Şimdi Ara

iOS 16 [ ANA KONU ] 16.8 (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10.439
Cevap
181
Favori
774.679
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
35 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    AirPods yeniden iPhone tanıtın.Düzelecektir …

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bu bildirim olayinin benzeri iOS7 de vardi ben cok begeniyordum. Sonra Apple bunu kaldirip sacma bildirim ekrani getirdi, bildirimi bir kez gorunce kaybolan. Simdi tuttu eskisi gibi yapip duzeltti. Bu adamlar once iyi birsey yapip sonra bozup daha sonra yeni birsey yaptik diye tekrar eskisini getiriyor. Bir ileri iki geri sonra bir ileri sistemiyle calisan bir firma. iOS7 de kilit ekrani iki sayfa halinde idi bir tarafta bildirimler surekli diger tarafta widget sayfasi vardi, uygulama bildirimleri atanabiliyordu ilerde onuda geri getirir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 10 Haziran 2022; 9:35:47 >
  • Şunu görmek gerekiyor.Apple iOS ,ipadOS yazılımsal çizgilerinin üst noktalarında geziniyor .Kilit ekranındaki değişim aslında Apple watch’dan iPhone taşınmış …

Sadece katlanabilir ekranlı yazılım haricinde mobil telefonda ( aynı anda çift uygulama açma hariç ) gideceği son noktalarda …

Android gibi 3 parti lisansız uygulama desteği bulunmuyor.Buda Apple doğasında olan bir yapı değil .İOS 4 ,5 sürümlerinde JB desteği ile yapılan bir çok şey yeni sürümler ile veriliyor.Tamamen Android beklentisine girmek yanlış.Zaten Android barındıran mobil cihazlar var ve bu cihalara yönleniyor ..

İOS tutupta Android OS’la kıyaslanıp , özellikleri beklemek yanlış …

Görselikte Apple kendi çizgisini aşmıyor.Çünkü markasal bir tasarım anlayışını ,kendi ekosistemi kullanıyor.Kendini ayıran bir fark kabul ediyor …

Artık donanımsa sınırların son noktaları zorlanıyor…

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QRocKfire -- 10 Haziran 2022; 12:29:56 >
  • QRocKfire kullanıcısına yanıt
    Tepe noktalarda daha multitasking bile yoksa çok işimiz var demektir. iOS ve iPad OS olgunluktan uzak işletim sistemleri. iPad OS'te daha açılan pencereyi yeniden boyutlandırma (serbest şekilde) yok, saydamlık ayarı bile yok. Hava durumu uygulaması daha yeni geldi. Şu an iPhone'da ya da iPad'de yapamadığım şeyleri, 2012'de çıkan Galaxy Note 10.1 tabletimde ve 2013'te çıkan LG G2'de bile yapabiliyordum. Apple'ın yazılım konusunda tek eksiği sideloading'e izni vermemesi değil, çok daha az özellik sunmaya başladılar (Android'in 3. taraf uygulamaya gerek duymadan sunduğu özelliklerden bahsediyorum). Getirdikleri her şeyi de bir nimet gibi sunuyorlar. Mesela zamanlanmış ileti gönderme özelliği sadece Mail uygulamasına geldi. Halbuki imessage'a kesin olarak gelmeliydi. Google kendi mesajlar uygulamasında sunuyor bunu, çok da işime geliyor. Herhalde yenilik yaptık diye iOS 17'de getirirler bu özelliği. Belirli bi kullanıcı kitlesi de der ki, "Apple olgunlaşmadan bir özelliği getirmez."... Aynısını widget gibi basit bir şey için de söylediler, Shazam butonu için de söylediler.

iPad'de hesap makinesi olmaması gibi şeyler de çok saçma. App Store'dan hesap makinesi indirmek istemiyorum, hangisine baksam bütün verilerimi alıyor, güvenmiyorum.

