Şimdi Ara

İos 6 ile gelen Türkçe klavyede neden qwx harfleri var?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
1.387
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Mrb arkadaşlar. İos 6 ile gelen Türkçe klavye de qw ve x harflerinin neden yer aldığını anlamış değilim. 29 harf yerine 32 harf bulunuyor dolayısıyla harfler küçülüyor ben şahsen sürekli yanlış basıyorum harflere bu yüzden ingiliCe klavyeyi kullanıyorum genellikle. Madem Türkçe klavye yaptılar sadece Türkçe harfleri koysalardı..

• ''qanqa , walla , xD...''
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gus Fring

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    o harfler olmasaydi yaygara daha buyuk olurdu...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Psycna

Alıntıları Göster
    İnternet tamamen Türkçe alfabe düzenine göre olsaydı dediğinde haklısın ama bu şekilde o harfler olmak zorundalar.

Düzenleme:İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Celeste -- 17 Ocak 2013; 3:20:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Celeste

İnternet tamamen Türkçe alfabe düzenine göre olsaydı dediğinde haklısın ama bu şekilde o harfler olmak zorundalar.

Düzenleme:İmla

Alıntıları Göster
    Türkler en çok "a.q" harflerini kullanıyor belki o yüzden ilave etmiş olabilirler.
  • Nedeni gayet acikta. Uste dusunup yazmak lazim tabi.
  • Bilgisayarlarda da turkce klavyede qwx harfleri var bu nasil bir mantik sanki her yerdeki turkce klavyelerde sadece turkce harfler var da iphonedakinde qwx var
  • quote:

Orijinalden alıntı: Psycna

Alıntıları Göster
    madem bu klavyeyle alakalı bi konu açıldı bende nacizane bişe sormak istiyorum.
    ios 6 da türkçe klavye geldi iyi güzel fakat bu kezde tuşlar cücük gibi kaldı. bende diyorum ki;

eskisi gibi ingilizce klavyeyi kullanalım fakat mesela "ş" harfi gerek olduğunda "s" ye basılı tutup "ş" yi seçip yazsak.
    lanet olsun bir türlü eski klavye modunda "s" ye basılı tuttuğumda "ş" harfini çıkarmayı beceremedim. ya artık öyle bişe yok yada atladığım bişe var.
    bu kanuda çözüm biler varsa eminim bi çok kişi için hayıra girecek

• quote:

Orijinalden alıntı: emrenger

ios 6 da türkçe klavye geldi iyi güzel fakat bu kezde tuşlar cücük gibi kaldı. bende diyorum ki;

eskisi gibi ingilizce klavyeyi kullanalım fakat mesela "ş" harfi gerek olduğunda "s" ye basılı tutup "ş" yi seçip yazsak.
    lanet olsun bir türlü eski klavye modunda "s" ye basılı tuttuğumda "ş" harfini çıkarmayı beceremedim. ya artık öyle bişe yok yada atladığım bişe var.

Sanirim yanlis klavyeyi kullaniyorsunuz. Klavyenizi ayarlardan degistirin. Tusun ustune basili tutup Turkce karakteri sectigimiz klavye hala duruyor. Ben onu kullaniyorum.

• Lan olm kimsede dememis ki orjinal turkce klavyede de o harfler var zaten... :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: cnr.kh

Lan olm kimsede dememis ki orjinal turkce klavyede de o harfler var zaten... :)
    benim bildiğim normalde oharfler remi olarak türkçeye girecekti en son şimdilerde ne oldu bilmiyorum ama mantık açısından düşünürsende www nasıl yazacaksın onu bir düşün
  • Türkçe klavye olsa da ulaşım kolaylığı açısından o harflerin konulduğunu düşünüyorum. Yani düşünsene xavier yazacaksın mesela türkçe klavyede x harfine nasıl ulaşacaksın değil mi? Ama dediğiniz gibi hiç kullanışlı değil, ben de ingilizce klavye kullanıyorum.
  • cmylmz gibi cevap verilebilir bu soruya...
    "seninde olmaman gerekiyor ama varsin "
    gibi.
  • Iyi de w ya basacagimiz zaman v ye basili tutup cikartabiliriz o harfi. Ingilizce klavyede turkce harfleri cikarttigimiz gibi.. Bu sekilde harfler cok kucuk oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheProphecy

