Şimdi Ara

IOMEGA iConnect Kablosuz 4x Usb Veri İstasyonu (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
106
Cevap
1
Favori
8.920
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ozgur77

Arkadaşlar web sitelerimizi barındırıp barındıramadığımız ve bunun için ne yapmamız gerektiği konusunda bir yanıt alamadım?.. Ayrıca torrent ile download yapmak zorunda mıyız? Yoksa diyelimki başka bir yerden bağlanırken download yapılacak yer olarak evimizdeki harddiski gösterebilir miyiz?..

Default haliyle barındıramazsınız. Ama cihazın firmware'ini hackleyip içine uygun temelde apache veya lighttpd derleyip koyabilir sonra cihaza yükleyebilirsiniz.
    Belki şimdiden cihaz için CFW çıkmıştır bile içinde web server olan.

Torrent ile download yapmak tercihtir. Zorunluluk değil. İstemezseniz hiç download yapmazsınız.

Cihaza bağlana HDD'ler den bir tanesine download yapabilrisiniz.
  • Bende Gigabit Lan portlu bir NAS var ve bu portu yine Gigabit Lan portlu Linksys Cisco Wag320N 300mbps dual band modem routerle kullanıyorum. Yine alıcı olarak 300mbps N tip muhtelif wireless alıcılarla izleme yapıyorum. Boyutu 15 GB olan filmleri arada takılma ve nadiren şişme yaparak stream edebiliyorum ancak daha yoğun data stream gereken daha yüksek boyutlu filmlerde kesinlikle yürümüyor... 5-10 GB boyutlularda zaten hiç sorun yok. Yalnız yine Linksys Cisco'nun Wrt610N modelinde hem dual band ayni anda aktif olarak çalışıyor, hem de bu media sream için özel tasarlanmış diye biliyorum. Sözün kısası; eğer bir NAS ya da ev tipi bir ağ depolama ve media server düşünülecekse bunun mutlaka Gigabit Etherneti ve N tipi wirelessi desteklemesi şarttır.
    Zaten teknik açıdan da 54 mbps bir wireless teorik olarak saniyede yaklaşık 5-6 MB kadar veri aktarabilir ki, pratikte bu 2-3 MB bile zar zor olurken, mesela saniyede 5 ile 15 MB kadar data stream gereken yüksek boyutlu HD ve hele hele Blueray filmleri izlemek mümkün değildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi izmirbay -- 28 Ocak 2011; 22:36:42 >

• Yanıt için çok teşekkür ederim Computeus, benim download yapabilir miyiz derken kastettiğim şuydu; mesala bu cihaz evimizde ve harddisklerimiz cihaza bağlı. Biz ise ev dışında bir yerde, başka bir şehirde ya da internet cafedeyiz. Hani birşey indirmek istediğimizde PC bize sorarya nereye kaydedileceğini, biz bu kayıt yerini evimizde bu cihaza bağlı olan harddisklerden birisi olarak gösterebilir miyiz. Ama lütfen bizim ev dışında bir yerden internette olduğumuz ve ordan download yaptığımız ayrıntısı unutulmasın, çünkü benim asıl merak ettiğim ve önemsediğim özellik bu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: muratremix

quote:

Orijinalden alıntı: halukkilic
    Kablosuz ağdan izleyemezsiniz, gigabit bağlantı yaparak olabilir anca, 100.0 Mbps ile bağlantı kurarsanız gene sorun olacaktır..

Bu bilgiyi neye dayanarak veriyorsunuz? Bile bile insanları yanlış yönlendiriyorsanız ayıp. Ha bilmiyorsanız öğrenin.
    100Mbit kablolu bağlantıda hiç bir HD film takılmaz, ister 1080p ister 2060p olsun takılmaz.
    Cihazın kendi wifi vericisi çok kuvvetli olmayabilir ancak hemen herkesin kablosuz modemi var zaten, takın modeminize varsa 300 mbit kablosuzunuz ondan faydalanın gitsin.

