Şimdi Ara

IOMEGA iConnect Kablosuz 4x Usb Veri İstasyonu (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
106
Cevap
1
Favori
8.920
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: izmirbay

ADSL adı üzerinde asimetrik sayısal abone hattıdır... Alınan veriyle gönderilen eşit değildir. 54 Mbps bir hat üzerinde 27+27 Mbps alış/veriş falan olmaz. 54/8=6,75 MB toplam veri aktarımı olur. Bunun da %80 yani 6,75x0,8=5,4MB alınan ve %20 kısmı da 6,75x0,2=1,35 MB gönderilen veridir. Kaldı ki bunlar da teorik olup pratikte asla ulaşılamayan hızlardır.

Bu miktarlar 300Mbps "N" tipi şebekeler için ise 300/54=5,5 kat fazladır. Burada sözü edilen sadece film oynatma ya da yetersiz media player kapasitesi olmayıp, data transferidir ve sağa sola ukelalık yapmadan önce kavram ve değerleri yerli yerince kullanmayı öğrenmek gerek.

WiFi bağlantı kullanan ve aynı ağ içinde olan iki cihaz arasında 1 upload, 4 download oranı yoktur.
  • Öğlen cihazım geldi ve hemen kurdum. Tecrübelerimi paylaşayım..

Öncelikle bu konuyla ilgili teknik bilgim zayıftır belirtiyim..
    Iomegayı uydunet modemin bağlı olduğu kablosuz routerıma kabloyla bağladım. Cdden kurulumu tamamladıktan sonra ayarlardan birde kablosuz olarak bağladım, faydası olur mu bilmiyorum ama otobanı 2 şeritli çektim işte 2 tb 3,5" seagate harici hddmi usbden bağladım. Programı cihazın ayarları için anladığım kadarıyla yani herhangi bir driver vs ihtiyacı yok bu yüzden evdeki diğer pclere program kurmak zorunda kalmadım, ağdan hemen görüp bağlanabiliyorsunuz.
    Webten erişim içinde tzo adında bir serverdan 1 yıllık ücretsiz erişim hakkı verdi. Yerel Ağ ve webten erişim problemsiz ve gayet hızlı..

Gelelim media oynatmaya, laptoptan hd filmlerde gayet rahat ve hızlı ileri sarmalarda en fazla 2-3 sn takılıyor, full hd denememde akıcı görüntü sağladım fakat ağı bunun dışında kesinlikle meşgul etmemelisiniz hemen takılma olarak tepki veriyor. İleri sarmalarda daha uzun bekletiyor ama sonrasında akıcı yürütmeye devam ediyor.
    Birde dark mini maniam ile deneme yaptım, yine aynı şekilde hd görüntüde rahat full hdde ucu ucuna akıcılık sağladım, darkta video açılırken ağ hızını gösteriyor, çeşitli denemelerimde 8200kbit/sec ile 25500 kbit/sec arası değerler gösterdi..
    Bu arada dark mini mania ağa netmaster wifi adaptörü ile bağlı yani kablolu bağlanmıyorum. Full hd video başlatırken birkaç kez cihaza reset attırdı wifi koptu diyerekten. Sebebini bilmiyorum yazılımdan olabilir darkın firmwareleri sorunlu biraz..
    Şahsen cihazdan çok memnun kaldım, evde 4 pc ve 1 dark olduğundan bu network storage bana çok rahatlık sağladı, hızı da yeterli verdiğim parayı sonuna kadar hakediyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oaston -- 29 Ocak 2011; 17:26:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: oaston

Öğlen cihazım geldi ve hemen kurdum. Tecrübelerimi paylaşayım..

