Şimdi Ara

iOS SDK ile iPhone Programlama Dersleri(10.Ders eklendi-31 Temmuz 2011 Pazar 18.26) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
206
Cevap
41
Favori
18.444
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: teknoinfo

quote:

Orijinalden alıntı: ZeneX

Emeğinden ötürü çok teşekkür ederim.
    Takipteyim, lütfen yarıda bırakma :)

Kesinlikle devam edicem emin olabilirsiniz ;) Zaten benim yapmaya çalıştığım bir ders serisi oluşturmak.Programlama ve bilgisayar alanında Türkçe kaynak az olduğu için çok güzel çalışmalar çıkartabilecek insanlar başlamadan bu işi bırakıyor.Umarım elimden geldiğince bu konuda meraklı olan insanlara yardımcı olabilirim.Bende şu anda bir taraftan öğrenme aşamasındayım.

Cuma gününe kadar programlama bilgisini de içeren ilk ders hazır olacak inşallah.Takip edenlerin sayısı artarsa benimde hazırlama konusundaki isteğim artacaktır eminim.Her fırsatta başka sitelerde forumlarda da paylaşırsanız çok mutlu olurum.

Emin Olun Takip Eden Sayısı Fazlasıyla Artar. Boyle İstekli İnsanlar Oluncada Bu Çabalar Boşa Gitmez. Objective C ye Ozel Ayrıntılı Bi Kaç Ders Yaparsanız Artık Size Ne Kadar Teşekkür Etsem Azdır

• takipteyim.

Uzun süredir bu işe çok merak duyuyorum, ancak Türkçe kaynak hiç yoktu. Bu mobil programcılık işi gelecekte çok daha büyüyecek, zaten şuanda buradan çok para kazanılıyor. Böyle bir kaynak olması Türkler için çok yararlı olacak.

Teşekkürler.
  • Eyvallah paylaşım budur.Eline emeğinize sağlık.Sıkı takipteyim.
  • Kaç Günde Bir Yeni Dersler Ekliyorsunuz ?
  • Cumartesi ve pazar günü 2 yeni ders eklerim büyük ihtimalle.Objective-C hakkında bazı açıklamaların olduğu bir ders ve ilk işe yarar uygulamanın yazıldığı bir ders olacak ayrı ayrı olmak üzere.
  • quote:

Cumartesi ve pazar günü 2 yeni ders eklerim büyük ihtimalle.Objective-C hakkında bazı açıklamaların olduğu bir ders ve ilk işe yarar uygulamanın yazıldığı bir ders olacak ayrı ayrı olmak üzere.

Heyecanlandim birde daha kaliteli kaydetme sansiniz varmi acaba 1920x1080 gibi fazla mi oldu
  • quote:

Orijinalden alıntı: NDS

quote:

Cumartesi ve pazar günü 2 yeni ders eklerim büyük ihtimalle.Objective-C hakkında bazı açıklamaların olduğu bir ders ve ilk işe yarar uygulamanın yazıldığı bir ders olacak ayrı ayrı olmak üzere.

Heyecanlandim birde daha kaliteli kaydetme sansiniz varmi acaba 1920x1080 gibi fazla mi oldu

Yazılar, Kodlar Falan Okunur Olsunda Gerisi Onemli Değil. Cok Yuksek Kaliteye Gerek Yok

• Her video 350-400 mb falan oluyor.Upload hızım düşük olduğundan daha kaliteli çekemiyorum.Videolar zaten hd formatında.Siz büyük ihtimalle 360p olarak izlediniz.Videodaki seçeneklerden 720p olarak ayarlarsanız gayet net olarak görünüyor yazılar tam ekran modunda.
  • 720p Olarak İzledim Ben. Gayet Güzeldi Görüntü.
  • Takip
  • quote:

Her video 350-400 mb falan oluyor.Upload hızım düşük olduğundan daha kaliteli çekemiyorum.Videolar zaten hd formatında.Siz büyük ihtimalle 360p olarak izlediniz.Videodaki seçeneklerden 720p olarak ayarlarsanız gayet net olarak görünüyor yazılar tam ekran modunda.

tam ekran yapınca çok rahat olur diye 1920x1080 demiştim ama upload hızım yavaş demişsiniz o zaman zorlamaya gerek yok
  • Takipteyim, emeğiniz için teşekkür ederim.
  • Artık bende takipçinizim. Ayrıca çok teşekkür ediyorum.