Bu nasıl bir asabiyet ben cihazı kötülemedim ki, cihaz zaten bende mevcut. 1080p dediğiniz filmlerin 20gb 'dan başlıyor, benim gördüğüm bu tür büyük dosyalar da sorun çıkartıyor, aletle bir ilgisi yok zaten olayın my book world ve Qnap nas serverlarımda da durum aynı. Ben sadece alacak arkadaşlara usb hızı ile mukayese etmemelerini söledim, kimseyi yanlış bilgilendirdiğimi düşünmüyorum. Eğer siz 20-60gb boyutundaki filmleri izleyebilirseniz wireless ile bize de anlatırsınız, bizde öğreniriz. Forumun amacı bu değilmidir zaten?

• Haluk bey bu asabiyet değil, bu konuda daha önceleride başka kişiler atıp tutmuştu. Yok 100mbit yetersizmiş, yok filmlerin anlık hızları 400mbitleri bulabilirmiş (Sanki hiç video convert etmedik hayatımıza) vs vs.

Kablosuz ağın performansı kullanılan antene, çipsete ve duvarlarda kullanılan malzemeye göre değişiklik gösterir ancak Kablolu ağda performans hep aynıdır. 100 ise 100dür, 1000 ise 1000'e kadardır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: izmirbay

Bende Gigabit Lan portlu bir NAS var ve bu portu yine Gigabit Lan portlu Linksys Cisco Wag320N 300mbps dual band modem routerle kullanıyorum. Yine alıcı olarak 300mbps N tip muhtelif wireless alıcılarla izleme yapıyorum. Boyutu 15 GB olan filmleri arada takılma ve nadiren şişme yaparak stream edebiliyorum ancak daha yoğun data stream gereken daha yüksek boyutlu filmlerde kesinlikle yürümüyor... 5-10 GB boyutlularda zaten hiç sorun yok. Yalnız yine Linksys Cisco'nun Wrt610N modelinde hem dual band ayni anda aktif olarak çalışıyor, hem de bu media sream için özel tasarlanmış diye biliyorum. Sözün kısası; eğer bir NAS ya da ev tipi bir ağ depolama ve media server düşünülecekse bunun mutlaka Gigabit Etherneti ve N tipi wirelessi desteklemesi şarttır.
    Zaten teknik açıdan da 54 mbps bir wireless teorik olarak saniyede yaklaşık 5-6 MB kadar veri aktarabilir ki, pratikte bu 2-3 MB bile zar zor olurken, mesela saniyede 5 ile 15 MB kadar data stream gereken yüksek boyutlu HD ve hele hele Blueray filmleri izlemek mümkün değildir.

Hadi 5Mb yi (40Mbit) anladıkta 15Mb nerden çıktı? 40Mbit 1080p leri media playerlar zar zor oynatıyor, daha 60Mbiti oynatan media player çıkmamışken siz 15 * 8 = 120Mbitten bahsediyorsunuz biraz küçük atın lütfen!

54mbit wifi ile max alacağınız hız 54 / 2 = 27 mbittir. 54 mbit = 27 + 27 mbit şeklinde hesaplanır. Upload + Download şeklinde yani.

• quote:

Yanıt için çok teşekkür ederim Computeus, benim download yapabilir miyiz derken kastettiğim şuydu; mesala bu cihaz evimizde ve harddisklerimiz cihaza bağlı. Biz ise ev dışında bir yerde, başka bir şehirde ya da internet cafedeyiz. Hani birşey indirmek istediğimizde PC bize sorarya nereye kaydedileceğini, biz bu kayıt yerini evimizde bu cihaza bağlı olan harddisklerden birisi olarak gösterebilir miyiz. Ama lütfen bizim ev dışında bir yerden internette olduğumuz ve ordan download yaptığımız ayrıntısı unutulmasın, çünkü benim asıl merak ettiğim ve önemsediğim özellik bu.

Cihaz şu an http indirme özelliğine sahip değil gibi duruyor. Bu sebeple dediğiniz mümkün değil şimdilik. Belki ilerde çıkacak olan yazılımla eklerler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: muratremix

Haluk bey bu asabiyet değil, bu konuda daha önceleride başka kişiler atıp tutmuştu. Yok 100mbit yetersizmiş, yok filmlerin anlık hızları 400mbitleri bulabilirmiş (Sanki hiç video convert etmedik hayatımıza) vs vs.