Öncelikle bu konuyla ilgili teknik bilgim zayıftır belirtiyim..
    Iomegayı uydunet modemin bağlı olduğu kablosuz routerıma kabloyla bağladım. Cdden kurulumu tamamladıktan sonra ayarlardan birde kablosuz olarak bağladım, faydası olur mu bilmiyorum ama otobanı 2 şeritli çektim işte 2 tb 3,5" seagate harici hddmi usbden bağladım. Programı cihazın ayarları için anladığım kadarıyla yani herhangi bir driver vs ihtiyacı yok bu yüzden evdeki diğer pclere program kurmak zorunda kalmadım, ağdan hemen görüp bağlanabiliyorsunuz.
    Webten erişim içinde tzo adında bir serverdan 1 yıllık ücretsiz erişim hakkı verdi. Yerel Ağ ve webten erişim problemsiz ve gayet hızlı..

Gelelim media oynatmaya, laptoptan hd filmlerde gayet rahat ve hızlı ileri sarmalarda en fazla 2-3 sn takılıyor, full hd denememde akıcı görüntü sağladım fakat ağı bunun dışında kesinlikle meşgul etmemelisiniz hemen takılma olarak tepki veriyor. İleri sarmalarda daha uzun bekletiyor ama sonrasında akıcı yürütmeye devam ediyor.
    Birde dark mini maniam ile deneme yaptım, yine aynı şekilde hd görüntüde rahat full hdde ucu ucuna akıcılık sağladım, darkta video açılırken ağ hızını gösteriyor, çeşitli denemelerimde 8200kbit/sec ile 25500 kbit/sec arası değerler gösterdi..
    Bu arada dark mini mania ağa netmaster wifi adaptörü ile bağlı yani kablolu bağlanmıyorum. Full hd video başlatırken birkaç kez cihaza reset attırdı wifi koptu diyerekten. Sebebini bilmiyorum yazılımdan olabilir darkın firmwareleri sorunlu biraz..
    Şahsen cihazdan çok memnun kaldım, evde 4 pc ve 1 dark olduğundan bu network storage bana çok rahatlık sağladı, hızı da yeterli verdiğim parayı sonuna kadar hakediyor

Güle Güle kullan.
    Bende almayı düşünüyorum. Almanı etkileyecek 2 faktör var. Bana yardımcı olup sorumu cevaplarsan mutlu olurum.
    1-Torntten hiç anlamam. Film indirmek istiyorum. Basit bir şekilde aynı anda film indirilebiliniyor mu?
    2-Apartmanda birkaç arkadaş birden kullanıyoruz. HHD A klasörünbü Mehmet B klasörü Ahmet kullanacak şekilde ayarlayıp şifreleyebiliyormuyuz? Dosyalara gerçekten internet ortamından mesela iş yerinden ulaşabiliyormuyuz?

Teşekkürler

• Birkaç tane daha kullanıcı deneyimi görebilirsek çok iyi olacak, teşekkürler oaston
  • IKORAS arkadaşım, bu NAS denilen zımbırtılar gerçekten de verilen her kuruşu fazlasıyla hakeden harika cihazlar... Alırken en dikkat edeceğiniz husus gigabit ethernet olması... Sorduğunuz her iki soruyu da bu cihaz karşılar ve hatta fazlasını bile yapar... Kesinlikle öneririm.

NOT: Bu tür bir cihazla kullanmak üzere Linksys Cisco WRT610N routeri şiddetle öneririm. Evet biraz tuzlu ancak fark bariz ve yüksek boyutlu data ve medya streaming ile kablosuz HD film izlerken hiç başınız ağrımaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi izmirbay -- 30 Ocak 2011; 8:50:27 >
  • ben de nas server almayı düşünüyordum eldeki diskleri satıp, böyle birşey iyi oldu, şimdi diskleri satmama da gerek kalmadı, ayrıca elimdeki diskler firewire çıkışlı, nas server alsaydım bundan feragat etmek zorunda kalacaktım... sipariş ettik bakalım gelsin izlenimleri yazarım...
  • Arkadaşlar öğrenmek istediğim bir nokta var bunun wireless için harici bir donanıma ihtiyacı var mı yoksa bide ona para vermeyelelim
  • quote:

