kapatmayı unuttuğunuz cihaz(lar)ın aküyü bitirme riskidir.Bu riske karşı ve araç çalışmıyorken cihazları kullanmak istiyorsak. invertörün bağlantısına bir tane elle açılıp kapanan ama 20-30 Amper kontrol edebilecek şalter bağlayın.Böylece hem motor çalışmadığı zaman kullanabilirsiniz hem de marşa bastıktan bir süre sonra açabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tecman -- 2 Aralık 2014; 16:46:57 >

• Tv ve leptop için tam sinüs inverter kullanılması daha uygun olur.. leptop 90w olsa,, tv lcd olduğu için 50-60w olsa toplam 150w.. ilk açılırken veya leptop şarjı ilk takılma anındaki çekebileceği fazla güç 200w.. ,, arkadaşımız dolaba 250-350w arası güç hesaplamış = 550w.http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/power-500-1000-watt-tam-sinus-inverter-133886227?gclid=CJma6cbQp8ICFcrjwgodEEoAXA&mpch=ads&scxid=14489-145818-2357-0
    Araç 24v mu,, inverterinizi ona göre seçin.http://www.sanalpazar.com/600-Watt-12v-220v-Tam-Sinus-Inverter__isp19524616

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Buzdolabı marka ve öneri
    9 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Linklerdeki invertörlerin fiyatları watt değerine göre uygun sanırsam. bunların birinden sipariş verip aracımın servisindeki elektrikçi arkadaşıma ayrı bir hat çektiricez artık. Verdiğiniz bilgiler benim için açıklayıcı oldu. Teşekkür ederim !
  • inverter alırken önemli olan watttır sen wattı yüksekolan bi inverter al başka zamanda işine yarar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi paşa0111 -- 4 Aralık 2014; 20:19:48 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.