|
Bildirim
Kasmıyor hocam, artık şu düşünceden bir kurtulun. Bir iPhone'un kasım kasım kasması için pil sağlığının gerçekten rezalet olması lazım. Ya da çok kötü çakma pil kullanması lazım. iPhone 6S kendisinden önce çıkan 6 ve 5S'e benzemez. A9 çipset halen daha güçlü ve NVMe NAND sayesinde takır takır çalışıyor. 6 ve 5S gibi kasmıyor yani.https://youtu.be/1kSIBq8-_Eg?t=374
Şuradan performansını görebilirsiniz. Öyle aralarında uçurum bir fark yok önceki sürüm ile. Tabii yine de 6S kullanıcıları beklesin. Bu sürüm iPhone XS ve üstü için optimize edildi. Gelen kilit özellikler de XS ve üstü için. |
Buradan şu sonuç çıkıyor: Uygulama geliştirici eğer isterse, güncel olmayan bir telefondaki uygulamasına güncelleme verebilir. Sosyal medya uygulamaları için ne kadar güçlü bir donanım gerekebilir ki? Call of Duty: Mobile, iOS 9 ve üstünde çalışırken; Twitter, iOS 13.4 ve üstünde çalışıyor. Yani şu an iPhone 6’ya Twitter yüklenemiyor, çünkü iOS 12.4.6’da kaldı. Call of Duty: Mobile’ı çalıştırabilen bir telefonun donanımının, Twitter’ın güncel sürümünü çalıştırmaya yetmemesi olası değil. Planlı eskitme hâlâ var ama şekil değiştirdi. |
6s kullanıyorum. Apple’ın cihazlarına bu kadar güncelleme vermesi elbette takdire şayan. Ancak Android cihazların bu kadar güncelleme almaması bir sorun değil. Çünkü Play Store’daki uygulamaların çoğu, çok eski Android sürümlerini dahi destekliyor. Apple’ın eski modellere verdiği güncellemeler, telefona yeni özellikler kazandırmaktan ziyade telefonun kullanım ömrünü artırması açısından önemli.
|
Güncellemeye sadece özellik bazında bakmayın. Güncellemeyle güvenlik açıkları da kapatılıyor.
|
hiç de bir şey olmadı 6s e yükledim hız aynı |
sırf amoled yada oled degil diye iphone 11 aldım çünkü amoled yanığı oldu bütün samsung telefonlarım bana göre lcd daha iyi |
Bir IOS telefona 15-20 bin TL verip telefonu 6 sene kullanacağıma (ne kadar bilinçli kullanırsan kullan 3 seneden sonra batarya kapasitesinde hissedilir düşüş oluyor.), 4-5 bin TL'ye bir Android telefon alıp 2 senede bir değiştiriyorum. Hem performans kaybı hem batarya kaybı min. oluyor bu şekilde. Güncel teknolojilerden de anında yararlanabiliyorum. 2 sene önce Android tarafında çıkan 120 hz'in Apple tarafında yeni verilmesi gibi... Apple cihazların 20w şarjı desteklerken, Android cihazların 120w desteklemesi gibi... Apple modellerinde 256 GB ile 512 GB depolama seçenekleri arasında 2-3 bin TL fark varken, Android'de 256 GB hafıza kartını 250 TL'ye temin edebilmek gibi (bir kere alınca her yeni telefonda onu kullanmak da cabası). Herkesin kendi parası, kendi seçimi. Bana böyle daha mantıklı geliyor. Bazısının parası vardır, alır bir şey diyemem. Ama tüm Android telefonlar 2 sene sonra çöp oluyor demek haksızlık. Ben telefonumu alalı 2 sene oluyor, şarj performansı ilk güne göre 1-2 saat düştü. Önceden 8-9 saat ekran süresi alıyordum şimdi 6-7 saat (internet sürekli açık şekilde) PUBG pek oynamıyorum ama HD'de 60 fps veriyor stabil şekilde. Kamera pop-up olduğu için cihazın önü tamamen ekran. Kamera 4k 60fps çekebiliyor. Arayüz hala yağ gibi, herhangi bir donma kasma yok. Tahminen birkaç sene daha kullanacağım, ekran süresi 5 saatin altına düştüğünde de satar, yeni bir cihaz alırım. |
Android tayfa android dışında bir şey kullanmadıkları ve iki senede telefonları çöp oldukları için, APPLE'ın iPhone 6s'e bile güncelleme veriyor olması, onların kimyasını bozan bir şey. Bu tayfa hak aramayı da bilmez, tıpış tıpış iki senede bir telefonunu yenilemek zorunda kalır. Bende Android kullanıyorum, Çinli üreticiler piyasaya girdiğinden beri piyasayı çok bozduklarını düşünüyorum. Özellikle yazılım konusunda çok geride kaldılar. Stabilizasyon sıfır. Sanki peşlerinden biri kovalıyormuş gibi de her sene yeni arayüz yapma telaşındalar. |
Aldı ama muhtemelen kasım kasım kasılacak ve iOS 15 ile gelen bir çok özellik kullanılabilir olmayacak... |
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|
|
Uygulama üreticileri zaten kimse güncelleme almadığı için bu yolu mecbur seçiyor. Yoksa, güncel sürüme çıkartsalar ortada kalırlar. |
|
Diyebilirsiniz. iPhone X'i Apple umursamıyor artık. A11 Bionic'in Neural Engine birimi olmasına rağmen iOS 15'in Neural Engine gerektiren özelliklerini çalıştıramayacak. XS ve üstüne kıyak geçiyor Apple. X'e gelince cort. |
|
Bana gelmedi. Devrecilik yapıyor |