Orijinalden alıntı: espial

Arkadaşlar öğrenmek istediğim bir nokta var bunun wireless için harici bir donanıma ihtiyacı var mı yoksa bide ona para vermeyelelim

Evet var... Wi-fi modem ya da routerle kombinasyon yapmak gerek ve elinizdeki çoğu wi-fi modemle kullanılabilir ancak eğer LAN portları gigabit olmazsa yavaş kalır ki, çoğu modem routerler de böyledir. Wi-fi de yine hız açısından "N" tipi 300 Mbps olmalı. Fakat derseniz ki ben hd film seyretmem ve basit standart işlerde kullanırım, o zaman 54 Mbps 10/100 ethernetli modemlerde yeter.
  • ben o manada söylemedim yani cihazın kendisinde gömülü olarak wireless var mı yoksa sonradan birde usb wireless almayalım cihaza

quote:

quote:

Arkadaşlar öğrenmek istediğim bir nokta var bunun wireless için harici bir donanıma ihtiyacı var mı yoksa bide ona para vermeyelelim

Evet var... Wi-fi modem ya da routerle kombinasyon yapmak gerek ve elinizdeki çoğu wi-fi modemle kullanılabilir ancak eğer LAN portları gigabit olmazsa yavaş kalır ki, çoğu modem routerler de böyledir. Wi-fi de yine hız açısından "N" tipi 300 Mbps olmalı. Fakat derseniz ki ben hd film seyretmem ve basit standart işlerde kullanırım, o zaman 54 Mbps 10/100 ethernetli modemlerde yeter.

• Evet bunda var ama 54 Mbps olarak, yani yavaş bir wi-fi olarak var.
  • Torrentleri eklediğim zamanda sorunsuzca indirebiliyorsa hemen sipariş geçeyim bu konu hakkında bilginiz var mı
  • quote:

Torrentleri eklediğim zamanda sorunsuzca indirebiliyorsa hemen sipariş geçeyim bu konu hakkında bilginiz var mı

Yok, o tür teferruatlı işler için ya bir gelişkin mediaplayer, ya da NAS almak daha iyi...
  • quote:

quote:

Torrentleri eklediğim zamanda sorunsuzca indirebiliyorsa hemen sipariş geçeyim bu konu hakkında bilginiz var mı

Yok, o tür teferruatlı işler için ya bir gelişkin mediaplayer, ya da NAS almak daha iyi...

sanal olarak cihazın menüsü içerisinde gezilebiliyor

http://download.iomega.com/resources/iconnect_en/home.html?t=5

ayrıca debian linux yüklenebilmiş cihazın içine umarım zaman içerisinde freenas veya snakeos benzeri custom firmware yapılır gigabit ethernet ve 811.n özellikleri heba olmasın kısıtlı yazılımıyla...

http://www.diogogomes.com/2010/11/14/debian-install-iconnect/

torrent arayüzü:

http://download.iomega.com/resources/iconnect_en/stg-download.html

• Dayamadım sipariş geçtim yarın elimde olur beğenmezsem iade ederim artık
  • quote:

Orijinalden alıntı: ikoras
    Güle Güle kullan.
    Bende almayı düşünüyorum. Almanı etkileyecek 2 faktör var. Bana yardımcı olup sorumu cevaplarsan mutlu olurum.
    1-Torntten hiç anlamam. Film indirmek istiyorum. Basit bir şekilde aynı anda film indirilebiliniyor mu?
    2-Apartmanda birkaç arkadaş birden kullanıyoruz. HHD A klasörünbü Mehmet B klasörü Ahmet kullanacak şekilde ayarlayıp şifreleyebiliyormuyuz? Dosyalara gerçekten internet ortamından mesela iş yerinden ulaşabiliyormuyuz?

Teşekkürler

Diye sormuştum

quote:

IKORAS arkadaşım, bu NAS denilen zımbırtılar gerçekten de verilen her kuruşu fazlasıyla hakeden harika cihazlar... Alırken en dikkat edeceğiniz husus gigabit ethernet olması... Sorduğunuz her iki soruyu da bu cihaz karşılar ve hatta fazlasını bile yapar... Kesinlikle öneririm.