Kablosuz ağın performansı kullanılan antene, çipsete ve duvarlarda kullanılan malzemeye göre değişiklik gösterir ancak Kablolu ağda performans hep aynıdır. 100 ise 100dür, 1000 ise 1000'e kadardır.

kablolu olarak yanlış düşünüyorsunuz
    100 mbit yaklaşık 12.5 mb/s ye denk gelir. ancak bu kablonun uzunluğuna, kalitesine, kullanılan router veya switch in kalitesine göre değişir. kabloluda olsa mutlaka paket kayıpları oluşur. ben açıkçası bu zamana kadar hiçbir 100mbit kablolu bağlantıda 12.5 mb/s görmedim. en fazla gördüğüm 7-8 mb/s dir ki onu bile çok nadir gördüm. genellikle 6mb/s ye civarı oluyor.

full hd kabloluda izlenemez demiyorum. ancak dediğim gibi film içinde arada şişmeler, bufferingler, özellikle ileri geri sarmalarda beklemeler oluşuyor. 54mbit wifi ile ise ben şahsen kesinlikle tatmin edici veya izlenebilir bir sonuç alamıyorum. alanlar varsa nasıl olduğunu burdan paylaşırlarsa sevinirim

• quote:

Yanıt için çok teşekkür ederim Computeus, benim download yapabilir miyiz derken kastettiğim şuydu; mesala bu cihaz evimizde ve harddisklerimiz cihaza bağlı. Biz ise ev dışında bir yerde, başka bir şehirde ya da internet cafedeyiz. Hani birşey indirmek istediğimizde PC bize sorarya nereye kaydedileceğini, biz bu kayıt yerini evimizde bu cihaza bağlı olan harddisklerden birisi olarak gösterebilir miyiz. Ama lütfen bizim ev dışında bir yerden internette olduğumuz ve ordan download yaptığımız ayrıntısı unutulmasın, çünkü benim asıl merak ettiğim ve önemsediğim özellik bu.

benim kullandığım alette uzaktan telnet bağlantısı ile direk cihaz rapidshare gibi yerlerden download edip içindeki klasöre atıyor.
    sizin dediğiniz yöntemde şu şekilde olabilir. modeminizden 445 nolu portu cihaza yönlendirirsiniz. daha sonra download edeceğiniz bilgisayarda bu diskinizi network drive olarak eklersiniz. bu sizin bilgisayarınızda normal bir harddisk gibi görünür. daha sonra dosyayı bu diskinize kaydedebilirsiniz.

ancak belirmeden geçemeyeceğim, biraz işi uzatmış olursunuz. çünkü dosya önce sizin bilgisayarınıza inecek, daha sonra bilgisayarınız harddiskinize gönderecek. upload hızınız burda oldukça önemli. büyük dosyalarda çok uzun süren bir işlem olur. küçük dosyalar için kullanacaksanız size dropbox öneririm. google dan aratarak (hatta isteyen olursa ben referans linkimi verebilirim, banada ekstradan 250mb eklenmiş olur) bulabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: gcd

quote:

benim kullandığım alette uzaktan telnet bağlantısı ile direk cihaz **** gibi yerlerden download edip içindeki klasöre atıyor.
    sizin dediğiniz yöntemde şu şekilde olabilir. modeminizden 445 nolu portu cihaza yönlendirirsiniz. daha sonra download edeceğiniz bilgisayarda bu diskinizi network drive olarak eklersiniz. bu sizin bilgisayarınızda normal bir harddisk gibi görünür. daha sonra dosyayı bu diskinize kaydedebilirsiniz.

ancak belirmeden geçemeyeceğim, biraz işi uzatmış olursunuz. çünkü dosya önce sizin bilgisayarınıza inecek, daha sonra bilgisayarınız harddiskinize gönderecek. upload hızınız burda oldukça önemli. büyük dosyalarda çok uzun süren bir işlem olur. küçük dosyalar için kullanacaksanız size dropbox öneririm. google dan aratarak (hatta isteyen olursa ben referans linkimi verebilirim, banada ekstradan 250mb eklenmiş olur) bulabilirsiniz.