Unutmadan bir şey sorayım, sanal Mac yüklerken Customize bölümünden AMD'yi de seçmem gerekiyor sanırım. AMD işlemci kullanıyorum. Seçmem gereken başka bir ayar varmı? Veya AMD için başka dikkat etmem gereken bir şey?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marikanwap -- 10 Haziran 2011; 11:10:00 >
  • Evet bootloaders bölümünden chameleon yerine system support altındaki AMD'yi seçmeniz gerekiyor.
  • quote:

Evet bootloaders bölümünden chameleon yerine system support altındaki AMD'yi seçmeniz gerekiyor.

Teşekkür ederim. KPSS sınavını atlatır atlatmaz bu işe ağırlık vereceğim. Sayenizde de öğrenmiş olacağım.
  • mac var bende xcode da yüklü c++ yazıorum bilginizn olması aracılığı ile bunu söylüyorum xcode üzerinden yazmakla olmuyor kayıt olmanız gerek şirketsel bireysel en ucuzu 99 $ habrınız olsun ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: johnnash

mac var bende xcode da yüklü c++ yazıorum bilginizn olması aracılığı ile bunu söylüyorum xcode üzerinden yazmakla olmuyor kayıt olmanız gerek şirketsel bireysel en ucuzu 99 $ habrınız olsun ..

C++ ile iPhone için uygulama geliştirmeniz mümkün değil objective-c ile yazmalısınız.Ayrıca geliştirme aşamasında ücretli developer hesabına kaydolmak gerekmiyor.Kendi cihazınızda deneme yapmak için ve satışa çıkarmak için ücretli hesaba geçmelisiniz.Öğrenme aşamasında developer hesaba geçmek mantıksız zaten.Ortaya bişeyler çıkarmaya başlandığında developer hesaba geçilmeli.
  • Bu sanallastirma programiyla ilgili bir soru sormak istiyorum. Benim ekran çözünürlüğü 1280*800 ama mac'da bu kare oluyor. Yani kenarlar siyah kalıyor. Bunu tam ekran yapma ihtimalimiz varmidir.
    Birde bu iso ile normal kurma ihtimalimiz varmı. Sanal olarak sistem çok yavaş çalışıyor. İşlemci core2 2.1ghz ram 3gb. Sanal'a 128 ekran 1,5 ram verdim.
    Bir aralar iatkos iso'su ile kurmaya çalıştım. Fakat herhalde ati ekran kartı desteklemedigi icin kuramamistim.
  • VirtualBox menüsünden switch to scale modu ile ekranı genişletebilirsiniz ancak çözünürlük azalıyor.

Evet sanallaştırma yapmadanda direk kurma şansınız var ancak bu iso ile olmuyor.Ben 3 farklı bilgisayarda denedim kurulum başlamadan hata veriyor.Bunun için farklı bir iso indirmek gerekiyor sanırım.İlerleyen günlerde bununla ilgili de bir ders koyarım sanırım direk işletim sistemi olarak kurma konusunda.
  • emeginiz için teşekkürler

sanal mac kurulumu işlemlerine başlayamadan şoyle bir hata alıyorum sebebi nedir ?

iOS SDK ile iPhone Programlama Dersleri(10.Ders eklendi-31 Temmuz 2011 Pazar 18.26)

devam et dersemde, loading menüsünde kalıor hiçbir hareket yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi root- -- 10 Haziran 2011; 23:59:01 >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.