< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
iOS 18 | ANA KONU | 18.3 (222. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
![](/static/forum/img/popularite.png)
-
-
wifi bağlanmada sorun yok ve wifi geçici olarak kapatmada da sorun yok... problem sadece wifi ayarların içinden komple kapatmak istediğim de kapatamıyorum anahtarı pasif yapamıyorum hemen aktif oluyor.
-
Aynen dogru,yalniz yedekleme yüklerse değişen birşey olmaz tüm belgeleri resim videolari yedekle pc ye,temiz kurulum yap tek tek uygulamalarini yükle sil baştan kullanmaya başla.Tavsiyedir
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ayarlar/Gizlilik ve Güvenlik kisminda en altta kilit modu var o açık kalmış olabilir kapatırsanız düzelecektir
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
şimdi kontrol ettim kapalı zaten, çok garip bir bug, yani wifi yi komple kapatamıyorum.
-
Birisi yazmıştı. 18.3 de telefon araması geldiğinde ekrana bakınca zil sesinin kısılması özelliği kaybolmuş.
Tahmin ettiğim şeyse Şuana kadar en büyük başarisi bu olmuş diyip gecerim.Deneyimim olmadi ama deneyimlemeden inanmam:)
Yok hiç yedekleme almayacağım sıfırdan dfu modla yükleyip uygulamaları tek tek indireceğim.Yedekleyecek birşeyim yok zaten sadece foto videolar var onları da buluta attım
malum cihazın şarjı daha fazla gitsin diye birsürü ayar yaptım sıfırdan kurulum yapmaya üşeniyorum yedeklemede sadece whatsapp ı seçsem kurulumdan sonra geri yüklesem sıfırdan kurulum gibi olmaz mı sonuçta uygulamalar yüklenmeyecek sadece ayarlarım geri gelecek isimler fotoğraflar vs
Ben zaten hiçbir yerden “hiçbir” yedek taşımadan “en, en, ennn…” sıfır kurulumun gerekliliğini veya farklılığını, sisteme olumlu katkısının ne olduğunu pek anlayamadım…
Rehber, fotoğraf gibi bazı verileri iCloud’a değil de başka bir bulut sistemine yedekleyip sonra oradan geri çağırınca sözgelimi bir bug varsa yine taşınmıyor mu? iCloud’tan bir şey taşıyınca mı “bug” oluşuyor? Buna bir açıklık getirmek gerekli artık.
Yani sadece rehber, fotoğraf ve notları icloud’tan almak ne gibi bir “bug” taşınmasına yol açabilir ki? Bunun teknik açıklaması ve gerekliliği gerçekten nedir? Ben yıllardır iCloud’a sadece rehber fotoğraf ve notları yedekliyorum; diğer uygulamaların iCloud bağlantısını kesip son kez öyle yedek alıyorum; kurulum bitince de uygulamaları AppStore’dan tek tek indirip baştan kuruyorum. iCloud aktif edince de sadece son yedeklediklerim geri gelmiş oluyor. Fakat başka bir yaklaşıma göre hiçbir şeyi yedekten almamak tavsiye ediliyor; ama nihayetinde bir yerden bazı yedekler çağırmak zorundasınız, bütün rehberi baştan tek tek elle yazamayacağınıza göre… 🤷🏻♂️O zaman da bu telefonları kullanma mantığında bir kısır döngüye girilmiyor mu?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kinemania -- 28 Ocak 2025; 14:22:17 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Tesekurler hocam sagolun
dosya bazlı verilerin bug taşıma ihtimali olmamalı zaten..bunu söyleyenler fazlası ile abartıyor bence..rehber uygulamasını yedeklemekle rehberdeki verileri yedeklemek arasında fark var tabi..
ben de sizin gibi veri yedeği tutuyorum..asla telefon yedeğini açmıyorum
-
Öncelikle DFU modda temiz kurulum gerekli durumlarda yapılmalıdır.Her sürümde DFU modda temiz kurulum yapmak gereksizdir. ..
DFU modda temiz kurulum neden yapılır ?
Cihazınızda ısınma ,kasma ve pil performansında kötüleşme durumunda yapılması gerekir.Şunu unutmamak gerekli cihazınızın yaşı ,pil sağlığı düşük olması gibi durumlarda mucize yaratamaz.DFU modda yapılan işlemde cihazdan IOS yazılımı tamamen kaldırılıp yeniden yükleme adımı gerçekleşir . ..