Donanım konusunda tepe noktaya geldik, bu doğru ama yazılım konusunda Android ya da iOS halen daha tepe noktalara gelemedi. Bakalım ilerleyen dönemlerde neleri özellik diye sunacaklar.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Siz bile android ‘de olan şeyleri Apple yazılımında beklentidesiniz.Haksız bir bakış açısı değil.Fakat bu tür beklentiler ve çizgide olanlar zaten android ‘e gidiyor …

Kullanıcılar beklentileri yönünde tercihler yapabilir.Zaten mantıklısında bu şekilde tercih yapmaktır …

Ben konuya Apple gözü ile bakıyorum.Çizgisini android ‘te kaydırması yanlış.Sonrasında bak android de olan şeyi taşımış eleştirileri geliyor…

Yıllardır Apple kullanıcısı olarak çizgisini bozmadığı için tercih eden biriyim ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QRocKfire -- 10 Haziran 2022; 12:44:38 >
    Apple tarafı Android'e benzemiyor zaten, Android'e benzeyerek müşteriye benziyor. Zira müşterinin ihtiyaç duyduğu şeye Android cevap vermeye çalışıyor. İlk çıkan iOS sürümünden beri değişim yapmasa da çizgisini bozmadığı için Apple almak doğru olur mu bilemiyorum, tabi ki tercih meselesi. Android üreticileri müşterilerin isteklerini dinliyor, yoksa kendiliğinden eklenen özellikler değil eklenenler. Apple'ın da dinleme vakti geldi artık. Benim şaşırdığım ve kızdığım şey, basit şeyleri bile getirmemeleri. iPad OS'te hesap makinesi olmaması (ki benim gibi birçok kişi bu aleti ders için kullanıyor), Apple'ın çizgisini bozmaması ile ya da Android'e benzememek istemesi ile açıklanabilir bir şey değil. Tamamen bir akıl tutulması. Veyahut da paylaşma ekranının karışıklığı. Paylaşma ekranında asla emin olamıyorum doğru seçenek önüme çıkacak mı diye.

Apple'ın da iyi yaptığı şeyler var. Misal, mesajlardan gelen OTP kodlarını otomatik doldurma özelliği Android'de yoktu, sonradan getirdiler ve harika oldu. Kimse de Android'i iOS'e benzemekle suçlamadı. Ama yanlışları daha çok gibi geliyor bana. YouTube'da PiP kullanmak için bile kısayol kullanmam gerekiyorsa benim, o işletim sisteminde bir sıkıntı vardır. Ya da tek bir tuşla konum servislerini açıp kapatamıyorsam, yine ortada yanlış olan bir şey var bana göre.

Duruşunu bozmamak adına kullanıcıdan uzaklaşması ve kamera şakası düzeyinde tanıtımlar yapmasını da asla doğru bulmuyorum. Eminim çoğu kişi de bulmuyor ama konunun özünden uzaklaşmak istemediğim ve yararlı bilgi paylaşımının önüne geçmek istemediğim için şimdilik bu kadar yazayım

Size de değerli görüşleriniz için, iOS/iPad OS 16 konusunu açtığınız ve konuyu yalnız bırakmadığınız için teşekkür ederim kendi adıma.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• iPadOS özellikleri zaten M1 cihazlar içinmiş. Ben cihazı satıp bu yaz M2 Air almayı planlıyorum. Apple yine üzdü beni iPad asla Mac’in yerini tutmuyor.

Autocad , Fusion , Catia hele hele hiç benzeri uygulamalar yok. Destekte gelmiyor. Klavye alıyoruz çoğu uygulamada çalışmıyor.

iPad büyük iPhone’dur. Change my mind.

• macOS Ventura ile gelen Sahne Yöneticisi özelliği birden fazla masaüstü ile çalışmaya engel oluyor mu?

• Sonklavyebükücü kullanıcısına yanıt
    Sizin anlamak istedikleriniz net olarak anlıyorum .Saygım sonsuz …

Sağlıklı bir şekilde işletim sistemi ve bekletileri gözden geçirdik.Burda ben veya siz artniyetli bir amaç gütmüyoruz …

Yorumlarınız için teşekkürler ..

