Şimdi Ara

iOS 13.2 ile birlikte Siri geçmişini silme özelliği geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
478
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • iOS 13.2'nin bir dizi yeni özelliği beraberinde getiren ikinci beta sürümü dün yayınlandı. Mobil işletim sisteminin yeni sürümünde sanal asistan Siri ile ilgili bazı değişiklikler keşfedildi.

Ayrıca Bkz.Apple TV Plus, Oskar ödüllü yönetmeni bünyesine kattı
    Göze çarpan önemli yeniliklerden biri Siri geçmişini silme özelliğinin gelmesi. Artık kullanıcılara "Siri ve Dikte Geçmişini Silme" seçeneği sunuluyor. Bununla birlikte ses kayıtlarınızı paylaşmayı reddetme seçeneğine de sahip oluyorsunuz.

iOS 13.2 güncellemesi ne zaman çıkacak?

Geçtiğimiz aylarda Apple'daki bazı mühendislerin hizmet kalitesini artırmak için bazı Siri kayıtlarını dinlediği ortaya çıkmıştı. Artık bu dinlemelere maruz kalmamak için ses kayıtlarınızın paylaşılmasını engelleyebileceksiniz.

İşletim sisteminin henüz ikinci betası yayınlanmış durumda. Yani final sürümü için biraz daha beklememiz gerekecek. iOS 13.2 güncellemesinin Kasım ayı başlarında genel kullanıma sunulması bekleniyor.

• Siliyormuş gibi yapmadır o silse rahat bakamazlar XD

• Kerim5100 kullanıcısına yanıt
    Kriminal suclular ve tesebbus edecekler dert etsin :) ...

• Siri'yi kullanmıyorum , gereksiz gibi geliyor bana
  • Sanal asistan kullanmıyorum. Terminatörün gerçek olmaması için yapay zekaları geliştirecek adımlardan kaçınıyorum.

• smart1978 kullanıcısına yanıt
    Ve birde özel hayatin gizliligine onem verenler.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Siri kullanıyorum, çok da işime yarıyor... Öyle ya da böyle öleceğiz zaten; çeşitli kuruntularla var olan nimetlerden kaçınmanın manası yok kanımca...

Zaten çok gizlilik derdi olan gider köye yerleşir... Şehirlerde bunca teknolojik ve online cihaz içinde neyin gizliliğinden bahsediliyor anlamış ta değilim...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Apple serverlarından silineceğini ısrarla sanmam 😃

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • _turbo_ kullanıcısına yanıt
    Ozel dedigin yata odasi seylerini cekip kaydedenlerin gizliligi ... Bence sorunun ozu aslinda o tur seyleri cekenlerde ...
  • Siriye gerek duymuyorum pek. Her şeyi yapamıyor zaten google’a yönlendiriyor.

Arkadaslar sizin özelden anladiginiz sadece iki bacak arasimi? Siradan kisiler icin farketmez diyorsun. Herkesin verileri toplaniyor.

• adamlar hem kaliteli hem bilgi çalıyor...bana bu ülekede birilerini hatırlattı asdsafasdf

Bir insan anca yatak odasindakilerden korkmalidir... Baska seyler nelerdirler ne anlamissan pek bir onemi yoktur....

Istersen bir ornek ver sana gore ozel olan sey gercekte cok dert edilecek seylerden mi diye ....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smart1978 -- 14 Ekim 2019; 11:0:51 >
    Himm diyorsunki kisilerin a dan z ye her tür bilgileri mustehcen video ve fotograflari disinda önbemsizdir. Oysa insanlar anne ve babasiyla hatta kimseyle paylasmadigi dertleri kullandigi cep tlelefonundaki arama motorlarinda paylasir. Bir insanin zayif ve guclu yanlari onun hakkinda herseyi en yakin kullandigi telefon daha iyi bilir. Bugun önemsiz bir yere sahip olabilen insanlar birgun önemli bir makama geldiklerinde bu bilgiler haklarinda tehdit unsuru olarak kullanilabilir. Özel hayatin gizliliginin korunmasi kisinin birseyden korkmasi veya korkmamasi degil, gelecekte insanlar bu sekilde dusuncelerinden dahi korkutulacaktir. Isin basini göremeyen sonunun nereye gideceginide göremez haliyle. Sizin icin önemli olup olmamasi degil konu, insanlarin özelinin ve mahremiyetlerinin korunmasidir. Bu ,mahremiyetler sadece kisilerin özel resimlerinden ibaret degildir. Sizin dusuncenizin adamin biri benbi ciplak görmedigi surece evimde surekli oturabilir beni gözetleyebilir demekten hicbir farki yoktur! Anlayana sivri sinek saz anlamayana....