''qanqa , walla , xD...''

güldürdü
  • quote:

Orijinalden alıntı: *GameOver*

quote:

Orijinalden alıntı: TheProphecy

''qanqa , walla , xD...''

güldürdü

Alıntıları Göster
    türkçe klavye demek sadece türkçe karakterlerden oluşan klavye demek olmadığı için ingilizce karakterler var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defected -- 17 Ocak 2013; 13:31:48 >

• quote:

Orijinalden alıntı: devilish_

quote:

Sanirim yanlis klavyeyi kullaniyorsunuz. Klavyenizi ayarlardan degistirin. Tusun ustune basili tutup Turkce karakteri sectigimiz klavye hala duruyor. Ben onu kullaniyorum.

Ben hala iPhone 3G kullanıyorum iOS sürümüm gereği Tr Klavye kullanamıyorum ve Ş,Ç,Ü vb. harflerde sıkıntı yaşamıyorum, üzerine basılı tutunca doğal olarak çıkıyor karakterler. Ama geçenlerde iPhone 5 kullanan bir arkadaşa sen parmakların alışıncaya kadar Eng Klavye kullan dedim. basılı tutunca şöyle şöyle harfler çıkıyor dedim. örnek olarak Ğ,Ç falan gösterdim.
    Ş harfini göstermeye çalışırken olmadı. tüm ingilizce tip klavyeleri açtım hiçbirinde S harfine basılı tutunca Ş harfi çıkmıyor.
    bu sadece Ş'de geçerli. bunu çözebilen var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: a1g0rithm

quote:

Orijinalden alıntı: devilish_

quote:

Ben hala iPhone 3G kullanıyorum iOS sürümüm gereği Tr Klavye kullanamıyorum ve Ş,Ç,Ü vb. harflerde sıkıntı yaşamıyorum, üzerine basılı tutunca doğal olarak çıkıyor karakterler. Ama geçenlerde iPhone 5 kullanan bir arkadaşa sen parmakların alışıncaya kadar Eng Klavye kullan dedim. basılı tutunca şöyle şöyle harfler çıkıyor dedim. örnek olarak Ğ,Ç falan gösterdim.
    Ş harfini göstermeye çalışırken olmadı. tüm ingilizce tip klavyeleri açtım hiçbirinde S harfine basılı tutunca Ş harfi çıkmıyor.
    bu sadece Ş'de geçerli. bunu çözebilen var mı?

Ayarlardan turkce klavyeyi secsin ingilizce var suanda onda. İos 6 da bu arada iki cesit tr klavye var bi yeni getirdikleri bir de eskisi gibi basili tutup yazdigimiz. Mecbur degilsiniz yani yenisini kullanmaya. Tr klavyenin icinde de iki secenek mevcut.

• quote:

Orijinalden alıntı: axi.niko

Mrb arkadaşlar. İos 6 ile gelen Türkçe klavye de qw ve x harflerinin neden yer aldığını anlamış değilim. 29 harf yerine 32 harf bulunuyor dolayısıyla harfler küçülüyor ben şahsen sürekli yanlış basıyorum harflere bu yüzden ingiliCe klavyeyi kullanıyorum genellikle. Madem Türkçe klavye yaptılar sadece Türkçe harfleri koysalardı..

Sonunun mantigi yok ona bakarsaniz bende f klavye duzeni isterim o zaman Web sitelerini nasil acmayi planliyorsunuz peki ???
  • Eleman konu olsun demiş, düşünmeden basma kalıp konu açmış. Alışmadık değil, o yüzden artık normal geliyor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.