Şimdi Ara

iOS 15 çıktı: 6 yıllık iPhone bile güncelleme aldı (İndir)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
147
Cevap
2
Favori
16.004
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
50 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • iOS 15 çıktı: 6 yıllık iPhone bile güncelleme aldı (İndir)

FaceTime'a eklenen birçok özellikten, yeniden tasarlanan bildirim sekmelerine kadar kadar irili ufaklı birçok yeniliğe ev sahipliği yapan iOS 15, sekiz aşamalı beta sürecinin ardından çıkış yaptı.

Ayrıca Bkz.10 maddede iOS 15 özellikleri

iOS 15 alan telefonlar

• iPhone 12 Pro Max

• iPhone 12 Pro

• iPhone 12 

• iPhone 12 mini

• iPhone 11 Pro Max

• iPhone 11 Pro

• iPhone 11 

• iPhone XS Max

• iPhone XS

• iPhone XR

• iPhone X

• iPhone 8 Plus

• iPhone 8

• iPhone 7 Plus

• iPhone 7

• iPhone 6s Plus

• iPhone 6s

• iPhone SE 2

• iPhone SE

iOS 15 nasıl yüklenir?

1. iPhone'unuzdan Ayarlar uygulamasını açın.

2. Ardından Genel >  Yazılım Güncelleme adımlarını izleyin.

3. Açılan ekrandan iOS 15 indir ve yükle butonuna basın.

4. Bu aşamadan sonra cihazınız iOS 15 güncellemesini indirip yükleme işlemi için sizden onay isteyecek.

5. Yükleme onayı verildikten sonra iPhone kendini yeniden başlatacak ve iOS 15 güncelleme işlemi tamamlanacaktır.

Resim Galerisi

Resimin Açıklaması
    iOS 15 görselleri
    iOS 15 görselleri
    iOS 15 görselleri
    iOS 15 görselleri
    iOS 15 görselleri
    iOS 15 görselleri
    iOS 15 görselleri
    iOS 15 görselleri
    iOS 15 görselleri
    iOS 15 görselleri
    iOS 15 görselleri
    iOS 15 görselleri
    iOS 15 görselleri
    iOS 15 görselleri
    iOS 15 görselleri
    iOS 15 görselleri
    iOS 15 görselleri
    iOS 15 görselleri

• Kasmıyor hocam, artık şu düşünceden bir kurtulun. Bir iPhone'un kasım kasım kasması için pil sağlığının gerçekten rezalet olması lazım. Ya da çok kötü çakma pil kullanması lazım. iPhone 6S kendisinden önce çıkan 6 ve 5S'e benzemez. A9 çipset halen daha güçlü ve NVMe NAND sayesinde takır takır çalışıyor. 6 ve 5S gibi kasmıyor yani.https://youtu.be/1kSIBq8-_Eg?t=374
    Şuradan performansını görebilirsiniz. Öyle aralarında uçurum bir fark yok önceki sürüm ile. Tabii yine de 6S kullanıcıları beklesin. Bu sürüm iPhone XS ve üstü için optimize edildi. Gelen kilit özellikler de XS ve üstü için.

Buradan şu sonuç çıkıyor: Uygulama geliştirici eğer isterse, güncel olmayan bir telefondaki uygulamasına güncelleme verebilir. Sosyal medya uygulamaları için ne kadar güçlü bir donanım gerekebilir ki?

Call of Duty: Mobile, iOS 9 ve üstünde çalışırken; Twitter, iOS 13.4 ve üstünde çalışıyor. Yani şu an iPhone 6’ya Twitter yüklenemiyor, çünkü iOS 12.4.6’da kaldı. Call of Duty: Mobile’ı çalıştırabilen bir telefonun donanımının, Twitter’ın güncel sürümünü çalıştırmaya yetmemesi olası değil. Planlı eskitme hâlâ var ama şekil değiştirdi.

6s kullanıyorum. Apple’ın cihazlarına bu kadar güncelleme vermesi elbette takdire şayan. Ancak Android cihazların bu kadar güncelleme almaması bir sorun değil. Çünkü Play Store’daki uygulamaların çoğu, çok eski Android sürümlerini dahi destekliyor. Apple’ın eski modellere verdiği güncellemeler, telefona yeni özellikler kazandırmaktan ziyade telefonun kullanım ömrünü artırması açısından önemli.

Bir IOS telefona 15-20 bin TL verip telefonu 6 sene kullanacağıma (ne kadar bilinçli kullanırsan kullan 3 seneden sonra batarya kapasitesinde hissedilir düşüş oluyor.), 4-5 bin TL'ye bir Android telefon alıp 2 senede bir değiştiriyorum.

Hem performans kaybı hem batarya kaybı min. oluyor bu şekilde. Güncel teknolojilerden de anında yararlanabiliyorum.

2 sene önce Android tarafında çıkan 120 hz'in Apple tarafında yeni verilmesi gibi...

Apple cihazların 20w şarjı desteklerken, Android cihazların 120w desteklemesi gibi...