Diye cevap verdin. Sonrasında ise

quote:

quote:

Şimdi kafam karıştı.
    Bir Torent için işe yarar dedin, Birde Torent düşünüyorsan başka bir cihaz bak dedin.
    Şimdi bu basit bir şekilde Torent dosya indirmeye yarıyor mu? Yaramıyor mu? Net cevap verebilecek olan varmı acaba?

• İKORAS arkadaşım yarını beklersen kesin cevap verebilirim torrent konusunda üretici sayfasında torrenti desteklediği yazıyor yarın elimde olur o zaman bu sorunun cevabını hep birlikte öğreneceğiz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi espial -- 31 Ocak 2011; 22:06:49 >
  • quote:

quote:

Güle Güle kullan.

Teşekkürler

Diye sormuştum

quote:

IKORAS arkadaşım, bu NAS denilen zımbırtılar gerçekten de verilen her kuruşu fazlasıyla hakeden harika cihazlar... Alırken en dikkat edeceğiniz husus gigabit ethernet olması... Sorduğunuz her iki soruyu da bu cihaz karşılar ve hatta fazlasını bile yapar... Kesinlikle öneririm.

Diye cevap verdin. Sonrasında ise

quote:

quote:

Şimdi kafam karıştı.
    Bir Torent için işe yarar dedin, Birde Torent düşünüyorsan başka bir cihaz bak dedin.
    Şimdi bu basit bir şekilde Torent dosya indirmeye yarıyor mu? Yaramıyor mu? Net cevap verebilecek olan varmı acaba?

Ben "yok" derken bilgim yok ve alternatifleri şu şu şudur demek istemiştim.
    Fakat her halukarda bu cihazın fiyatına bakılırsa bence ölüsü bile o fiyatı eder diye düşünüyorum.
    Haa, ben NAS kullandığım için nasıl bir rahatlık ve konfor olduğu konusunda fikir vermeye çalışıyorum.
    Zaten baktınız isteklerinizi karşılamıyor, iade edersiniz gider, bence denemeye değer.

• cihaz geldi ,

kurulumu gayet basit ve anlaşılır. cihazın üstünde kablosuz n ibaresi var. ancak 3 usb disk + yazıcı bağlandığında arada kopmalar yaşadım onun dışında cihaz gayet iyi çalıştı.

bunun dışında kablosuz g hızının yavas kaldığını söylemeliyim. öldürmüyor ancak bekletiyor.
  • benimde cihazım geldi, konuyu açan arkadaşa teşekkür ediyorum tekrar...

hakikaten evde tam ihtiyacım olan aletti diyebilirim.. apple için itunes ve time machine desteği harika bir özellik...

arayüzü gayet basit ve kullanımı çok kolay benimgibi ağ konusunda özürlü biri bile gayet rahat kurulum yapabiliyor siz düşünün

lakin uzaktan erişim kısmını yapamadım, hani şu xxxx.myiomege.com şeklinde bir alana kaydediyor ya cihazı...

onu yapabilen arkadaşlar nasıl yaptılar?
  • Benim cihazda geldi cihaz aslında muadillerine göre çok kuvvetli donanım bakımından ama yazılım için yanı şeyleri söylemek mümkün değil cihaz kitlenme ağda düşme gibi sorunları var en önemli sorunu ise benim için önemli olan torrent desteği ufak boyutlu dosyaları indirmede pek problem yok ancak yüksek boyutlu dosyalarda sorun var cihaz aynı anda birden fazla dosya indirmiyor ben cihazı iade etmeyeceğim biraz İnternette araştırdım bu tür cihzlara linux dağıtımları kurulmuş debiangibi bende bunları bekleyeceğim potansiyeli olan bir cihaz ama şuan için tavsiye etmem
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.