Suc unsuru olanlar dert eder ...

Aratonlar gri tonlar ile ele alinmasi da pek bir anlami yoktur. Yani elbette siyah ve beyazdan ibaret degildir hayat ...

Bir kisi dusuncelerinden korkuyorsa sorun kendisinde degil yasadigi veya kabul gorulmus sistem problemlidir ...

Gizlilik vs temelleri yalana hizmet edecekse insiyatif alinip istisna kabule edilebiliyor da ...

Yasadisi yollarla suc tespiti edildiginde hukuken istisnasi olmasi gibi ...

Yok kural cok kuralcilik ta despotizmdir ... Ister gizlilik mahremiyet ozel hayat kisvesi altinda olsun ister baska bir KILIFTA ortude olsun ...

Turkiye gibi ulkelerde ortme kulturu vardir ...

Karda ortulen bile baharda aciga cikar .

Gunes aydinlatir.
    Peki sizin suc unsuru dediginiz seyi kim ve neye göre belirlenecek?

Atiyorum milli duygulari kabarik birisiniz ve ABd hakkinda hos olmayan dusuncelerinizi dile getirdiniz. Amerikaya gitmeniz gerekli is sebebiyle veya özel ve size vize verilmiyor! Yada muhalif dusuncelere sahipsiniz bu sebepten size göre suc sayilmayan sey devlete göre suc sayilabilir. Nerden tutsaniz savundugunuz seyler elde kaliyor.

Siz evinizde tanimadiginiz yabanci birinin surekli gözleri ustunuzde olmasini, surekli sizi dinlemesini, ne zaman nereye gittiginizi, ne dusundugunuzu, ne yiyip ictiginizi surekli kaydetmesini istermisiniz? Eger hala bunlari savunmaktaysaniz, buyrun Cine gidip orda yasayin. Orda tamda savundugunuz sistem mevcuttur. Insanlar davranislarina göre cezalandirilmakta.
    Merak etmeyin. Suc ifade ozgurlugu baska birsey siddeti savunan oven vs yapmak bambaska seylerdir...

Amerika zaten biliyor .

Aslinda ben de yazdiklarini dinliyorum ( okuyorum ) ...

Insanlarin dinlenmes kotu birsey degildir. Insanlar dinlendikce orta yol bulunur ...

Suclular her turlu dert ederler demokraso mahremiyet kisvesi altinda .

Suc unsuru adi ustunde suc olan herseydir .... unutmayin mahremiyet kamu yarari varsa onemsenmez hatta ustunden saglam bile gecilir ... Bu da uluslarari hukuktan tutunda TCK da bile vardir .

Hirzikli cinayet vs usulsuz dinlenmisse yani mahremiyet ozel hayatin gizliligi oyle sanildigi uzere duz mantikla kapsamli ele alinmayan TCK yye gore gecersiz deliller vs denilemez aksine degerlendirilir.

Su da bir gercektir ki : Turkiye icin ornek alinacaksa, Turkiye'de kagit usutnde olan seyler her zaman yazili oldugu gibi uygulanamayabilir ki bunu kattiyen insiyatif analizi karar veme vs diye de kimse kendisini avutmasin ...

Konuyu fazla dallandirmadan toparlarsak : Apple veya baska platformlarda yasadisi isleri ( cinayet, hirsizlik, taciz vs ... ) goz ardi edilemez ...

Haberdeki mahremiyetlik bir durum yoktur yani Apple ID ile iliskilendirme hic olmamis. Yani ortada bazi ses dosyalari var ama kime aittir bu araci tesaron sirket calisanlari vs bilemez bilinemezdir de ... Apple ID ile beraber bu rezalet yasansaydi o zaman Apple a karsi topliu dava acilirdi ve yuklu milyar dolarca tutuan cezalar basta olmak uzere bircok son Apple i beklerdi .

Sonucta boyle birsey de olmadigi da ortada .

Apple i bir kisi yonetmiyor... Teknik acidan hukuki acidan da kordineli ekipleri vardir. Firsat verilmez oyle kolay kolay ...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.