Apple modellerinde 256 GB ile 512 GB depolama seçenekleri arasında 2-3 bin TL fark varken, Android'de 256 GB hafıza kartını 250 TL'ye temin edebilmek gibi (bir kere alınca her yeni telefonda onu kullanmak da cabası).

Herkesin kendi parası, kendi seçimi. Bana böyle daha mantıklı geliyor. Bazısının parası vardır, alır bir şey diyemem. Ama tüm Android telefonlar 2 sene sonra çöp oluyor demek haksızlık.

Ben telefonumu alalı 2 sene oluyor, şarj performansı ilk güne göre 1-2 saat düştü. Önceden 8-9 saat ekran süresi alıyordum şimdi 6-7 saat (internet sürekli açık şekilde) PUBG pek oynamıyorum ama HD'de 60 fps veriyor stabil şekilde. Kamera pop-up olduğu için cihazın önü tamamen ekran. Kamera 4k 60fps çekebiliyor. Arayüz hala yağ gibi, herhangi bir donma kasma yok. Tahminen birkaç sene daha kullanacağım, ekran süresi 5 saatin altına düştüğünde de satar, yeni bir cihaz alırım.

Android tayfa android dışında bir şey kullanmadıkları ve iki senede telefonları çöp oldukları için, APPLE'ın iPhone 6s'e bile güncelleme veriyor olması, onların kimyasını bozan bir şey. Bu tayfa hak aramayı da bilmez, tıpış tıpış iki senede bir telefonunu yenilemek zorunda kalır. Bende Android kullanıyorum, Çinli üreticiler piyasaya girdiğinden beri piyasayı çok bozduklarını düşünüyorum. Özellikle yazılım konusunda çok geride kaldılar. Stabilizasyon sıfır. Sanki peşlerinden biri kovalıyormuş gibi de her sene yeni arayüz yapma telaşındalar.

• Aldı ama muhtemelen kasım kasım kasılacak ve iOS 15 ile gelen bir çok özellik kullanılabilir olmayacak...

• Büyük ihtimalle bir sürü hata ve sorunla birlikte gelecek, en az 3 ay beklemeden güncelleme yapmamak lazım

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • GoldPunch kullanıcısına yanıt
    Güncellemeye sadece özellik bazında bakmayın. Güncellemeyle güvenlik açıkları da kapatılıyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yakında cihaz çöp

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hayırlısı olsun.

• Söyleyeceklerim bu kadar...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kasmıyor hocam, artık şu düşünceden bir kurtulun. Bir iPhone'un kasım kasım kasması için pil sağlığının gerçekten rezalet olması lazım. Ya da çok kötü çakma pil kullanması lazım. iPhone 6S kendisinden önce çıkan 6 ve 5S'e benzemez. A9 çipset halen daha güçlü ve NVMe NAND sayesinde takır takır çalışıyor. 6 ve 5S gibi kasmıyor yani.https://youtu.be/1kSIBq8-_Eg?t=374
    Şuradan performansını görebilirsiniz. Öyle aralarında uçurum bir fark yok önceki sürüm ile. Tabii yine de 6S kullanıcıları beklesin. Bu sürüm iPhone XS ve üstü için optimize edildi. Gelen kilit özellikler de XS ve üstü için.

• İPhone 6 için de güncelleme gelseydi eğer muhteşem olurdu.

• Güvenlik güncellemelerini yapıp, diğer güncellemeleri pas geçebiliyoruz sanırım.
    7 plus var bende, tırsıyorum yavaşlar diye

• 6s kullanıyorum. Apple’ın cihazlarına bu kadar güncelleme vermesi elbette takdire şayan. Ancak Android cihazların bu kadar güncelleme almaması bir sorun değil. Çünkü Play Store’daki uygulamaların çoğu, çok eski Android sürümlerini dahi destekliyor. Apple’ın eski modellere verdiği güncellemeler, telefona yeni özellikler kazandırmaktan ziyade telefonun kullanım ömrünü artırması açısından önemli.

• Uygulama üreticileri zaten kimse güncelleme almadığı için bu yolu mecbur seçiyor. Yoksa, güncel sürüme çıkartsalar ortada kalırlar.

• X yabana atıldı diyebilir miyiz peki?

• Ceymıns kullanıcısına yanıt
    iPhone 6 bundan 2 yıl önce bir daha güncelleme almamak üzere öldü. 1 GB RAM ve yavaş A8 çipset ile nereye kadar artık? iOS 12'de kalması iyi bile oldu onun açısından.

• ipsw dosyasını bekliyorum temiz kurulum yapmak için

• Diyebilirsiniz. iPhone X'i Apple umursamıyor artık. A11 Bionic'in Neural Engine birimi olmasına rağmen iOS 15'in Neural Engine gerektiren özelliklerini çalıştıramayacak. XS ve üstüne kıyak geçiyor Apple. X'e gelince cort.

• Ayıp ettin ebıl…

• GoldPunch kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle bir kasılacak ki telefon level atlıyacak iPhone 7 olacak.

• Bana gelmedi. Devrecilik yapıyor iOS 15 çıktı: 6 yıllık iPhone bile güncelleme aldı (İndir) 

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.