Arkadaşın esas istediği özellik sanırım şu: bu cihazın arayüzüne gidip linki ilgili yere yapıştırmak. Sonra cihazın otomatik olarak wget ile linki indirmesi. Yani PC açık olmadan http veya ftp download yapmak.

• quote:

Orijinalden alıntı: Computeus

quote:

quote:

benim kullandığım alette uzaktan telnet bağlantısı ile direk cihaz **** gibi yerlerden download edip içindeki klasöre atıyor.

Arkadaşın esas istediği özellik sanırım şu: bu cihazın arayüzüne gidip linki ilgili yere yapıştırmak. Sonra cihazın otomatik olarak wget ile linki indirmesi. Yani PC açık olmadan http veya ftp download yapmak.

benim kullandığım philips nas ta bu var. ama bu özellik custom firmware ile geldi. iomega için durum nedir bilmiyorum. philips te telnet ile cihaza bağlanıp aynen dediğiniz işlemi yapabiliyorsunuz

• quote:

Ancak belirmeden geçemeyeceğim, biraz işi uzatmış olursunuz. çünkü dosya önce sizin bilgisayarınıza inecek, daha sonra bilgisayarınız harddiskinize gönderecek. upload hızınız burda oldukça önemli. büyük dosyalarda çok uzun süren bir işlem olur. küçük dosyalar için kullanacaksanız size dropbox öneririm. google dan aratarak (hatta isteyen olursa ben referans linkimi verebilirim, banada ekstradan 250mb eklenmiş olur) bulabilirsiniz.

Sizin kullandığınız aletin tam olarak modeli ve fiyatı nedir gcd? Bir de belirttiğiniz yöntemde dosya bilgisayara tamamen indikten sonra mı Kablosuz Veri İstasyonuna bağlı harddiske gönderilecek, yoksa bilgisyara inerken bir taraftan da harddiske gönderilecek mi? Elbette doğrudan harddiske gönderebilmek en güzeli olurdu fakat eğer bir yandan download edip bir yandan gönderecekse çok büyük problem değil.

Dropbox hakkında bilgim yoktu, paylaştığın için çok teşekkür ederim. Hemen bir hesap açmayı düşünüyorum ve referans linkinizi paylaşmanızı bekliyorum. Bu arada anlattığınız yönteme göre sanırım Kablosuz Veri İstasyonuna bağlı harddisklerimizi Dropbox'taki gibi kullanabileceğiz. Dropbox'un 50 GB alanı için yıllık 100$ ödemektense, sadece bir kere ve üstelik daha düşük bir ödemeyle terebaytlarca harddiskimizi Dropbox gibi kullanabiliriz, yanılıyor muyum?.. Dropbox'un ya da Kablosuz Veri İstasyonuna bağlı harddiskimizin birbirine göre artısı ne olacaktır ve eksisi neler olacaktır dersiniz?.. Bir de hangisinin upload ve download hızı daha iyi olacaktır. Tabii Kablosuz Veri İstasyonuna kablosuz ağ ile değil, internet üzerinden bağlı olduğumuzu varsaydığımızda.. Eğer Dropbox'un 2GB alan ile sınırlı olmasının getirdiği dezavantajı gözardı edersek Dropbox mu yoksa Kablosuz Veri İstasyonuna bağlı bir harddisk mi daha kullanışlıdır?..

quote:

Evet Computeus, istediğim özellik tam olarak bu. Bu mümkün müdür ya da bunu mümkün kılabileceğini düşündüğünüz bir yöntem var mıdır?

