Şimdi Ara

iOS 16 [ ANA KONU ] 16.8 (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10.439
Cevap
181
Favori
774.666
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
35 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Artık umarım aod gelir demek anlamsız kalıyor, iphone 18-19 çıkınca mı alıcaz napıcaz bilmiyorum. Elimdekini iphone 11 64 gb'ı satsam 13 almak için en az bir o kadar daha koymam lazım. Allah bilir always on display pro modellere özel gelir. Zaten amoled ve düşük ekran tazeleme özelliği ile yapılabilen bir yapı olduğundan 14 pro serisinde 10-120hz aralığı 1-120hz olacak deniliyor. Zaten düz modeller 23.999'dan falaj başlasa pro'nun başlagıcı 28.999-29.999 olur gibi geliyor. Hadi bakalım dilenmeye falan başlamak lazım algısız vergisiz kazanç lazım yoksa normal bir insan evladının hadi bu paraları verse bile kullanmak büyük zulüm olur. Neremizde taşıyacağız bu cihazları. Abim 18.000'e 13 pro max aldığında (iphone 11'i haziran 2020'de beraber almıştık) bana 13 pro al demişti 14'ü beklicem daha çok özellik gelecek demiştim.......
    Ya valla kara mizah dönüyor artık üzerimizden yemin ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi manesnuc -- 7 Haziran 2022; 21:44:1 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• ios 16 yükleyecek arkadaşlar: 13 proya dün gece yükledim. şu anda 15.5'e dönüyorum. bir kere pil ömrünü sömürdü, sabah şarjdan çıkarıp çok kurcalamama rağmen akşam olmadan bitti şarj ama beta sonuçta normal. kilit ekranındaki yenilikler çok iyi ama beta olduğu için dokunmatik hassasiyetinde ve yazıların fontlarında vs sıkıntı var tadını tam alamıyosunuz. ayrıca ekranı sağa yatırdığı falan oluyor normalde varsayılan sola yatırmasıdır ki öyle olunca hoparlör tarafı elinize denk geliyor düzeltirler onu da. onun dışında neredeyse 0 yenilik var güncelleyip boşuna riske atmayın aletlerinizi derim sıkılıp döneceksiniz siz de 2 güne kalmadan inanın. sonraki betaları beklemek daha mantıklı en azından.

• klavye konusunda bir gelişme yapsalar keşke. klavyede rakamlar ve noktalama işaretleri de harflerle birlikte olsa güzel olacak. veya ekstra program yüklemeden bunu yapmanın yolu var mı? bunun yüzünde swiftkey kullanıyorum

• ios 16 da kilit ekranına basılı tutunca hareket eden live duvar kağıtları kaldırılmış mı?

• Ekrana basınca kişileştirdiniz kilit ekranında geçiş ve özelleştirme yapılıyor..Live wallpaper kullanılamıyor.Fakat bağzı kilit ekran wallpaper,ları ekran açılırken hareket efektleri barındırıyor …

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QRocKfire -- 7 Haziran 2022; 23:32:52 >
  • iOS 16 beta 1 inceleme …

Ayrıntılı ve detaylı bir inceleme için emek harcamış olduğu için ..

İzledikten sonra değeri arkadaşıma beğeni yapmanızı rica ediyor …

iOS 16 beta 1 Türkçe inceleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QRocKfire -- 8 Haziran 2022; 2:24:17 >
  • Bence mantıklı tek yenilik!!! telefon yan dururken face ıd çalışması olmuş.

• ios 16 developer beta kurdum. fitness ve weather app inmiyor telefona. benzer durumu yaşayan varmı?

• tsender T kullanıcısına yanıt
    Stock uygulamlar hava durumu,borsa vs .uygulamalar ana ekrandan görünmüyorsa ,raflar bölümüne aktarılmış yada silinmiş olabilir.AppStore ‘den indirilir …

Fitness uygulaması bağzı ülkelerde sadece Apple Watch destekler ve sağlık uygulamasına enteğre bilgi gönderir…

Apple TV ,iPhone ,iPad ‘e eklenmişti. Fitness+ de aynı anda antrenman programı görsel olarak izlenme özelligi için bulunuyordu.Şuan işlevsel özelikler eklenip Fitniss + gerekmeden global kullanılır hale geldi ...

