< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
iOS 18 tanıtıldı: İşte iOS 18 özellikleri ve yenilikler (3. sayfa)

-
-
Neyseki 15 pro maxim var 😂
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hani bu ayfon işlemcileri üst düzeydi?
Samsung S24'e gelen her şeyi S23'üne getirdi. Arada 6 ay var sadece.
-
2009 yılında iPhone 3G’de jailbreak ile koyu renk simge yapabiliyordum uygulamaları. 15 yıl sonra yenilik diye yutturmaya çalıştıkları şeye bak.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Uzun zamandır gördüğüm en iyi WWDC. Ayrıca insanların istediği hemen hemen her özelliği de eklemişler gibi görünüyor.
Yapay zekanın işletim sistemine entegrasyonunu ise takdir ettim. Microsoft'un Copilot'undan beklediğimiz tam olarak buydu. Ama onlar ne yaptılar? Yandan panel açılan, Bing'de arama yapan basit bir ChatGPT koydular. "Sistemde şunu yap, bunu yap" diyorsun "I-ıh ben yapmam, ama sen şöyle yapabilirsin" diyor. "Şunu getir bunu götür" diyorsun "Bu konu hakkında konuşmak istemiyorum lütfen yeni sohbet başlat" diyor.
"Copilot plus PC" markası ile (komik bir şekilde hâlen kaldırdıkları Cortana kadar olmasa da) sistemde bir şeyler yapabilecek gibi görünüyor lakin onun için de en yüksek seviye Qualcomm'lu laptop'lar gerekiyor zaten.
Apple'ın yapay zekayı sisteme entegre etmesi, Microsoft'un hayallerindeki şey gibi duruyor. Hemen hemen sistemde görülen her yerde, buna üçüncü parti uygulamalar da dahil, müdahale ediyor. Üstelik OpenAI'ın yapacağını söylediği ama eline yüzüne bulaştırdığı "Sizi öğrenecek sizi tanıyacak" işi, telefonda çok daha iyi çalışıyor çünkü senin fotoğraflarını, bilgilerini, tanıdığın insanları her zaman görüyor.
iOS ve iPadOS'e istenen tüm özelliklerin getirilmiş olması, başta da dediğim gibi ayrıca güzeldi. (Ve kasıtlı olarak iPad'lere hesap makinesi getirmeyeceklerini 10 senedir söyleyip, en sonunda bugün getireceğini duyurduklarında kendi kendileriyle dalga geçen bi "Yeeeeyy" çocuk sesi koymalarına sesli güldüm.
)
-
beta ne zaman düşer?
-
A7 2018'de yaptığım temaları yenilik diye getirmişler xd
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
iPhone 14 ile hala iOS 16.7.2 kullanıyorum. Dolayısıyla benlik bir durum yok.
Çok fazla kişiselleştirme gelmiş. Yapay zekayı da kullandıkça göreceğiz bakalım. Beğendim. Fakirler izlemeye devamke
Geekbench ML Puanları;
Üretken Siri’li iPhone’lar,
- iPhone 15 Pro - 3640 (A17 Pro)
- iPhone 15 Pro Max - 3622 (A17 Pro)
Çöp olan iPhone’lar, (üretken Siri’sizler)
- iPhone 15 Plus - 3287 (A16) //A17 Pro’dan %9,69 daha yavaş NPU
- iPhone 15 - 3303 (A16) //A17 Pro’dan %9,25 daha yavaş NPU
- iPhone 14 Pro Max - 3231 (A16) //A17 Pro’dan %11,23 daha yavaş NPU
- iPhone 14 Pro - 3228 (A16) //A17 Pro’dan %11,31 daha yavaş NPU
- iPhone 14 Plus - 2847 (A15) //A17 Pro’dan %21,78 daha yavaş NPU
- iPhone 14 - 2829 (A15) //A17 Pro’dan %22,28 daha yavaş NPU
- iPhone 13 Mini - 2753 (A15) //A17 Pro’dan %24,36 daha yavaş NPU
- iPhone 13 Pro Max - 2734 (A15) //A17 Pro’dan %24,89 daha yavaş NPU
- iPhone 13 - 2731 (A15) //A17 Pro’dan %24,97 daha yavaş NPU
- iPhone 13 Pro - 2729 (A15) //A17 Pro’dan %25,02 daha yavaş NPU
A17 Pro, 10 saniyede işliyorsa bunların en yavaşı 12,5 saniyede işliyor. Yanisi apple şeytanı tamamen yeni modelleri pazarlama amacı güdüyor.
