Arkadaşlar ben 13 Pro Max kullanıyordum geçen hafta. Bu hafta 14 Pro Max'e geçtim ve iOS 18.1.1'e yükleyince performansı 13 Pro Max'ten daha düşük geldi ve gözle görülür takılma ve akıcılıkla ilgili problemler var. Telefonu 2 kere sıfırladım, canlı desteğe de bağlanıp testlerini yaptılar fakat problem bulunamadığını söyledi. iOS 18.1.1'i 13 Pro Max'te denemedim, acaba sorun iOS 18.1.1'de mi? |
iOS 18.1.1 iPhone 14 Pro Max performansı nasıldır?
-
-
17.7.2 gec kapanmadan -
Sıfırlamayı nasıl yaptınız? Dfu mod ile yaptınız mı?
-
Hayır normal. Hatta sıfırlayınca telefonu yedeklerini yüklemeden yine kullandım. Hala daha akıcılıkta problem devam ediyordu.
-
O tam sıfırlama olmuyor, dfu mod ile sıfırlarsanız eski işletim sistemi dosyaları tamamiyle silinir disk formatlanır ve sıfırdan işletim sistemi kurulumu yapmış olursunuz fabrika çıkışı gibi en iyi sonuç o şekilde alınır.
Bu işlemden sonra yedeğinizi yükleyebilirsiniz, unutmayın sıfırdan işletim sistemi kurulumlarında, yedek yükledikten sonra veya güncellemeler sonrasında telefon arka planda 2-3 gün optimizasyon ve dosya indeksleme işlemi yapar sonrasında performans normale döner.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 29 Kasım 2024; 22:14:27 > -
DFU mod ile nasıl sıfırlanıyor? Sıfırladığımız zaman icould bilgilerimizle kurabiliriz değil mi?
-
Önce telefonu itunes'a bağlayıp yedekleme yapın, icloud ile de yedekleyebilirsiniz ama en sağlıklı yedek itunes yedeğidir. (yedekleme ayarlarından yedeklemeyi şifrele seçeneğini seçerseniz tüm parolalarınız da yedeklenir)
ipsw.me adresinden telefonunuzun modeline uygun olan ios sürümünü indiriyorsunuz. Telefonu aşağıdaki videoya göre dfu moda alıyorsunuz.
Özgür AYDINyoutube#iphone #dfu #restore #dfumode #iphone_fix #recovery Herkese merhaba arkadaşlar. Bugün iPhone'ların Restore moda veya DFU moda nasıl alındığını anlattım. Saniye saniye neler yapmanız gerektiğini gösterdim ve bu modların ne işe yaradığından bahsettim. Umarı yardımcı olur. Kanala abone olup beğeni ve yorum yaparsanız sevinirim. Herkese iyi seyirler. 00:00 Giriş 00:11 DFU ve Restore Mod nedir? 01:36 Restore ve DFU moda nasıl alınır? 03:15 Tuş kombinasyonları 03:30 Recovery mod için tuş kombinasyonu 03:50 Recovery mod açma 04:22 Recovery mod ne için kullanılır? 04:55 Recovery moddan çıkma 05:30 DFU mod ne için kullanılır? 05:56 DFU mod nasıl açılır? 07:00 DFU mod içeriği 07:43 DFU moddan çıkma 08:11 Kapanışhttps://www.youtube.com/watch?v=hCM6pklPyosTelefon dfu moda geçtikten sonra itunes telefonun dfu modda olduğu uyarısını verecektir, telefon ekranında hiçbir şey çıkmaz.
Shift tuşuna basılıp tutup itunes üzerindeki geri yükle butonuna tıkladığınızda sizden yüklemek istediğiniz ios dosyasının yerini soracaktır, ipsw.me adresinden indirdiğiniz ios dosyasını seçin çıkan uyarıları onaylayın işlemler başlayacaktır. Önce tüm veriler işletim sistemi dahil silinecek ardından ios sıfırdan kurulacaktır, işlemler tamamlanıp telefon merhaba ekranında açıldıktan sonra zaten itunes üzerinde son aldığınız yedek görünür geri yükle diyerek yedeğinizi yüklersiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 30 Kasım 2024; 18:58:51 >
-
Hocam ben yine de icould yedeklemesi üzerinden kurmak istiyorum. Bir sorun olmaz değil mi?
-
Kurabilirsiniz.
-
Dün yükledim dediğin şekilde hocam. Performansın ortaya çıkması 1-2 günü bulur mu?
-
Evet birkaç gün sürer, veri miktarı çok ise daha fazla sürebilir.
-
Hocam telefon eskisi gibi hala kasmalar devam ediyor. 2-3 güne düzelir inşallah değil mi?
-
quote:
Orijinalden alıntı: emresert.8Hocam telefon eskisi gibi hala kasmalar devam ediyor. 2-3 güne düzelir inşallah değil mi?
Donanımsal bir sıkıntı yoksa uygulamalarınızda problem yoksa düzelmesi gerekir.
-
donanımsal bir sorun olduğunu düşünüyorum hocam 14 pm’de performans sorunu yaşamak normal şartlarda imkansız
-
Hocam menü geçişlerinde ve yukarı aşağı kaydırırken takılmalar oluyor. Apple destek bağlandı bir problem göremedi. 13 PM kullanıyordum pil sağlığı düşük olduğu halde menüde vs takılma olmuyordu gayet akıcıydı. Ama 18.1 sürümünü kullanıyordum. Bu 14 PM’de 18.1.1 sürümüne geçince böyle problemler mi oldu onu anlamadım
-
Tamamdır hocam haber vereceğim
-
Hocam buradan ‘saydamlığı azalt’ seçimini aktif edince ekran daha akıcı ve pürüzsüz oluyor ama saydamlık gidiyor acaba sorun ekranda mı?
-
O ayarın ekran ile bir bağlantısı yok, o ayar işlevini grafik yonga yürütür o da çipsete bağlı. Yani sorunun donanımsal olma ihtimalini doğurur bu durum.
-
Valla hocam bende anlamadım bu ayarlardan 1-2 tanesini açınca özelikle Saydamlığı düşür seçeneğini ekran dediğim pürüzsüz ve akıcılığa kavuşuyor ama kapatınca tekrardan akıcılık gidiyor
-
O ayarın 14 pm gibi bir telefonu kastırmasına imkan yok normal koşullarda.
Benzer içerikler
- no caller id ne demek
- ios"a taşı kalan süre 1 dakika
- apple hangi kargo ile çalışıyor
- imei kayıt sonrası servis yok çözümü
- iphone arama tuş sesi kapatma
- iphone"a app store harici uygulama yükleme
- pro max ne demek
- iphone 18 ne zaman çıkacak
- samsung s23 ultra, iphone 14 pro max karşılaştırma
- tuş sesi kapatma
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X