Şimdi Ara

iOS 12 ile Kestirmeler - Shortcuts Paylaşım (114. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.288
Cevap
244
Favori
301.084
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 111112113114115
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bilgi için teşekkürler. Be zaten sadece QR kod ile ödeme sayfasını açtırmak olabilir mi demişti. Şifreyi otomatik girmesini falan düşünmemiştim.

• azad_van A kullanıcısına yanıt

Bunu neden farketmemişim ben ya. Eve ve işe gelince wifi dışarı çıkınca hücreseli elle açmak saçma geliyordu. Süper. Otomasyonlar ve kestirmeler şu ekosisteme aşık olma sebebi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Krone K kullanıcısına yanıt

Aynen hocam kesitmeler olayı çok iyi. Aslında bu konu çok pasif kaldı. Kullanışlı kestimeleri birbirimiz ile paylaşırsak çok iyi olur.

Örneğin ben ayrıldığımda wifi kapa, vardığımda wifi aç yaptım. Bir de evdeki wifi ye bağlanınca hücreseli kapat yaptım, wifi kopunca hücreseli aç yaptım. Bu kombinasyonla eve gelince otomatik wifi açılıp hücresel kapanıyor, evden çıkınca hücresel açılıp wifi kapanıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi azad_van -- 26 Eylül 2024; 23:14:14 >
  • Arkadaşlar bu arada doğrudan kestirmelerin ve otomasyonların bildirimlerini kapatamıyorsunuz ayarlardan ama şöyle bir yöntem gördüm internette.

Ayarlar > Ekran Süresi > Tüm Etkinlikleri Gör > En altta Kestirmeler var, oradan bildirimleri kapatabiliyoruz.

• Krone K kullanıcısına yanıt
    Ben zamanında konusunu açmıştım. Farklı olarak konum tabanlı yapmadım. Sürekli olarak GPS’ye bağlanması pili olumsuz etkiliyor.

https://mini.donanimhaber.com/iphone-da-ucak-modunda-vowifi-kullanimi-ve-pil-omrunu-uzatma--157059158

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Jingles -- 28 Eylül 2024; 19:18:0 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt

Teşekkürler hocam bu da yapılabilir

• Merhaba. Konum servislerini açma kestirmesi var mı acaba? Varsa nasıl ulaşabilirim? Teşekkürler

• Tek tuşla Uçak modunu aç/kapa özelliği. VoWiFi özelliği ile şebekenin yaptığı pil sarfiyatını tamamen ortadan kaldırıyor. Uçak modu açıldığında Wi-Fi otomatik açılıyor. Kapatıldığında Wi-Fi kapanıyor Hücresel Veri açılıyor. Kestirmeyi ana ekrana ekleyip tek tuş ile açıp kapatabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Jingles -- 1 Ekim 2024; 19:24:10 >

• @azad_van sorunu çözdüm. Çok basit bir çözümü varmış ama bulması çok zor oldu. Kestirmelerde kullandığımız işlemleri kopyalayıp veya çoğaltıp kullandığımızda bazen işlevlerini yerine getirmiyorlar. Bu nedenle her zaman işlem kitaplığından taze taze ekleyip kullanmak gerekiyor. Ben eğer işlemlerini sürekli kopyalayarak işimi hızlandırmaya çalıştığım için böyle bir sorun yaşamışım.

Bu kestirme ekran parlaklığı koşuluna göre çalışıyor ama ses seviyesi için olanını da yaptım. Otomasyon olarak yaptğım için paylaşamıyorum ama kestirme olarak düzenlediğimde paylaşacağım. Kesinlikle herkesin işine yarayacaktır.

Yalnız şimdi de farklı bir sorunumuz var. Bu kestirmeyi otomasyon olarak çalıştırdığımda ekran kilitli bile olsa sonuna kadar çalışıyor ama kestirme olarak düzenleyip bir otomasyona bağladığımda ekran kilitliyken ilk işlem çalışıyor ve sonrakiler çalışmıyor. Bunu da aşarsak harika olacak. Otomasyonlar çoğaltılamıyor ve paylaşılamıyor. Bu yüzden biraz sınırlı bir kullanımı oluyor. Kestirmeler ise hem otomasyona bağlanabiliyor hem de paylaşılabiliyor. Bu anlamda daha işlevseller.

Teşekkürler hocam

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Wifi kapatınca mobil açılan mobili kapatınca wifi açan bi kestirme varmı?

tamam ayarladım varolan wifi ve mobil kestirmeye ekleme yaptım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bblokee -- 1 Ekim 2024; 19:36:5 >
  • iOS 12 ile Kestirmeler - Shortcuts Paylaşım

Bu şekilde otomasyon ayarladım ama çalışmadı. Nerede hata yapmış olabilirim? Konum açık, konum izni uygulama kullanılırken seçili. Neden olabilir?

• Yostaps kullanıcısına yanıt
    Yapmak istediğiniz kombinasyon ne?

bence konum izni sürekli olmalı o sebepten olmuyor. bende de olmamıştı sürekli olarak seçince çalıştı pil tüketiminden dolayı kapatmıştım.

Eve gelince mobil veriyi kapatıp wifiyi açıcak. Evden çıkınca da wifiyi kapatıp mobil veriyi açıcak.

• burcink kullanıcısına yanıt
    iOS 12 ile Kestirmeler - Shortcuts Paylaşım

Bu şekilde doğru değil mi?

Kestirme değil otomasyon kullanman gerekiyor. Kestirmeler uygulamasında otomasyon bölümünde vardığımda ve ayrıldığımda seçenekleri var. İki ayrı otomasyon oluşturup oradan neyin açık neyin kapalı olmasını gerektiğini belirliyorsun.

• Merhaba Arkadaşlar;

bu kestirmeyi gün doğmadan 1 saat öncesi otomasyonuna bağlayarak Spotify beğenilen şarkılar listemle uyanıyorum. Uyanıp ses kısma tuşuna 2 defa bastığımda kestirme tamamlanmış oluyor. Ses kısma tuşuna basmazsam da ses seviyesi kademeli olarak %100'e kadar çıkıyor.

Artık sabah namazları kaçmıyor. :)

• Arkadaşlar merhaba, arabaya bindiğimde siriye seslenerek youtube musicten siriye şarkı açtırmak istiyorum ama yapamadım.aracımda bluetooth var fakat carplay yok.Yardımcı olursanız sevinirim.

• Bestcooll B kullanıcısına yanıt
    YouTube music’im öyle bir özelliği yok. Maksimum aracın Bluetooth’unu tetikleyip listenizi otomatik açabilir

• 
Sayfa: önceki 111112113114115
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.