Şimdi Ara

ios4`te acik kalan tum programlari tek tiklamayla kapatma :)) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
1
Favori
3.250
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • @emrebozok uygulama download etmeye devam edebilir. bu ios'un izin verdiği (task finishing) multitasking işlevi, ios şunlara izin veriyor:

1. Background audio
    2. Voice over IP
    3. Background location
    4. Push notifications
    5. Local notifications
    6. Task finishing
    7. Fast app switching

yani download edebilen uygulama arkaplanda task finishing'i kullanırsa kalır, ancak herhangi bir oyun, bu izinlerden birini kullanmadıkça arkaplanda kalmaz.

@tristam
    o "+" simgesi uygulamanın multitasking desteklediğini değil, hem iphone hem de ipad'de çalışabildiğini gösterir.

installous, task finishing özelliği sayesinde arkaplanda kalabiliyor, task bitince (download) uygulama duruyor.

mesela facebook'da öyle, bir foto upload etmeye başlayıp çıkınca arkaplanda kalıp fotoyu yüklüyor, sonra da uykuya geçiyor.

uygulamaları kapatmanın pil ömrü veya işlem gücü üzerinde ciddi bir etkisi yok. açık uygulamalar ram'i azaltıyor sadece, eğer arkada çok fazla uygulama açıksa büyük oyunları vs açarken takılma olabilir. zaten dikkat ettiyseniz ios kendi de kapatıyor bazı uygulamaları arkaplandayken.
    sbs settings faydalı (özellikle wifi açıp kapatma konusunda) ancak uygulama kapatma konusuna karıştırmamak lazım. android'de de ilk başlarda task manager'lar çok popülerdi, sonradan pek bi işe yaramadıkları, daha sonra da aslında olumsuz etki ettikleri ortaya çıktı.

• quote:

Orijinalden alıntı: laconf

Arkaplanda çalışan programları kapatmanın görsel etki dışında hiçbir etkisi yok iphone 4'te.. çünkü o programlar aslında çalışmıyor, ios multitasking'i bildiğiniz pc manasındaki multitasking değil. programdan çıkar çıkmaz program dondurulup geri plana gidiyor. eğer gerçekten çalışıyor olsa, mesela oyunlar oynayıp giderdi kendinden, ama aynen kaldığınız yere geri dönüyor..
    asıl hata sbssettings kurmak olur, çünkü o program kelimenin tam anlamıyla arkaplanda çalışıyor..
    kısacası ARKADA ÇALIŞAN PROGRAMLARI KAPATMAYIN...

vaktiniz varsa, neden böyle olduğuna dair teknik bilgiler:http://fupeg.blogspot.com/2010/06/ios-multitasking.html

size oyle geliyor... arkada calisan cok program varken angry birds oynayin. hep takila takila oynuyor animasyonlar. 3-5 progrmai kapatinca duzeliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: tristam

quote:

Arkaplanda çalışan programları kapatmanın görsel etki dışında hiçbir etkisi yok iphone 4'te.. çünkü o programlar aslında çalışmıyor, ios multitasking'i bildiğiniz pc manasındaki multitasking değil. programdan çıkar çıkmaz program dondurulup geri plana gidiyor. eğer gerçekten çalışıyor olsa, mesela oyunlar oynayıp giderdi kendinden, ama aynen kaldığınız yere geri dönüyor..
    asıl hata sbssettings kurmak olur, çünkü o program kelimenin tam anlamıyla arkaplanda çalışıyor..
    kısacası ARKADA ÇALIŞAN PROGRAMLARI KAPATMAYIN...

vaktiniz varsa, neden böyle olduğuna dair teknik bilgiler:http://fupeg.blogspot.com/2010/06/ios-multitasking.html

iOS4 destekli, yani Appstore'dan indirirken yanında + ikonu olan bütün uygulamalar arkaplanda çalışmaya devam ediyorlar. Bu tür uygulamalar bildiğimiz, gerçek multitasking'i (forumda bazı arkadaşların bahsettiği multipausing gibi değil yani) destekliyorlar. + ikonu olmayan uygulamalar ise sadece arkaplanda suspended modda duruyorlar, yani siz arkaplana attığınızda çalışmaya devam etmiyorlar.