• bakalım bizde aldık bir tane gelince yorumları paylaşacağım
  • bu cihaz torrent için idealmidir? bütün gün pc açık kalacağına bu açık kalsın. arada tüketilen enerji farkı sizce kendisini amorti eder mi?
  • Kullanan arkadaşlar torrent performansından bahsedebilirlermi, bi ara iomega nas hdd aldım ama 1 hafta sonra iade ettmiştim. Cihaz ağdan kayboluyordu ulaşılamıyordu, büyük torrent dosyalarında elektrik kesilirse indirme baştan başlıyordu. Bu cihazda nasıl acaba.
  • quote:

quote:

Evet Computeus, istediğim özellik tam olarak bu. Bu mümkün müdür ya da bunu mümkün kılabileceğini düşündüğünüz bir yöntem var mıdır?

IOMEGA sitesinden cihazın arayüzüne baktığımda http indirme ile ilgili bir seçenek yok. Cihazın yazılımının kırılması lazım bu iş için.

Bence siz şöyle yapın, bir tane WDTV Live alın. CFW yükleyin. HUB ile istediğiniz kadar HDD bağlayın. Torrent indirin. HTTP, ftp indirin. Usenet indirin. Hem samba ile hem ftp ile dosyalarınıza erişin. Aynı zamanda HD filmde izleyin. Bütün bunları sadece 6W enerji harcayarak yapın. Dilerseniz kendiniz beğendiğiniz linux programlarını compile ederek cihaza yükleyin. Lighttppd de içinde.

• quote:

Orijinalden alıntı: salagil
    bu cihaz torrent için idealmidir? bütün gün pc açık kalacağına bu açık kalsın. arada tüketilen enerji farkı sizce kendisini amorti eder mi?

PC kaç W enerji tüketir bu önemli. Bu cihaz HDD'ler haric 3-5W tüketecektir.
    PC 100W tüketse, bu cihazda 10W tüketse aradaki fark 10 kat olacak.
    10W*24saat*30gün*0.25TL/1000=1,8TL
    100W'lık PC ise 18 TL tüketir.
    Bu veriler aylıktır ve 1 ay boyunca hep açık oldukları kabul edilmiştir.
  • quote:

quote:

Ancak belirmeden geçemeyeceğim, biraz işi uzatmış olursunuz. çünkü dosya önce sizin bilgisayarınıza inecek, daha sonra bilgisayarınız harddiskinize gönderecek. upload hızınız burda oldukça önemli. büyük dosyalarda çok uzun süren bir işlem olur. küçük dosyalar için kullanacaksanız size dropbox öneririm. google dan aratarak (hatta isteyen olursa ben referans linkimi verebilirim, banada ekstradan 250mb eklenmiş olur) bulabilirsiniz.

Sizin kullandığınız aletin tam olarak modeli ve fiyatı nedir gcd? Bir de belirttiğiniz yöntemde dosya bilgisayara tamamen indikten sonra mı Kablosuz Veri İstasyonuna bağlı harddiske gönderilecek, yoksa bilgisyara inerken bir taraftan da harddiske gönderilecek mi? Elbette doğrudan harddiske gönderebilmek en güzeli olurdu fakat eğer bir yandan download edip bir yandan gönderecekse çok büyük problem değil.

Dropbox hakkında bilgim yoktu, paylaştığın için çok teşekkür ederim. Hemen bir hesap açmayı düşünüyorum ve referans linkinizi paylaşmanızı bekliyorum. Bu arada anlattığınız yönteme göre sanırım Kablosuz Veri İstasyonuna bağlı harddisklerimizi Dropbox'taki gibi kullanabileceğiz. Dropbox'un 50 GB alanı için yıllık 100$ ödemektense, sadece bir kere ve üstelik daha düşük bir ödemeyle terebaytlarca harddiskimizi Dropbox gibi kullanabiliriz, yanılıyor muyum?.. Dropbox'un ya da Kablosuz Veri İstasyonuna bağlı harddiskimizin birbirine göre artısı ne olacaktır ve eksisi neler olacaktır dersiniz?.. Bir de hangisinin upload ve download hızı daha iyi olacaktır. Tabii Kablosuz Veri İstasyonuna kablosuz ağ ile değil, internet üzerinden bağlı olduğumuzu varsaydığımızda.. Eğer Dropbox'un 2GB alan ile sınırlı olmasının getirdiği dezavantajı gözardı edersek Dropbox mu yoksa Kablosuz Veri İstasyonuna bağlı bir harddisk mi daha kullanışlıdır?..