Beta sürümünde bölge sınırı bulunmadığı için nadirde olsa desteklenmeyen ülkelerde uygulama görülebiliyor
    Ülkenizde bulunmuyorsa eklenmez …

Türkiye destek yok.Beta sürecindeyiz.Stock sürüm itibari ile destek verilebilir ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QRocKfire -- 8 Haziran 2022; 12:35:45 >
  • QRocKfire kullanıcısına yanıt

fitness desteklemiyor diyelim. hava durumu da inmiyor. daha sonra tekrar deneyin hatası beliriyor

• iOS 16 beta 1 sürümünde ,sizi arıyanların bir bölümü ulaşamıyor.Günlük kullanımda,normal kullanıcıları madur edebilir ..

Geliştiriciler içim yayınlandığı için normal bir durum ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QRocKfire -- 8 Haziran 2022; 12:39:48 >
  • tsender T kullanıcısına yanıt
    Bu tür hatalar çok normal ,beta sürümündeyiz.Tüm kullanıcılara denk gelmesede yaşanabilir.Fakat iOS 15 sürümünde hava durumu uygulamasını silmemiş kişilerde sorun yok ..

Geliştirici sürümü , son kullanıcılar için yapılmıyor …

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QRocKfire -- 8 Haziran 2022; 12:44:32 >
  • tylnozcn kullanıcısına yanıt
    Hangi cihazlar destekliyor ama ?

• 12 ve üzeri. Ben 13 kullandığım için beni bağlamıyor da 11'deki Face ID sistemi sanki bunu beceremeyecek kadar kötü bir sistem. Hadi X olsa anlarım, XS olsa belki anlarım da 11 serisini neden dışarda bırakmışlar anlamadım. Apple böyle böyle alıştıracak herkesi, ilerleyen dönemlerde çok daha saçma farklılıklar göreceğiz. iPad'deki external display olayı da galiba sadece M1'e özel oldu, iPad Mini'deki A15 de gayet rahat yapardı bunu. Apple'ın her yaptığında bir hikmet gören kitle oldukça daha çok devam ederler böyle. Maske ile yüz tanıma konusunda da 11 ve öncesini dahil etmemişlerdi. Kıytırık Android bile yapabiliyor. Tamam Face ID güvenli olsun da, güvenli olacak diye yararlı birçok özellikten mahrum kaldı 11 ve öncesi.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sonklavyebükücü kullanıcısına yanıt

Apple'ın çakallıklarından birisi daha işte. Heriflere kalsa o yatay Face ID'yi 13'e bile getirmezler. Sonuçta iPhone 14 çıkacak ve 13 eski model olacak. Always on Display gelecek diyorlar mesela ama sadece 14'e özel olacakmış?! Abi bu özelliği Samsung taa S7 zamanında falan getirdi. Ondan bir 10 sene öncede Nokia telefonlar sahipti bu özelliğe. OLED ekran kullanan tüm iPhone'lara isteseler bu özelliği getirirler ama sırf yeni cihaz sattırmak için 14'e özel yapacaklar. İsteseler bu özelliği iPhone X ilk çıktığında bile getirebilirlerdi. Android telefonları şahsen sevmediğim için yıllarca şunların saçmalıklarına dayandım ama yeter. Müşteri kitlesi bir şeylerin farkına varmadıkça bunlar hep böyle yapacaklar. iPad 5 dediğimiz A9 çipset ve 2 GB RAM'li cihaza bile iOS 16 gelirken donanımsal olarak ondan çok daha iyi iPhone 7'ye getirmemelerinden tut, en basit özellik için bile A12 çipset istemelerine kadar türlü türlü saçmalıklarına katlanamıyorum artık.

• Bazı çeviri hataları ve İngilizce olan kısımlar var. Mesala arama ekranında xxxx calling falan yazıyor.

• beta sürümünü kurup pil performansıyla ilgili sorun yaşayan oldu mu? benim pilimi mahvetti ama ne forumlarda ne de başka bir yerde pille ilgili sorun yaşayan görmedim. 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aria26 -- 8 Haziran 2022; 20:23:42 >
  • aria26 kullanıcısına yanıt
    Benim pilimi de mahvetti üstlerde de söyleyen olmuştu iPhone 13 konusunda da okumuştum sanırım ileriki betalarda düzelir

• 2 gün dayanabildim ben de dönüyorum beta 1 gündelik kullanım için pek uygun değil hayatımı değiştirecek bir yenilikte mevcut değil zaten cihazı yıpratmaya gerek yok  

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.