< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AeternusLux -- 11 Haziran 2022; 15:22:34 > < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
iOS 16 [ ANA KONU ] 16.8 (16. sayfa)
-
-
-
İPadOS 15 gelen gelen Universal Control ile SineCar farklı şeylerdir ..
Bir kavram kargaşası oluşmuş.Bir çok kullanıcı karıştırabiliyor ..
Universal Control örneğin bir world ,resim ,döküman vs yaptığımız bir çalışmayı anlık Mac ekranında devam etmektir.İkinci bir monitör amacı gütmez.iPadOS içinde çalışır ..
SineCar tamamen Mac ikinci ekran gibi çalışıp sınırı kullandığınız Mac ifade edilir.Mac’e tamamen entrğre olur.Mac ana sayfasını görüntüsü ipadOS anlık yansır.iPadOS devreden çıkar …
İOS & iPadOS 15 ana başlığı bölümünde iPadOS 15 detaylı bilgi verdim …
Araştırma yapıp ,zaman ayırmak emek vermek gerektiriyor.Kişisel olarak en iyisini yapmayı hedeflemişsiniz.Sayfa akışı açısından gerçekten iyi bir tutum …
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QRocKfire -- 11 Haziran 2022; 15:38:39 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Konu başlığında size cevap vermişim ve konu başlığını favorilere almışsınız . Birden çok bildirim görünmüş .DH mobil uygulama ve web sayfasında ufak buglar bulunuyor.Aynısı PM mesajlarındada arada oluyor .Bir satır birine yazıyorsunuz 10 tane arka arkaya aynı mesaj görünüyor …
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QRocKfire -- 11 Haziran 2022; 16:52:21 >
Ben hiç Universal Control demedim ne anlattığınızı anlamıyorum?
iPadOS 15 sürümünde 15.4 üzerinde tam olarak stabil kullanılan ,bu yöntemin adı Universal Control diye geçiyor.Kablolu bağlantıda extra destekliyor.iPadOS sınırları içinde yapıyorsunuz …
iPadOS 16 getirilmek için yapılan ,SideCar bambaşka bir boyuttur.ilk defa Apple ürünü bulundurduğu işletim sistemini devre dışı bırakıp Mac OS X bütünleşiyor …
İki kavramda farklıdır.ikisinde Mac OS X de yapılıyor.Tek benzerlik ekran işlem taşıma ve doğal olarak yansıtma .O yüzden karıştırılıyor …
Sizin bir yıldır varolan kavramın adı Universal Control
iPad, mac entegre oluyor ve ekran görevini basitçe görüyor.İsterseniz direk mac klavye ve maus iPad üzerinde terse çevirebilirsiniz .Mac yapılan çalışmaları veya iPad olan çalışmaları anlık ekrana yansıtır taşır ve işlerinizi yaparsınız.Benzerlik ekran miroring …
Basit bir örnekte vereyim .Mac bir program kullanıyorsunuz .Ana ekranda işlem yaparken iPad ekranına taşıyıp kendi ekranınızda diğer işleminizi rahatça yapılabilirsiniz ..
Sadece ekranı yansıtacak bir durumda gerekli ise AirPlay ile zaten yansıtıyor.Apple tv üzerinden kablosuz TV ye bile yansıtılır.İşlem yapmak değil izlemektir.Eski bir iPad ile bile yapılır.Bir tek AirPlay desteklemesi yeterli .Günümüzde AirPlay destekli TV ve monitörler bulunuyor .Buda kesinlikle SideCar veya Universal control ile uzaktan bile Alakası yok …Apple SupportyoutubeHow to use Universal Control on Mac and iPad | Apple Supporthttps://www.youtube.com/watch?v=9tRzhE-wyNg&feature=youtu.be
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QRocKfire -- 11 Haziran 2022; 17:2:23 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
-
iOS 16 tamda tahmin ettiğim üzere sadece A12 çipset ve üstü cihazlar için hazırlanmış. iPhone 8/8+ ve X kullanıcıları için kilit ekranı dışında hiçbir yenilik sunmuyor. Yani en gereksiz güncelleme olacak sanırım bu cihazlar için. Ne dikte özelliği var, ne fotoğraflardan nesneleri ayırma özelliği ne de yatay Face ID var. Donanımsal yetersizliklerin gözü kör olsun.
iOS 17 yüksek ihtimalle gelmez iPhone X’e. iPhone XS ise halen daha çoğu özelliğe sahip olabildiğine göre rahat iOS 20’yi görür herhalde. Düz model değil S serisi almak gerektiğini kanıtlıyor bu durum bir kez daha. Seneye benim cihazım çöp olacakken, X değil XS alan bir kullanıcı cihazını daha rahat 3 sene kullanabilecek.