Konu başlığı açmak bir adımdır.Bilgi paylaşımı ,deneyim ve kullanım detaylarını sizler yürütüyorsunuz.İOS /iPadOS 16 konusu tüm kullanıcılarındır.Kişilerle bağdaştırmak yanlış bir hareket olacaktır ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QRocKfire -- 10 Haziran 2022; 18:21:0 >
  • evet olay tam da bu. ben şahsen apple'ın büyük hayranıyım ve apple watch iphone mac airpods ne varsa kullanıyorum hem ekosistem hem de yazılım olarak çok sevdiğim aletler, ama ipadler asla ulaşabilecekleri potansiyeli yakalayamıyor ve ipados 16 da bence yetersiz kaldı. m2 işlemcili bir macbook air çok daha iyi ve uzun ömürlü bir seçenek olur alacaksanız.

• aria26 kullanıcısına yanıt
    Yabancı YouTube kanalları dev gibi Don’t Buy M2 başlıkları atıyor. Bana almak çok mantıklı geldi. Ama detayların belli olmasını beklemem gerek. MacOs kaç ay içinde stabil olur bilmiyorum.

• Arkadaşlar bu ipad pro yu ios 16 ile gelen harici bir monitöre bağlama özelliğini kablonun typc girişini bir çeviriciyle hdmi çevirip monitöre bağlasak çalışır mı?

• feylezof77 F kullanıcısına yanıt
    Windows desteklemaz ve Mac OS X yapabilirsiniz .Direk monitör mantığı ile çalışmaz.Kablo desteği bu işlem için kullanılamaz ve Apple ekosisteminde çalışır ...

Öncelikle ipad modeliniz bu desteğine sahip olmalı .Mac ‘e Wi-Fi ve Bluetooth ile bağlanmalı …

Çalışma adımları şu şekildedir …

Mac’inizde ,Sistem Tercihleri’ni seçin, Ekranlar’ı tıklayın, Ekran Ekle’yi tıklayın, sonra “Yansıt veya Genişlet”in alt tarafındaki listeden iPad seçilir ve aktif olur …

Sidecar, desteklenen modellerde macOS 10.15 veya daha yeni sürümlere sahip olmalıdır …

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QRocKfire -- 11 Haziran 2022; 13:40:31 >
    Sadece yeni Maclerde çalışıyor SideCar özelliğin adı.

Bu arada typce to displayport ile çalılıyor YouTube’da videolar var. Ama çözünürlük farkından kötü duruyor.

• iOS 16 [ ANA KONU ] 16.8

iOS 16 [ ANA KONU ] 16.8

• CideCar , wi fi ,Bluetooth üzerinden çalıştırılır.iPadOS 16 beta sürecinde olduğu için açıktan yararlanmak deneyseldir.Deneysel yöntemler gerçekçi olmaz.Stabilite vermez ..

iPadOS 16 beta zaten sağlıksız çalışıyor ve stock sürümden bu tür yöntemler geçersiz olacaktır.ipad mobil bir cihazdır ve kablo gibi sınırlayıcı bağlantıların bir mantığı olmaz …

Apple , Studio Display ( 1700 dolar civarında uygun fiyatlı bir model ) , Pro Display XDR monitörleri A15 işlemci ,Wi Fi ve Bluetooth ve kablo desteğinde var .CideCar benzer bir özelliğide barındırıyor.Ürününe alternatif üretip ,kendini baltalamaz…

YouTube izlediğiniz yöntemler ile çalışıyor demek anlamsız ve yanıltıcıdır …

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QRocKfire -- 11 Haziran 2022; 14:33:9 >
  • arkadaslar ios 16 beta 1 yükledimde ios 15.6 betayaa dönemezmiyim profil yüklesem?

• uyguna_iphone kullanıcısına yanıt
    Dönersiniz .Fakat uzun bir yol gerektirir …
    Basitçe yöntem adımları …

İOS 16 beta 1 den stock sürüm 15.5 düşürmelisiniz .DFU modda temiz kurulum yapmadan alt sürüme geçme şansı bulunmaz ..

iOS 15.5 dönüş tamamlanınca 15.6 beta profili yükleyip ,OTA üzerinde sürümü indirin …

Artık iOS 15.6 beta kullanımına geçmiş olursunuz ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QRocKfire -- 11 Haziran 2022; 14:25:23 >
    anladım pc yok bende ozmaan kalmaya devam :(

• uyguna_iphone kullanıcısına yanıt
    Mac veya PC olmadan yapamazsınız …

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.