Hocam telefon kasmıyor ekran ayarlarında bir şey var. Bu ayarlar normalde kapalı. Öyle olduğu zaman ekranda akıcılıkta problem oluyor. Ama bu ayarları açınca ekranda akıcılık normale dönüyor ama görüntü bozuluyor < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
iOS 18.1.1 iPhone 14 Pro Max performansı nasıldır? (2. sayfa)
-
-
İşte o ayarların akıcılığa etkisi olmaması lazım o telefonda, şimdi kardeşimin iphone 11’inde bu ayarların hepsini denedim akılcılığa hiçbir etkisi olmadı yağ gibi akıyor telefon tabi ios sürümü 17’de bu telefonun.
-
iOS 18.1.1 in 14 PM üzerinde herhangi bir olumsuz etkisi yok. Aynı telefonu aynı sürümde kullanıyorum, dediğiniz kasma donma takılma şikayetlerini yaşamıyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atif Zafrak -- 3 Aralık 2024; 9:22:52 > -
İcloud yedekleyip kurdugu için olabilir mi.? Yoksa cihazi sil baştanmi kurdu yeni iphone olarak.?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
DFU mod ile sıfırladım. Sonra icould üzerinden kurdum. Anladığım kadarıyla ‘Saydamlığı azalt’ ve diğer seçenekleri açınca ekranda takılmalar kalkıyor.
Hocam icloud kurmadan önce deneyimleseydin keşke, eger iphone sonrasi bi üst modele gecişler de icloud yedekleme pek önerilmiyor yedeksiz şekilde kullansaydin..Yeni iphone olarak kurup uygulama resim vs manuel yüklemen daha mantikli olurdu..Cok kafani yorma dfu mod güncellemesi yap yeni iphone olarak kullanmaya başla icloud yükleme..
iCloud yüklemeden yedeklerimi nasıl yukleyecegim peki?
Onu müşteri hizmetleriyle görüş,yeni iphone olarak kullanip gözlemleseydin kasma varmi yokmu diye.? Yaptin mi denedin mi hayir.!! Bi süre öyle kullan yedeklemeyi müşteri hizmetiyle görüş sorunu bildir yardimci olurlar.Kasma donma yedekleme ile alakalidir belki denemeden bilemezsin bilemeyiz..
Hocam farklı bir iPhone 14 pro max kullandım. O da 18.1.1 sürümündeydi. O gerçekten akıcı ve kasmıyordu
Yukarda arkadaşın söylediği gibi yedekten yüklemek yerine sıfır kurulum yapın öyle bir deneyin yedeğinizde de sorun olabilir sıfır kurulumda da sorun olursa donanımsal bir sorun olabilir garanti devam ediyorsa servise verin.
iOS 18 ile 14Pm’e gelen yenir bir özellik yok. O yüzden kasması için bir sebep de yok. DFU modda temiz kurulum yapın. Yedekten bir şey çekmeyin.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam gerçekten şaka gibi. Bugün Apple destek ile telefonda konuştuk onlar bile çözemedi. Analiz verilerinin SpringBoard dosyasını chatgptye attım. O analiz etti ve 3 uygulamanın problemli çalıştığını ve onları kaldırmamı söyledi. Onları tamamen silince telefonda düzelmeler meydana geldi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emresert.8 -- 8 Aralık 2024; 22:37:23 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
İşte o yüzden sıfırdan kurulum yapıp test edin demiştik :)
Uygulamanın kendisinde sorun olmasa bile bazen yedekleme yapılırken hatalı veri kayıtları olabiliyor ve yedeği geri yüklediğinizde bu uygulamalar hatalı verilerle yükleniyor ve bu tür dengesiz kaynak kullanımlarına neden olabiliyorlar. Yoksa 14 pro max gibi telefonun ios 18'de bile olsa kasması mümkün değil.
Geçmiş olsun.
-
Hocam bir de bunu söylüyor anlamadığım şey önceki telefonun sahibi çok mu uygulama yükleyip silmiş? Çünkü sınırı aşmış diyor
18.2 çıkınca ipsw.me’den temiz kurulumla hiçbir yedek almadan sıfırdan kurulum yapın telefon uçak gibi olur en az 2 sene bu işlemi yapmanıza gerek kalmaz geçmiş olsun
Hayır ilgisi yok.
ios’da uygulamaların kontrolsüz şekilde sistem kaynaklarını kullanıp telefonu yavaşlatmaması için bazı limitler var uygulama başına 86400 saniye içinde ortalama 12 kb/s bir disk yazma limiti belirlenmiş ama sizin uygulamanız 150 kb/s yazma işlemi yapmış yani disk üzerinde aşırı işlem gerçekleşmiş bu da sistemin kararsız çalışmasına ve kasılmasına neden olmuş. Özetle bu bahsedilen uygulamalar bir sebeple bozulmuş.
-
Bu dediği uygulamaları zaten kaldırdım. Başka yapabileceğim bir şey var mı? Hocam çok yardımın dokundu gerçekten çok teşekkür ederim. Yukarıdaki arkadaşın dediği gibi 18.2 çıkınca tekrardan ipsw ile sıfırlayıp bir şey yüklemeyeceğim telefona
Uygulamaları kaldırıp tekrar kurman yeterli olur komple kaldırmana gerek yok yani kullandığın uygulamalarsa yine kullanabilirsin ama kaldırıp sıfırdan kurup sıfırlarsan sıkıntı yaratmaz, sonuçta whatsapp pinterest bilindik uygulamalar genel bir sorun yoktur ama diğer uygulamayı duymadım hiç.
-
Temizlik ve yeni olarak ayarlamak mantikliydi,ama icloud yedeklemesi söz konusu olunca orda tıkaniyoruz gözün aydin
Hocam 18.2’yi DFU mod ile kurup yedeklemeyi icould üzerinden değilde, iTunes üzerinden yapsa geri yüklemeyi bir problem oluşur mu? Bir de iTunes üzerinden yedeklemek olursa whatsapp dahil olmak üzere icould gibi hepsinin yedekleri gelir mi?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X