quote:

cihaz bu:http://www.p4c.philips.com/cgi-bin/dcbint/cpindex.pl?slg=en&scy=ch&ctn=SPD8020CC/10

dediğim yöntemde direk cihaz indirecek. bilgisayardan gönderme yok, direk cihaz dosyayı çekecek

dropbox ın güzelliği şurada, isterdiğiniz her yerden dosyalarınıza web üzerinden ulaşabilirsiniz. kablosuz veri istasyonunuza dediğim yöntemle dosya göndermeniz için bilgisayarınızda telnet olması lazım. dropbox ta browser yeterli ve istediğiniz kadar bilgisayar/cep telefonu ile eşleştirebilirsiniz.

her ikisinde de yapılacak işlem aynı. yani önce sizin bilgisayarınıza inecek, siz daha sonra onu dropbox a atacaksınız, dropbox onu upload edecek ve asıl bilgisayarınızı açtığınızda dropbox yeni dosyaları indirecek. onun için dediğim gibi küçük dosyalarda kullanmak daha mantıklı. zaten 2 gb lık limit var ücretsizde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gcd -- 29 Ocak 2011; 12:46:54 >

• quote:

quote:

quote:

IOMEGA sitesinden cihazın arayüzüne baktığımda http indirme ile ilgili bir seçenek yok. Cihazın yazılımının kırılması lazım bu iş için.

Bence siz şöyle yapın, bir tane WDTV Live alın. CFW yükleyin. HUB ile istediğiniz kadar HDD bağlayın. Torrent indirin. HTTP, ftp indirin. Usenet indirin. Hem samba ile hem ftp ile dosyalarınıza erişin. Aynı zamanda HD filmde izleyin. Bütün bunları sadece 6W enerji harcayarak yapın. Dilerseniz kendiniz beğendiğiniz linux programlarını compile ederek cihaza yükleyin. Lighttppd de içinde.

Ben de katiliyorum. Bu tip cihazlarda onemli olan yazilim destegi, yoksa bir ton alet var bu isi yaparim diyen. Tek arti yonu 1gz islemcisi, o da suan yapabildikleri icin gerekli bir guc degil.
    Bence gereksiz bir yatirim olur. 50Tl gibi birsey olsa tamam, ama 100 lira verilmez bence. Bunun yerine biraz daha ustune koyarak bir media player, nmt almak. yada hic degilse usb disk destekleyen bir modem almak. 150-200 TL civarlarina bulunabiliyor. Hem hic degilse kablosuz N olayinada terfi etmis olursunuz bu arada. Ayrica kablo ve adaptor yiginina birseyler daha eklememis olursunuz.
    Benim de tavsiyem WDTV Live, yazilim artik okadar esnek hale geldi ve gelistirildiki hayal edebileceginiz hemen hersey mevcut. Ayrica yapacaginiz ise gorede fonksiyonlarina oncelik verebiliyorsunuz. Ornek; ben torrent in onceligini arttirarak, yani islemciyi daha cok tuketme izni vererek 400 kadar torrent dosyasini paylasima sunabiliyorum. PC ler daha bu rakamda zorlanabiliyor.

• ADSL adı üzerinde asimetrik sayısal abone hattıdır... Alınan veriyle gönderilen eşit değildir. 54 Mbps bir hat üzerinde 27+27 Mbps alış/veriş falan olmaz. 54/8=6,75 MB toplam veri aktarımı olur. Bunun da %80 yani 6,75x0,8=5,4MB alınan ve %20 kısmı da 6,75x0,2=1,35 MB gönderilen veridir. Kaldı ki bunlar da teorik olup pratikte asla ulaşılamayan hızlardır.

Bu miktarlar 300Mbps "N" tipi şebekeler için ise 300/54=5,5 kat fazladır. Burada sözü edilen sadece film oynatma ya da yetersiz media player kapasitesi olmayıp, data transferidir ve sağa sola ukelalık yapmadan önce kavram ve değerleri yerli yerince kullanmayı öğrenmek gerek.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.