Installous uygulaması da multitasking destekliyor bu arada. Dün akşam Installous'tan aynı anda 3 uygulama indiriyordum. Home tuşu ile kapatıp Appstore'u açtım. Tekrar Installous'u açtığımda downloadların devam ettiğini gördüm. Kapadığımda %30 civarında inmiş olan dosyalar tekrar açtığımda %75'lerdeydi, yani arkaplanda indirmeye devam etti.

Klavyene saglık, süper anlatmışsın. Multitasking sadece arkada ikonların açık kalması demek değildir sayın @lacolf arkadasım.
    Saygılar.

• quote:

@tristam
    o "+" simgesi uygulamanın multitasking desteklediğini değil, hem iphone hem de ipad'de çalışabildiğini gösterir.

Gerçekten de böyleymiş, bilmiyordum. Teşekkürler bilgi için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oayk
    iphone4 ios 4.1 JB 'li telefonda RemoveBG çalışmıyor, cihaz respring yapıyor sbsetting toogle 'ına bastığınız anda.. bu problemi başka yaşayan varmı ?

Var aynen dediginiz gibi calismiyor. Sanirim uyumsuz. Saygilar
  • Yaw arkadaslar bu jbyı yaptım ben ama sarjın içine ediyor.Bİgun zor gidiyor sizin i4ler jblıyken nasıl gidiyo 1 gun?
  • ben açıkcası downloadla falan uğraşmadığımdan direk multitask ı kapatıyorum normalde.. Birde en soldaki arama menüsünü kapattım oldu bitti.
  • Ya konu ile alakali degil ama ios4.1 yapina cihazi ekran arkasida degisti ben eskisi gibi siyah olan ekrani istiyorum bunu nasil yapabilirim acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: pilot23

Ya konu ile alakali degil ama ios4.1 yapina cihazi ekran arkasida degisti ben eskisi gibi siyah olan ekrani istiyorum bunu nasil yapabilirim acaba?

Karanlık bir odada fotoğraf çekip onu duvar kağıdı yapabilirsin
  • siyah bir resmi arkaplan yapabilirsin...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sylargray

quote:

Orijinalden alıntı: pilot23

Ya konu ile alakali degil ama ios4.1 yapina cihazi ekran arkasida degisti ben eskisi gibi siyah olan ekrani istiyorum bunu nasil yapabilirim acaba?

Karanlık bir odada fotoğraf çekip onu duvar kağıdı yapabilirsin

Veya paint de siyahı seç renkle doldur ve kaydet
  • quote:

Orijinalden alıntı: realbrutal

zorla yükleyecekler gene şu sbsettingi ya.4.0dan sonra getirdiği kolaylıklara rağmen inatla sbsettingi telefona yüklemedim.amabu sefer gene yüklicem heralde tek tek programları silmek resmen eziyet

Bende yüklemiyeceğim diyordum. 1 gün dayanamadım. Wi-fi'yi , blutoothu , Data 'yı açacağım yada ekranın parlaklığını ayarlıcam zaman elim hep status bara gidiyordu. Mecbur yükledim. Şimdide RemoveBG'yi ekliyorum. Bir eksiği daha tamamlamış oluyoruz.
    Birde Cydia'da MusicControls diye bir uygulama vardı. Para verip almıştım bir ara. Bu program sayesinde Bluetooth kulaklık üzerindeki ileri,geri,arama,pause tuşları çalışıyordu. Bugün farkettim ios4.1 kendisi destekliyormuş nu özelliği. Yavaş da olsa ios'da gelişiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmetjanx
    Yaw arkadaslar bu jbyı yaptım ben ama sarjın içine ediyor.Bİgun zor gidiyor sizin i4ler jblıyken nasıl gidiyo 1 gun?

Valla sarjin icine ettik ya. 1 gun bile gitmiyor. Neden jb bu kadar etkiliyor anlamadim
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.