İlginç bir şekilde benim iOS 16.7.2’li iPhone 14’ün Geekbench ML NPU puanı 5271 çıktı.
iPhone 15 Pro’nun Geekbench ML NPU puanı ise 6014.
Yani eğer mevzu performans ise;
iPhone 15 Pro Max’ın NPU’su ile iPhone 14’ün NPU’su arasında sadece %14 performans farkı var bu skorlara göre. Dolayısıyla mevzu Neural işlem gücü değil, mevzu apple şeytanının para kasasını doldurmak istemesi, cüzdanınızdaki paraya göz dikmesi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mystiery_ -- 10 Haziran 2024; 23:24:9 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
ios 18 beta güncelleme geldi şimdi
-
Hocam sen de haklısın da 2024 yılına kadar bunun için mi bir hesap makinesi kullanamadık. İşleri bir hesap makinesi yapmaktı, kullanıcıyı yıllarca üçüncü parti reklamlı app'lere mahkum etmeyeceklerdi.
Zaten benzer matematik problemlerini çözen çok sayıda app var. Kaç kişi kullanıyor ki?
Microsoft Math Solver var mesela elle ya da kalemle yazdığın matematik problemini şak diye çözen. Adamlar sessiz sedasız yayınladı bunu hem ios hem de android için. Çevremde benden başka kullananı görmedim.
Microsoft Matematik çözücü - Matematik Problem Çözücü & Hesap Makinesi
-
Yazık bu cihazlara verdiğimiz bu kadar yüksek paralara
-
15 pro max var sıkıntı yok. Ama zaten sırf AI için de 16’ya geçmezdim açıkçası. Apple ne verirse razıyım. XS Max’imi 5 sene kullanıp geçtim 15 Pro Max’e. 5 sene de bunu kullanacağım. AI olsa da olur olmasa da olur çok umurumda değil
-
Bir 14PM kullanıcısı olarak pardon Apple tarafından dışlanan kullanıcı olarak ios 18 yüklemeyeceğim. Madem dışlanıyoruz bizde güncellemeleri dışlıyoruz. 15PM'nin yapabildiği ama 14PM'nin yapamadığı ne var? Daha en basit özellik olan Pil şarj sayısını bile bahaneler ile 14 kullanıcılarına sunmayandan ne bekliyorsun ki. Neyse 15pro ve üzeri arkadaşlara yapay zekanız hayırlı olsun diyelim geçelim kenara. 14PM kullanıcıları olarak fakirde görüldük ya daha ne diyim.
-
Markadan bağımsız AI denilen gerçekten ne kadar reel hayata etkisi oluyor? Bu yapay zeka bence şuan satış stratejisinden ibaret. iPhone 14-15 sahibi olsam çok umursamam yapay zekayı. Özellik bizim ülkemizde günlük hayatta Siri veya Google asistan ne kadar kullanılıyor mesela?
AI'ı hayatınıza sokmak için yaratıcı düşüncelere sahip olmanız lazım. Kendi yaşadığım 3 deneyim var.
1) Toplantıdayım. Sunucu 10 emoji verdi. Bu 10 emojiden bize hikaye oluşturmamızı istedi. Bilin bakalım diğer arkadaşlar uğraşırken kim 2dk içinde teslim edip kahve içmeye çıktı..
2) Sunum hazırlamam gerekiyordu. Başlığı yazdım, 20 sayfalık sunumu 2dk içinde hallettim. Resimler / Tanımlar... Her şey mevcut.
3) Kız arkadaşıma doğum günü için ufak bir şiir yazasım geldi, bilin bakalım kimden yardım aldım :)
Yapay zeka "Yapay" olsa da çok derli toplu sonuçlar verir hale geldi. Ben artık kompleks aramalarımın tamamını yapay zekaya soruyorum ama...
Aklıma gelen "iki ucu b*klu değnek" sorularına politik yanıtlar vermesi canımı sıkıyor. Keşke "Sansürsüz" yapay zeka çıksa.
-
ben siriyi hiç kullanmıyorum kapalı duruyo
-
Bende aynı şekilde xs maxtan 15 pro maxa geçtim hocam. Aynı kafadayız, uzun yıllar bunu kullanırım AI vs önemi yok benim içinde.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X