Şimdi Ara

iOS 18, AB'deki iPhone kullanıcılarına daha fazla özgürlük getirecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
415
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • iOS 18, AB'deki iPhone kullanıcılarına daha fazla özgürlük getirecek
    Apple, iOS 18 sürümüyle AB’deki iPhone kullanıcılarına Apple dışı uygulamaları varsayılan olarak ayarlama konusunda daha fazla özgürlük tanıyacak. Yeni güncelleme, kullanıcıların Ayarlar üzerinden tercih ettikleri uygulamaları kolayca görebilecekleri ve seçebilecekleri yeni Varsayılan Uygulamalar bölümü sunacak.

Ayrıca Bkz.Apple, iOS 18.1 ile iPhone'un NFC çipini üçüncü parti uygulamalara açıyor

Daha fazla uygulama için varsayılan ayarlanabilecek

AB'deki iPhone kullanıcıları, tarayıcı, mail, uygulama mağazası ve temassız ödemeler için farklı varsayılanlar belirleyebiliyordu. Apple, kullanıcılara arama, mesajlaşma, parola yöneticileri, klavyeler, arama spam filtreleri, navigasyon ve çeviri için de varsayılan belirleme özgürlüğü sunacağını duyurdu. Örneğin; kullanıcı, varsayılan mesajlaşma uygulamaları olarak Mesajlar yerine WhatsApp gibi bir uygulamayı ayarlayabileyecek.

Apple henüz mesajlaşma uygulamaları, navigasyon, parola yöneticileri ve daha fazlası için yeni bir varsayılan belirlemenin nasıl çalışacağına dair bir bilgi paylaşmadı. Telefon görüşmeleri, mesajlaşma, parola yöneticileri, spam arama filtreleri ve klavyeler için yeni varsayılanlar, bu yılın ilerleyen zamanlarında gelecek olan iOS 18 güncellemesiyle birlikte ayarlanabilecekken, farklı gezinme ve çeviri varsayılanı ayarlama seçeneği 2025 ilkbaharında sunulacak.

iPhone'a yüklü gelen uygulamalar silinebilecek

Apple, yeni uygulamaları varsayılan olarak ayarlamanın yanı sıra kullanıcıların temel uygulamaları silmesine de izin verecek. ‌App Store‌, Mesajlar, Kamera, Fotoğraflar ve Safari uygulamaları silinebilecek. Yalnızca Ayarlar ve Telefon uygulaması kaldırılamayacak. Kullanıcı, ‌App Store‌ uygulamasını silerse, Ayarlar uygulamasından yeniden yükleyebilecek. Diğer uygulamaları ise ‌App Store‌'dan yeniden yükleyebilecek.

Değişiklikler AB ile sınırlı!

Apple'ın yaptığı değişiklikler, ‌ne yazık ki Avrupa Birliği'ndeki ‌iPhone‌ ve iPad kullanıcılarıyla sınırlı.

Kaynak:https://www.macrumors.com/2024/08/22/apple-eu-default-app-update/
    Kaynak:https://developer.apple.com/news/

• bizide kırbaçlıcakmı :S

• Ayarlar ve Telefon uygulaması da silinebilsin, varsayılan yapılabilsin.Hatta Kali Linux yüklenebilsin. Bunlar az olmuş şimdi Apple'ın yeterince içinden geçilmemiş. App Store silmek mi

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

AB'deki iPhone kullanıcıları, tarayıcı, mail, uygulama mağazası ve temassız ödemeler için farklı varsayılanlar belirleyebiliyordu

Yuh, varsayılan uygulama için bile kısıt mı var iOS'da? Amaç ne yahu...

• Bence derhal bizimkilerde yaptırım uygulamalılar. Avrupa'ya var bize yok çifte standart olmaz.

• Safari zaten iOS kullanıcısı için en iyi tarayıcı. Benim anlamadığım mesajlar neden kaldırılabiliyor? Farzet ki SMS alıyorsun. WhatsApp'a gelecek hali yok ya. Fotoğraflar desen onu kaldırıp üçüncü bir şahsa tüm galeriyi vermek hiç akıl kârı bir iş değil. Şahsen kamera uygulamasını kaldırırım. Hiç elle ayar imkanı vermiyor. Gerçi profesyonel uygulama da yüklü ama nedense cihazın varsayılan kamera uygulamasıyla çekiyorum. Ekstrem durumlarda enstantane ve ISO gibi değerleri ayarlamak istediğimde kullanıyorum.

• esmerbuyucu kullanıcısına yanıt
    Ben 80K para verdiğim iPhone'da iOS kullanmak istemiyorum, iOS da silinebilsin :(.

• Mr. Jingles kullanıcısına yanıt
    Safari'nin iOS için en iyi web tarayıcısı olmasının sebebi de Apple'ın, üçüncü parti web tarayıcıları için uyguladığı sınırlamalar, bu da kalkacak ve gerçek manada farklı web tarayıcılarının önü açılacak.

• Muhammed Taha Türk kullanıcısına yanıt
    Android'tir Asahi Linux'tur ne bileyim linux minux kurulabilsin yani. Hatta AB bütün telefonların Android ile çıkmasını dayatmalı. Tek işletim sistemi geliştiricilere de kolaylık olur hem miss gibi. Yok öyle ben istediğimi kullanayım varsayılan yapayım

• Muhammed Taha Türk kullanıcısına yanıt
    Farklı web tarayıcı motoru adeti 2 iki(blink-chromium(bu da zaten webkit forku), gecko-firefox ve onun forkları) Tarayıcılar sınırlandırılmasa bu sefer hepsi webkit yerine blink kullanmaya başlayacak kendi motorları yok ki. Nerede Opera ve Edge'in tarayıcı motorları, yok. Anca chromium tekeline hizmet edecekler.

• esmerbuyucu kullanıcısına yanıt
    O ayrı mesele, ama evet, doğru.

• Mr. Jingles kullanıcısına yanıt
    İşimle alekadar Azerbaycan e-devlet sitesinde çalışıyorum. Site webkit motoruyla çalışan tarayıcıları desteklemiyor. Bu yüzden dışarıda, PC karşısında olmayanda işlerimi ipadla halledemiyorum. Apple politikaları yüzünden alternativ tarayıcı yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ixtiyar -- 24 Ağustos 2024; 13:01:54 >
  • Aslında en iyiden kastım en kararlı ve performanslı olması. WebKit haricinde diğer motorlara da izin verilse kesinlikle Firefox tabanlı bir tarayıcı kullanırdım. AB dayatmaları sebebiyle tarayıcı motoru değişecek deniyordu. Bu konuda gelişme var mı?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.