Şimdiye kadar hep s serisinden gittim 4s-5s-6s-Xs hiç bir zaman pişman etmedi.Xs de 4gb ram olması ve neural engine yapay zeka birimi ömrünü uzattı aletin hala yeni özellikleri
almaya devam ediyor.Tek pişmanlığım keşke 256 lığını alsaydım.
-
İşte keşke X değil XS olsaydı elimde. XS çıktığı zaman X ile karşılaştırdığım da “ne kadar gereksiz bir cihaz, X’in üstüne hiçbir şey katmamış neredeyse” falan demiştim. Bir 6 ve 6S arasında ki kadar fark yoktu cidden. Ama zaman XS’in aslında ne kadar güçlü olduğunu ortaya koydu. A11’de de Neural Engine vardı ama daha ilk nesili ve Face ID tarafından kullanılıyor tamamen. A12’de bu Neural Engine’ı asıl yapmak istedikleri hale getirmişlerdi, onun etkisinden ötürü bu kadar uzun ömürlü oldu.
iPhone X kötü bir cihaz değil kesinlikle ve memnunum ama XS’e kıyasla özellik olarak sönük kalıyor. Satıp biraz ekleyip ikinci el bir XS alacağım bende. En azından şu ekonomide kafam rahat olsun 2-3 sene daha.
XS A12 işlemcili,Apple sınır olarak A12 belirlemiş.iOS 15 sürümünde ,tüm özellikleri aldı.Maske ile Face ID sadece 12 ve 13 serisi aldı …
İOS 16 özelliklerinin büyük bir bölümünü XS alacak.iPhone X güzel bir model,Fakat A12 altında kalıyor …
XS şuan alınabilir en alt model .Bu sınır altı bir model sürüm özeliklerinin büyük bir bölümünü alamaz ..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QRocKfire -- 13 Haziran 2022; 14:36:34 >
Bence şuan 12 mini altına para vermek mantıklı değil. Bu şafaktan sonra 12 mini altı telefon alınmaz.
iPhone 14 ailesi tanıtıldığında muhtemelen iPhone 11’in üretimine son verecek Apple.
Ben olsam 12 -11 - 13 pro komplo bitiririm.
Keşke fiyatlar böyle olmasa da alabilsek. Mecburen iPhone X, XS gibi eski cihazlara yöneliyor insanlar şu an. En azından 2017, 2018 model günümüze uzak olmayan amiral gemisi bir iPhone'um olsun istiyor insanlar. XS bataryası dışında üzmeyecek bir cihaz. 12 Mini ile arasında herhangi bir iOS kaynaklı özellik farkı da yok. Maske ile Face ID var sadece o da zaten pandemi bitti maske kalktı. 2020, 2021 model iPhone'lara parası yetmeyen ama belli bir miktar parasıda olanlar ikinci el X ve XS'lere yöneliyor.
-
Zor gibi çünkü halen 11'e alternatif bir telefon üretmedi Apple. SE'nin 11 kasası ile geleceği zamana kadar kaldırmazlar bence. iPhone 11 deli gibi satıyor halen. 2022 Mart ayı itibariyle Dünya çapında 159 milyon adet satılmış iPhone 11. Bu da onu Dünya'nın gelmiş geçmiş en çok satan 10. akıllı telefonu yapıyor. Apple yüksek ihtimalle SE 4 ile iPhone 11'in satışlarını durduracak. SE 4'ün iPhone 11 kasasında geleceğini düşünüyorum 11'in yerini alması için.
-
iPhone X ve XS bu zamanda alınacak uygun fiyatlı modellerdir.XS tavsiye edebilirim .Pil düşük seviyede ise değişim yapılmalı …
Güzel hocam burası Almanya değil ki. Pil değişim bile 1400₺ eskiden o paraya Apple Watch alınıyordu.
Telefon almaya cüret etmek dahi zor, ben para kazanamadığım için artık telefon almıyorum. Mac para kazandırıyor mühendislik uygulamaları ile.
Aslına bakarsan bir çok şeyi bıraktım. Okulda yemek yemiyorum artık. Gerekmedikçe internet bile açmıyorum.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X