DFU Modda temiz kurulumda neden iCloud yedeği yüklenmemeli ? ..
Apple eko sisteminde AppStore üzerinden yüklenen her uygulama geliştiriciler tarafından oluşturulup son kullanıcıya sunulur.Belli sürüm aralıklarında yüklediğiniz uygulamaya güncelleme gelir.Amaç cihazdaki iOS sürümü ile en uyumlu şekilde çalışması için düzenleme yapılır.Uygulama doğası gereği adım adım gelişirken gözden kaçan hatalar barındırabilir ve kişisel data yedeği anlık hatalar barındırabilir.Her IOS güncellemesini yüklediğimizde bize sürüm notlarında düzeltme ve iyileltirmeler sunar.Uygulama kişisel data yedeğinde önceden görülmemiş ve yeni sürümle yamalanmış hata düzeltmeleri bulunabilir.IOS güncel sürümünde arka planda bug işlemi oluşturma olasılığı bulunabilir.. ..
iCloud yedeği içeriği kişisel ayarlar ,uygulama veri yedekleri ,resimler ,notlar gibi bir çok içerikten oluştuğu için geniş bir yelpazeyi barındırır.Kullanıcı olarak kullandığımız sürümde genelde rastlanmayan bize özel garip buglar görülmeye başlandığında dikkatimizi çeker ve kullanım performansımız kötüye gittiğini görürüz.Aynı sürüm aynı cihaz modellerinde çok sık görülmeyen bug’lara rastladığımızda DFU modda temiz kurulum yoluna yöneliriz . ..
Bir kaç sürüme özel buglardan örnekler vereyim.IOS 15 sürümünde fotoğraflar uygulamasını etkileyen ,sanal olarak fotoğraf ve video arşıvinizin boyutunu gerçek boyutundan büyük gösteren bir klasik bug bulunuyordu.IOS 16 sürümü ile fixlendi.Yine aynı yıl görünen cihazın sistem verileri bölümünün aşırı büyüyerek cihazın hafızasında sanal alan kaplaması bulunuyordu.AppStorede yükleyip kullandığımız fotoğraf,sosyal Media uygulamaların yedeği bu bug üst sürümelere taşıyordu. ..
DFU modda temiz kurulumda iCloud yedeği tekrardan yüklenmemesini önerilmemesinin sebebi budur.Teknik detaylara girmeden anlatmak istedim.DFU modda temiz kurulum ,Windows ,macOS ,Linux ,Android vs formatla aynı mantıktadır ve her işletim sisteminde kullanılır.Apple özel bir durum değildir ..
-
peki hocam hiçbir uygulamanın yedeğini almadan ben sadece yapmış olduğum ayarların aktarılmasını istiyorum bunda bir hata taşıma durumu var mı
IOS işletim sistemindeki kişisel ayarlar Bug sebebiyeti taşımaz.Rehber ,notlar tek tek elle girmeden yüklenebilir.IOS sistemindeki stock mail uygulaması ,ilk mail adresi eklediğinizde size seçenek sunar ( Rehber ,notlar yedeklendiniz diye ) kabul ederseniz DFU moddan sonra mail adresini girdiğiniz an cihaza otomatik yüklenir . ..
Not :
Cihazınızda eSim kaldırmadan yapılan DFU modda temiz kurulum işlemi yapılırsa eSim otomatik yüklenir.Önemli bir detay var mobil operatör buna destek sunarsa.Türkiyede destekli operatör varmış bilmiyorum. ..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QRocKfire -- 28 Ocak 2025; 15:15:35 >
tamamdır hocam cevabımı aldım teşekkür ederim
DFU modda temiz kurulum gerekiyorsa yapılmalı.Her iOS sürümü çıktığında bu işleme gerek yoktur. ..
Hocam dfu mod ile ilgili bir şey sormak isterim, pc telefonu görüyor açık iken bir problem yok dfu moda alınca ve kabloyu takınca algılamıyor o yüzden dfu degilde normal itunes üzerinden sıfırlama yapabiliyorum sebebi nedir, tüm driverlar yüklü.
Type c kutudan çıkan kabloyu yine pc nin ön type c portuna baglıyorum ama type c to usb ilemi denemek lazım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alucardz -- 28 Ocak 2025; 15:25:40 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X